Słuchawki

Dzień dobry wieczór! Hejo, Hello, Witam, Hallo itd.

Rozmyślam ostatnio o zakupie słuchawek. Do komputera jak i do słuchania muzyki z telefonu na mieście ;).

Co mnie interesuje:

- cena do 150zł (ani złotówki więcej)

- MUSZĄ to być słuchawki nauszne

- dobra jakość

- mocny bass (najlepiej z regulacją)

- możliwość zakupu w sklepach (np. media markt czy innych takich. Jestem niecierpliwy i nie będę czekać aż mi przyślą :()

- opcjonalnie DOŁĄCZANY mikrofon

- kompletnie nie interesuje mnie wygląd!

Nie idę z tym na żadne forum poświęcone dźwiękom czy sprzętom komputerowym bo mi powiedzą że w tej cenie nic dobrego nie znajdę... Uważam że to brednie, bo słuchawek studyjnych NIE potrzebuje, a dla tych speców słuchawki które kosztują mniej niż 300zł to nie słuchawki... Moje nieprofesjonalne ucho i tak tych tam decybeli nie wykryje :P. Dlatego WIERZĘ w Wasze możliwości i wiedzę!

ps. ogólnie jestem czuły na dźwięki i nie dzierżę słuchania czegoś w gorszej jakości niż 320 kbps... Zwłaszcza na słuchawkach, bo akurat tą różnicę bez problemu wychwycę. takie dodatkowe info, może się przyda.

Najlepszy stosunek ceny do jakości - Superlux HD-681. Może i są brzydkie, ale za to dźwięk powala :P Słuchawki półotwarte. Niestety trudno będzie je dorwać w jakichś Media-Marktach, więc pozostaje Allegro, ale ty wolisz kupić w sklepie. Sam polecę jeszcze Pioneer SE-M390, wokółuszne, zamknięte. Przy sesjach po 4-5h mogą trochę boleć uszy, ale to standard w zamkniętych słuchawkach. Oba modele nie mają mikrofonu, więc można dokupić jakiś przypinany na kablu lub stojący :P Ceny są poniżej 150zł: Superluxy - 80zł Pioneery - 130zł. Pamiętaj jednak, aby słuchawki działały tak jak powinny, trzeba posiadać jakąś sensowną kartę dźwiękową np. choćby taniego Xonara DG. Gdybyś jednak szukał czegoś innego, lub miał jakieś wątpliwości. napisz tutaj lub na PW :)

Wiem wiem, karta dźwiękowa potrzebna. Ja po prostu potrzebuje słuchawek, bo na razie nie posiadam żadnych... Ale nie chce kupować jakichś za 40zł, żeby nie słyszeć NIC i żeby mi się zepsuły po 2 miesiącach :). Dzięki za propozycje, czekam na kolejne!

Jeśli typowo do komputera to KOSS UR40 ale.. na miasto słabo :D

W miejscowym sklepie nie powinno być problemów z zamówieniem.

Śmiało możesz rozglądać sie za Gamecom 780 w okolicach 170 zł w Empicu bądź 380 ok 80 -90 zł. Słuchawki są tanie a brzmią wyśmienicie.

Dobra, dzięki wielkie! Jeśli jeszcze macie jakieś propozycje, to wrzucajcie. Zrobię sobie karteczkę i pójdę jutro zobaczyć co mają ;).

Hmmmm moze koss porta pro,creative aruvana. ZOBACZ NA CENEO.

Jak przeczytałem "bass, do 150 zł i mikro" to przyszło mi na myśl to: http://www.ceneo.pl/1760472 Kupiłem takie chyba za 120 zł w sklepie komputerowym jakiś czas temu. Używam ich teraz rzadziej, tylko gdy słucham muzyki gdzie owy bass jest ważny. Ogólnie mam droższe do codziennego użytku, ale jednak czasami wracam do fatalitów. Mają one odczepiany mikro, suwaczek wyłączający owe mikro i są dość wygodne.

Wadą tych słuchawek jest to, że dźwięk ze słuchawek roznosi się bardzo po pomieszczeniu w którym słuchamy czegoś przez Fatality. Dodatkowo fajny woreczek dodali do tych słuchawek :)

Cena jest niewielka, gdzie kiedyś te słuchawki były dość cenione i popularne. Do samego grania powinno Ci wystarczyć, ale do chodzenia po mieście, to po odłączeniu mikrofonu, wejście nie rzuca się strasznie w oczy. Tam samo regulacja głośności może być schowana pod koszulkę.

EDIT

Nie jestem pewny też czy przypadkiem tańsze Cię nie zainteresują:

http://www.skapiec.p.../49/comp/258419 Może rozchodzenie się dźwięku jest tutaj poprawione...

NIE BIERZ TYCH FATALITY GAMING!!! Są to gówniane słuchawki ''F0R G3JM3ERS'' Poczytaj sobię choć trochę opinii to od razu przekonasz się, że nie warto.

Ja tak samo jak pewien kolega wyżej polece Gamecom 380.

Sluchawki wyśmienite, mam je już dlugi czas i zlego slowa nie mogę o nich powiedzieć.

Dzień dobry wieczór! Hejo, Hello, Witam, Hallo itd.

Rozmyślam ostatnio o zakupie słuchawek. Do komputera jak i do słuchania muzyki z telefonu na mieście ;).

Co mnie interesuje:

- cena do 150zł (ani złotówki więcej)

- MUSZĄ to być słuchawki nauszne

- dobra jakość

- mocny bass (najlepiej z regulacją)

- możliwość zakupu w sklepach (np. media markt czy innych takich. Jestem niecierpliwy i nie będę czekać aż mi przyślą :()

- opcjonalnie DOŁĄCZANY mikrofon

- kompletnie nie interesuje mnie wygląd!

Nie idę z tym na żadne forum poświęcone dźwiękom czy sprzętom komputerowym bo mi powiedzą że w tej cenie nic dobrego nie znajdę... Uważam że to brednie, bo słuchawek studyjnych NIE potrzebuje, a dla tych speców słuchawki które kosztują mniej niż 300zł to nie słuchawki... Moje nieprofesjonalne ucho i tak tych tam decybeli nie wykryje :P. Dlatego WIERZĘ w Wasze możliwości i wiedzę!

ps. ogólnie jestem czuły na dźwięki i nie dzierżę słuchania czegoś w gorszej jakości niż 320 kbps... Zwłaszcza na słuchawkach, bo akurat tą różnicę bez problemu wychwycę. takie dodatkowe info, może się przyda.