Witam. Poszukuję słuchawek z mikrofonem( headset ). Najlepiej jakby były lekkie i zakrywały całe ucho. Chciałbym by słuchawki wytrzymały dłużej niż 3 miesiące i by miały współczynnik JAKOŚĆ/CENA jak najwyższy. Budżet przeznaczony na ten sprzęt posiadam w okolicach 100 zł, lecz jeżeli będzie coś wybitnie cudownego, to mogę go zwiększyć.
Słuchawki z mikrofonem
http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/ na samym dole, ale ceny byś musiał odświeżyć, bo mogą się już różnić
raczej bym im dał 5-6 lat o ile będą używane tylko przy komputerze
Ja polecam Creative Fatality http://www.ceneo.pl/1760472 Używam intensywnie 2 latka i dobrze się spisują. Trzymają cenę cały czas i jakościowo dobrze wykonane, dźwięk dobry, micro wymienny. Najlepszy wybór jakość/cena wg mnie... Wystarczy zobaczyć jaką mają popularność i przeczytać opinię kupujących, zresztą chyba nie ma osoby która by o nich nie słyszała. Jak będę wymieniał te co mam to tylko ta ten model
Tu masz pierwszy lepszy test: http://www.youtube.com/watch?v=aJmrxXxk3pU Jest tego mnustwo w necie...
1. plantronics gamecome 380 - ok 90 zl
2. ozone range st - ok 110 zl
3. superlux hd681b + zalman zm-mic1 - ok 120 -170 zl
Creative rzadko robi dobre sluchawki i akurat fatality do nich nie naleza (tactic3d alpha ok 140-150 zl lub sigma ok 180 zl? - moga byc).
Najlepszy jakosciowo bedzie zestaw 3 ile nie przeszkadza ci osobny mikrofon.
Ja sobie kupiłem Genius HS-500V, bo nie miałem za dużo pieniędzy i szczerze mówiąc to chyba najlepsze słuchawki pod względem cena / jakość. No i mają wibracje, które dają za***iste efekty w grach i filmach.
Bierz Superlux'y HD681 + zalman zm-mic1, produkty "4gamers" omijaj szerokim łukiem.
Voytas, nie żebym krytykował,ale powiedz mi ile jest jakości w słuchawkach z "wibracjami", bo na moje to sprzęt z napisem HIT w tytule na allegro i nie mają startu do sprzętu opisanego przez audiofanatyka
Jedyne udane słuchawki creativa to CAL,przy czym driver jest denona, a nie creativa, creative tylko obudowę dał, która swoją drogą jest gówniana i dużo trzeba w niej poprawić , żeby grały naprawdę dobrze
creative fatality, razery i inne gamingowe to zwykłe crapy, które do pięt nie dorastają normalnym słuchawkom w tej samej cenie.
Tez kiedys kierowalem sie poradami znawcow. Kupilem sluchawki AKG i rozpadly mi sie po roku uzywania [kumplowi podobnie, tyle ze inny model AKG]. Potrzebowalem sluchawek z dolaczanym micro, wiec kupilem niby sluchawki 4gamers QPAD QH90 i teraz jak patrze na te AKG co mialem wczesniej to smiac mi sie chce. Jesli nie potrafisz wychwycic roznicy w dzwieku miedzy 128[czy nawet 256] a 320 kbps to nie boj sie kupic sluchawek, ktore wymienil tokacz. Jesli glownie grasz w gry i komunikujesz sie przez TSa/etc wez sluchawki z dolaczanym micro. Sam zalowalem zakupu AKG + doczepiany, ktory zbieral glos wspolokatora bardziej niz moj, teraz nie mam takiego problemu. Nie kazdy potrzebuje audiofilskich sluchawek, ktore srednio sie nadaja do intensywnego grania.
W tym przedziale cenowym nie ma duzego wyboru, poza tym zalozylem, ze ma tylko stadardowa karte muzyczna wbudowana w plyte wiec roznicy duzej nie odczuje podczas grania i teamspeaka. Sam w podobnym przedziale cenowym szukalem sluchawek i wybor padl na plantronics gamecom 380 (starsze modele maja moi znajomi i sobie chwala) bo akurat te byly dostepne na polce i jestem zadowolony, poprzednio mialem jakis badziew za 20-30 zl i roznica w jakosci dzwieku byla spora (mimo tego ze slon nadepnal mi na ucho i audofilem nigdy nie bylem). Obecnie jesli bym kupowal cos w rozsadnej cenie to bym wybral superluxy + micro do zintegrowanej karty dzwiekowej.
Witam. Poszukuję słuchawek z mikrofonem( headset ). Najlepiej jakby były lekkie i zakrywały całe ucho. Chciałbym by słuchawki wytrzymały dłużej niż 3 miesiące i by miały współczynnik JAKOŚĆ/CENA jak najwyższy. Budżet przeznaczony na ten sprzęt posiadam w okolicach 100 zł, lecz jeżeli będzie coś wybitnie cudownego, to mogę go zwiększyć.