Słuchawki z mikrofonem do 500zł

Witam.

Poszukuje dosyć konkretnych słuchawek z wbudowanym mikrofonem.
Budżet max 500zł ale chętnie wydałbym mniej :)
W każdym razie posiadam aktualnie

Creative Aurvana Live!
Słuchawki te są dla mnie niemalże idealne gdyby nie mała scena, wygoda i brak mikrofonu.
Jeśli chodzi o ich dźwięk to jest właśnie wykładnik mojego gustu brzemienia.
Ewentualnie + ~5db Basu
Korzystam z nich głównie słuchajac muzyki i do tego wystarczają mi w 100%
Potrzebuje zaś słuchawek wylacznie do grania w gry.

Słuchawki + zewnętrzny mikrofon odpadają.
Zwyczajnie nie mam tyle miejsca.

Zatem marzą mi się słuchawki które graja tak jak Cal! a najlepiej Cal!2 ( ewentualnie podbity troszkę bas ) i wieksza scena lepsze pozycjonowanie
oraz posiadają wbudowany mikrofon.

Słuchawki które aktualnie mam na oku to
Razer Blackshark - niestety ciężko o rzeczowe opinie osób które autentycznie je nosiły na głowie i nie są razerophobami
Cholernie mi sie podoba ich design. ( nie chce wygladajac w sluchawkach jak idiota :) )
HypeX Cloud 1 - nie są zbyt ładne ale zbierają bardzo dobre opinie oraz posiadaja ciekawe parametry 15-25khz i 55mm to calkiem niezle. Ponadto zachęca mnie fakt że o tak naprawdę takstara sułchawki przerobione pod gaming

Superluxy odpadaja totalnie nie moja bajka.

Proszę o opinie osób które opierają sie na własnych doświadczeniach oraz nie mają uprzedzeń :)
Osobiście nie mam opinii że Słuchawki wszystkie gamingowe to gówno i najlepiej kupić shure + mikrofon studyjny.
Posiadałem Razer Electra słuchawki bardzo przyjemne choć nieco zbyt basowe, zaś mikrofon w kablu zwyczajnie nie sprawdził się.

Najchętniej chciałbym poznać opinie osoby które posiadała/posiada razer blackshark i jej wrażenia z użytkowania ich oraz jej gust brzmieniowy.

Zacznijmy od tego jaka masz dzwiekowke? Bo do integry szkoda inwestowac…

Co do samych sluchawek Razer zdecydowanie nie, Cloud 1 powinny byc dobrym wyborem ale tak jak wspomnialem nie do integry.

P.S. Wiesz ze w CALach wymiana kabla (na lepszy) zmienia ich brzmienie na lepsze?

Razer/Kingston niestety są tragiczne. Jeśli masz wymagające ucho, to niestety po przesiadce z tańszych Creativów się zawiedziesz i stwierdzisz, że zarówno Blacksharki i Cloudy mają gorszą jakość dźwięku aniżeli wysłużone Aurvana. Jeśli pytasz konkretnie jak brzmią Blacksharki, to wyobraź sobie Electre, z jeszcze bardziej podbitym basem a zarazem trzeszczącą górą. Clody z kolei nie mają jakiejkolwiek głębi czy sceny. Dla mnie jedyne sensowne obecnie propozycje na runku to:

• Sennheiser PC 333D ~500 PLN
  • Sennheiser G4ME-ZERO ~800 PLN
  • Astro A40 ~800 PLN
  • Mad Catz® F.R.E.Q.™ 7 ~450 PLN
  • Turtle Beach Ear Force Z SEVEN ~800 PLN
Podałem też droższe, bo może będziesz chciał dołożyć. Wszystkie mają podobne możliwości dźwiękowe, jednak z wyżej wymienionych najbardziej polecałbym Astro ze względu na pseudo wzmacniacz/DAC, jeśli takowego nie posiadasz lub jedne z Sennheiserów, mniej Mad Catzy i Turtle ze względu na słabą ergonomię/materiały, z których są wykonane.
Wszystkie w/w podałem z wbudowaną kartą dźwiękową USB lub jak astro pseudo DACem! Zakładam, że masz integrę, a cokolwiek na jacka do integry nie podepniesz to i tak będzie brzmiało tak samo obojętnie czy za 50 czy za 500 PLN!

Posiadam kartę dzwiękową zewnętrzną 24/96khz 5.1 Sound blaster omni. ( jestem z niej bardzo zadowolony, w Cal'ach cudownie gra wszystko tylko brak mikro i ciut za mało basu )

Co do wymiany Kabla w Cal! bardzo sie zastanawiam nad tym również, lecz nie wiem komu mógłbym zlecić taka wymianę bez obaw że oszukają lub zniszczą sprzęt.
Ponadto boje się ze po wymianie kabla Cal! będą miały przesadzony bas.

Słuchawki na USb odpadają. Potrzebuje słuchawek analogowych.

Coraz bardziej zdaje sobie sprawę z faktu iż najlepszym chyba wyborem będzie Behringer c1 na jacka do karty + Cale i recabling :c

edit:

Co do HyperX to mnie zaskoczyłeś bo opinie ogólnie są zazwyczaj wręcz odwrotne iż maja głębie i scenę dosyć dużą i poprawną. Przy czym Cale mają małą scenę. oO
a ogólnie Hyperx Cloud 1 = Takstar pro80 v2
Mógłbyś odnieść się do tego co napisane jest w artykule na audiofanatyku na temat tych takstarów? i pc330 ?
Bo nieco sprzeczną opinie wyraziłeś

Wymiana kabla to nawet bez problemu powinna być we własnym zakresie, od jakiś Razerów kiedyś mi się urwał i wymieniłem mając pierwszy raz lutownicę w łapie. Myślę, że każda osoba, która jest majsterkowiczem Ci ogarnie

Jeśli jesteś zadowolony ze swojego źródła dźwięku to w/w wszystkie są zazwyczaj w wersji USB i Jack, wiec jest do wyboru i wiadomo, że z Jackiem są tańsze

Behringera nie kupuj za żadne skarby! - Tragicznie/cicho łapie dźwięk, oddałem go po 3 dniach użytkowania - i to nie tylko moja opinia, poczytaj na forach. Jeśli tani mikrofon to ReLoop, jeśli drożej to Yeti lub zamienniki

O Takstarach Ci niestety nic nie powiem, bo nie wypowiadam się o rzeczach, których osobiście nie miałem na uszach.

Senshaisery są bardzo neutralne i mi akurat odpowiadają.

Co do Audiofanatyka to według mnie nie jest do końca dobrym wyznacznikiem ponieważ ten człowiek testuje większość sprzętu na nieosiągalnych dla nas źródłach czyli 1000-5000 PLN DACach lub innych cudach etc wszystko prawie zależy od źródła ja testuje większość na FiiO 2, co uważam za dobry wymiernik dla graczy, ponieważ na takie coś każdy może sobie pozwolić.

A tak swoją drogą rozumiem problem braku miejsca jednak i tak namawiam do zakupu mikro + słuchawek oddzielnie, wtedy otwiera się o wiele większy wybór i wyjedzie lepszy stosunek cena/jakość

Według mnie wszystkie słuchawki w/w "gamingowe" niestety są tragiczne w kwestii materiałów wykonania i wygody użytkowania niestety i nie unikniesz tych durnych podbitek basów, mi przy każdych po 2-4 h boli głowa/ucho poci etc. Niestety widać, ze zabrały się za to firmy nie będące niestety w branży dźwięku i mienie X lat zanim ten temat ogarną, dla mnie w strefie finansowej dla śmiertelnika góruję jednak te Sennheisery. bo w przedziale 200-800 PLN ciężko aby miały konkurencję oprócz AKG (no może jeszcze Luxy niby, ale pisałeś, że nie lubisz)

Co do behringera to wersja c1u ( usb ) faktycznie gra cicho i sa problemy z komunikacja, lecz wersja c1 na jacka już nie bo zwyczajnie sygnał jest wzmocniony przez źródło oraz można poziom glosnosci wyregulować.

Ponadto jeśli miałbym kupować zew. mikrofon to tylko na jacka, z racji możliwości odsłuchu ( czasem lubie sobie coś ponagrywać na jutube tak 4fun )

I jedyna opcją byłby ten behringer + jakiś zestaw i tu mam problem bo ciężko jest mi znalezc ramie łamane montowane do biurka w niskiej cenie do tego mikro.

Pytanie jak wzmocnienie źródłem wpłynie na zakłócenia, bo wiadomo, że każda ingerencja pośrednia trochę się odbije - ale może w tym przypadku będzie ok, nie zaprzeczam, bo sam miałem USB

Jeśli chodzi o mikrofon to naprawdę stojaczek biurkowy wystarczy (zazwyczaj w zestawach), nawet na 40 %, które Ci nie chrzani jakości i tak wszystko ładnie złapie, nie trzeba go wkładać do ust 50 cm po skosie naprawdę sprawi, że dobrze będzie wszystko słychać (streamowałem ponad rok z dużym powodzeniem/sukcesem)

Ja posiadam Qpad QH-90 i w życiu nie czułem się tak za***iście słuchając muzyki,a w grach też miodzio.Mikrofon elegancko działa,chociaż teraz używam reloop spodcaster.

A poleciłbyś mi jakąś alternatywę dla Behringera na jacka?

Jeśli chodzi do grania w gry to najlepsze jak dla mnie to słynne ss siberia V2 ewentualnie nowocześniejsze V3.

Jednak V2 są o wiele tańsze i jeśli o mnie chodzi to wybrałbym je ze względu na dość niską cenę i zbliżone parametry do flagowych Razerów za 500zł.

Posiadam je od 3 lat i nigdy nie miałem z nimi problemów, a szanuje je i wyglądają jak nowe.

MIałem na głowie siberie. Niestety moje ucho ich nie zaakceptowało :P
Mam dosyć wybredne ucho.. Które zadowoli w 100% przypuszczam rekablowany cal! + wytłumienie muszli.
Lubie Ciemne ale nie przesadzone równe brzmienie oraz przede wszystkim czyste.
Ogólnie zawsze gdy mam okazje w sklepie przesluchać przeróżne słuchawki to w zasadzie jedynie Denony i cal! mnie zadowalają zazwyczaj. Z reszta Cal! to nic innego jak Denon.

Siberie są przereklamowane, porównaj sobie parametry przetworników oraz pasmo przenoszenia,Qpady biją na głowę siberie,jeżeli chodzi o słuchawki osobno z mikrofonem to polecam : Takstar pro 80 a mikrofon reloop spodacster (używam obecnie i jest znakomity)

Posiadałem reloopa fakt, jest swietny lecz problem taki jest z mikrofonami USB iż nie można włączyć odsłuchu.
( mam na myśli odsłuch poprzez urządzenie odtwarzające nie "nasłuchiwanie mikrofonu" )

Cloudy I i II są świetne. Mają bardzo miękki pałąk i dobrze brzmią.

Sennheiser HD-598 + FiiO 2 + Yeti ja obecnie posiadam i jest pięknie jeśli chodzi o brzmienia akustyczne

Co powiecie na temat mikrofonu T.Bone sc300 ? kosztuje tylko 160zł Pojemnosciowy na XLR
Pytanie tylko brzmi czy preamp będzie potrzebny, czy może zew. karta dzwiekowa wystarczy.

Witam.

Poszukuje dosyć konkretnych słuchawek z wbudowanym mikrofonem.
Budżet max 500zł ale chętnie wydałbym mniej :)
W każdym razie posiadam aktualnie

Creative Aurvana Live!
Słuchawki te są dla mnie niemalże idealne gdyby nie mała scena, wygoda i brak mikrofonu.
Jeśli chodzi o ich dźwięk to jest właśnie wykładnik mojego gustu brzemienia.
Ewentualnie + ~5db Basu
Korzystam z nich głównie słuchajac muzyki i do tego wystarczają mi w 100%
Potrzebuje zaś słuchawek wylacznie do grania w gry.

Słuchawki + zewnętrzny mikrofon odpadają.
Zwyczajnie nie mam tyle miejsca.

Zatem marzą mi się słuchawki które graja tak jak Cal! a najlepiej Cal!2 ( ewentualnie podbity troszkę bas ) i wieksza scena lepsze pozycjonowanie
oraz posiadają wbudowany mikrofon.

Słuchawki które aktualnie mam na oku to
Razer Blackshark - niestety ciężko o rzeczowe opinie osób które autentycznie je nosiły na głowie i nie są razerophobami
Cholernie mi sie podoba ich design. ( nie chce wygladajac w sluchawkach jak idiota :) )
HypeX Cloud 1 - nie są zbyt ładne ale zbierają bardzo dobre opinie oraz posiadaja ciekawe parametry 15-25khz i 55mm to calkiem niezle. Ponadto zachęca mnie fakt że o tak naprawdę takstara sułchawki przerobione pod gaming

Superluxy odpadaja totalnie nie moja bajka.

Proszę o opinie osób które opierają sie na własnych doświadczeniach oraz nie mają uprzedzeń :)
Osobiście nie mam opinii że Słuchawki wszystkie gamingowe to gówno i najlepiej kupić shure + mikrofon studyjny.
Posiadałem Razer Electra słuchawki bardzo przyjemne choć nieco zbyt basowe, zaś mikrofon w kablu zwyczajnie nie sprawdził się.

Najchętniej chciałbym poznać opinie osoby które posiadała/posiada razer blackshark i jej wrażenia z użytkowania ich oraz jej gust brzmieniowy.