Ja Corsair nie polecam, ogółem marketing, muszle nie są ruchome, więc z wygodą może być różnie a nie każdy ma taką samą głowe. Dźwięk jest co najwyżej dobry, ale za te pieniądze niestety bieda. Znam kilka słuchawek po 100zł, które są lepsze
Ogółem obudowa plastikowa, a jak słuchawki mają być solidne to w tej cenie wypada żeby było już jakieś aluminium.
Polecę za to HyperX Cloudy 1 te tańsze, te droższe już są przebajerzone i przez to trochę gorsze. Za to te pierwsze są świetne, do gier idealne, wygodne, w zestawie welurowe nauszniki które jeszcze dodają wygody. Mikrofon jest lepszy niż w Krakenach zdecydowanie
A jak słuchawki z troche wiekszą izolacją od otoczenia to HyperX Stinger, ale biorąc pod uwagę fakt że masz Krakeny to nigdzie nie będzie takiego samego imadła.
Ogółem kupując dobry headset trzeba omijać znane marki typu Logitech, Razer, Creative, Steelseries bo po prostu jadą na marketingu i w swojej cenie w porównaniu do świeżaków w branży nie stanowią żadnej konkurencji.
A chcesz jeszcze lepsze audio, pozycjonowanie, jakość dźwięku to kup kartę dźwiękową Xonar DG albo DGX w zależności jaki slot posiadasz na płycie głównej. Na allegro około 70-100zł, a podnosi sporo jakość i też mikrofon 0 szumów i ładne podbicie. Ogółem miałeś słuchawki na USB co ogólnie w temacie dobrych słuchawek jest pomyłką
Słabe zasilanie te sprawy