Słuchawki

Witam,

Posiadam słuchawki bezprzewodowe firmy Quer które się podłączają do specjalnego pendrive'a i otóż tutaj mam problem. Pendrive'a zawsze podłączałem z boku komputera przez co czasami po prostu go kopałem jak stawałem od kompa. I w końcu pendrive'a się rozwalił, ale nie do końca (chyba). I miejsce gdzie (przepraszam ale niezbyt wiem jak to powiedzieć) łączy się ta część metalowa z resztą zaczeło się ruszać. Normalnie wystarczało trochę to powyginać i działało, ale tera już nic nie pomaga i pytania:

1. Czy jest szansa na naprawienie pendrive'a i jak?

2. Czy mogę kupić samego pendrive'a tej samej firmy od tych samych słuchawek i czy będzie działał?

Możesz normalnie kupić grzybka bt i będzie działał a na dodatek nie będzie problemów z kopaniem.

To nie jest pendrive, tylko nadajnik usb. Szansa jest, jeśli znajdziesz dobrego speca, o ile jest co z tego zbierać ;)

W 100% pewny nie jestem, ale wątpię, żeby wymiana samego nadajnika pomogła. Logika podpowiada, że jeżeli można by było zrobić taki manewr, to w momencie kiedy w jednym pomieszczeniu stały by 3 komputery i do wszystkich podłączone by były takie same słuchawki i nadajniki to byłby problem z komunikacją między nadajnikami a słuchawkami. Na stówkę pewny nie jestem, bo czasem okazuje się, że logika zawodzi.

Czy można naprawić? Raczej wątpliwe ale to wszystko zależy. Jeżeli płytka na której połączone są elementy układu jest cała to można coś próbować. Jeżeli ta płytka jest pęknięta to nic nie zrobisz, bo nie będzie połączeń między elementami układu.

Jeżeli jesteś pewien, że nie działa to zdejmij plastik i porób zdjęcia. Plastik później można skleić czymkolwiek albo owinąć taśmą izolacyjną. Tylko rozbierz go wzdłuż zgrzewu a nie przy pomocy młotka :D .

Możesz normalnie kupić grzybka bt i będzie działał a na dodatek nie będzie problemów z kopaniem.

Mógłbyś podać link do jakiegoś "grzybka" do 80 zł?

Po prostu nie wiem co to.

http://allegro.pl/komunikacja-i-lacznosc-4413?order=m&string=bluetooth&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-p-4-e-0805&department=wszystkie+dzia%C5%82y Ja za takie coś do słuchawek Tracer Beat dałem 10 zł i wszystko działało jak należy. Co do uwag pana dzika. Urządzenia takie z reguły zapamiętują do jakich platform są przypisane. Inne je wyszukują ale tylko jedna odbiera. Przykładowo mam laptopa, pc i telefon. Słuchawki są wyszukiwane w każdym odbiorniku ale łączone tylko z głównym czyli pc.

No na bluetooth nazywa się to parowaniem urządzeń. Kolega nie powiedział w jakiej technologii pracują jego słuchawki :rolleyes: .

Jeżeli jest to rozwiązane drogą radiową to najprawdopodobniej odbywa się to przy pomocy z góry ustalonych identyfikatorów. Bynajmniej tak jest w przypadku innego urządzenia, którym się bawiłem :D .

Już się trochę pogubiłem, to te grzybki mogą się połączyć z moimi słuchawkami?

Jeśli Twoje słuchawki są na BT a prawdopodobnie tak jest to z powodzeniem połączysz słuchawki ;)

Rozumiem a mogę to sprawdzić jakoś czy musiałbym szukać opakowania?

Witam tu znowu ja :) znalazłem coś takiego http://allegro.pl/adapter-bluetooth-v4-0-class-ii-usb-bt-wysylka-24h-i4426045717.html i zastanawiam się nad zakupem warto czy lepiej poszukać jeszcze troche?

No na bluetooth nazywa się to parowaniem urządzeń. Kolega nie powiedział w jakiej technologii pracują jego słuchawki .Jeżeli jest to rozwiązane drogą radiową to najprawdopodobniej odbywa się to przy pomocy z góry ustalonych identyfikatorów. Bynajmniej tak jest w przypadku innego urządzenia, którym się bawiłem .

słuchawki są na Hi-Fi nie na bluetooth nie wiem czy to coś zmieni.

Podaj dokładny model słuchawek. Zaraz znajdę model i Ci odpowiem.

P.s

Uważaj na dubble posty bo można za to zarwać warna. Skopiuj zawartość tych 2 postów do tego "Rozumiem a mogę to sprawdzić jakoś czy musiałbym szukać opakowania?" a te edutyj i napisz "sorry za dp" Będziesz miał spokój z "modziami"

Słuchawki wireless Quer 2.4G SLU0038 Nie jestem pewien czy o to ci chodziło, nie znam się zbytnio w tych sprawach.

PS.

Znalazłem je, tutaj masz link: http://sklep2.lechpol.pl/towar/slu0038/sluchawki-bezprzewodowe-2-4g-quer/8637 na 100% to te.

W tym przypadku chyba nic nie zrobisz bo to jest cześć jakby słuchawek ja mam podobnie bo mam sound tactic wrath tez bezprzewodowe u mnie jak pójdzie ten pen to mam po słuchawkach ponieważ w tym penie jest wbudowana karta dźwiękowa od słuchawek, natomiast znajomy z klanu ma identyczne słuchawki gdzie nie raz graliśmy obok siebie i pen od innych słuchawek nie działa. Także wątpię że coś jesteś w stanie zrobić z tym rozwalonym penem. Najlepiej na przyszłość zrobić tak jak koledzy piszą kupujesz rozgałęziać do usb i nie masz zmartwień że gdzieś tam nogą dziabniesz w podpięte rzeczy na usb.

Ogólnie miałem podobną sytuacje z dyskiem wymiennym gdzie też uszkodziło mi się łączenie pod usb i jak się poruszało to jakoś tam załapało ale po dłuższym czasie... nim tam więcej ruszasz tym bardziej rozpiepszasz i mi tak dysk poszedł na śmieci bo nie szło też tego naprawić.

@spróbuj jeszcze zanieść do jakiegoś serwisu komputerowego może uda im się rozebrać i zlutować urwane styki

Zawsze jest druga strona medalu - może wreszcie kupisz sobie porządne słuchawki a nie taki bezprzewodowy szajs :)

W tym przypadku chyba nic nie zrobisz bo to jest cześć jakby słuchawek ja mam podobnie bo mam sound tactic wrath tez bezprzewodowe u mnie jak pójdzie ten pen to mam po słuchawkach ponieważ w tym penie jest wbudowana karta dźwiękowa od słuchawek, natomiast znajomy z klanu ma identyczne słuchawki gdzie nie raz graliśmy obok siebie i pen od innych słuchawek nie działa. Także wątpię że coś jesteś w stanie zrobić z tym rozwalonym penem. Najlepiej na przyszłość zrobić tak jak koledzy piszą kupujesz rozgałęziać do usb i nie masz zmartwień że gdzieś tam nogą dziabniesz w podpięte rzeczy na usb. Ogólnie miałem podobną sytuacje z dyskiem wymiennym gdzie też uszkodziło mi się łączenie pod usb i jak się poruszało to jakoś tam załapało ale po dłuższym czasie... nim tam więcej ruszasz tym bardziej rozpiepszasz i mi tak dysk poszedł na śmieci bo nie szło też tego naprawić. @spróbuj jeszcze zanieść do jakiegoś serwisu komputerowego może uda im się rozebrać i zlutować urwane styki

Dzięki to może się pobawię trochę w te lutowanie.

PS. No właśnie ja też to tak ruszałem i się w końcu rozwaliło.

Zawsze jest druga strona medalu - może wreszcie kupisz sobie porządne słuchawki a nie taki bezprzewodowy szajs

Czemu od razu szajs, dźwięk był bardzo dobry i w dodatku nie musiałem się użerać z kablem i na niego uważać.

Dzięki wszystkim za pomoc, temat zamknięty.

Ja jeszcze zasugerowałbym napisanie do producenta czy będzie możliwe parowanie za pomocą takiego grzybka bt. Jeśli się da to może lepiej kupić malutki skromny nadajnik który nie będzie zaczepiany kolanem. Na internacie faktycznie ciężko o jakieś informacje na ich temat.

Witam,

Posiadam słuchawki bezprzewodowe firmy Quer które się podłączają do specjalnego pendrive'a i otóż tutaj mam problem. Pendrive'a zawsze podłączałem z boku komputera przez co czasami po prostu go kopałem jak stawałem od kompa. I w końcu pendrive'a się rozwalił, ale nie do końca (chyba). I miejsce gdzie (przepraszam ale niezbyt wiem jak to powiedzieć) łączy się ta część metalowa z resztą zaczeło się ruszać. Normalnie wystarczało trochę to powyginać i działało, ale tera już nic nie pomaga i pytania:

1. Czy jest szansa na naprawienie pendrive'a i jak?

2. Czy mogę kupić samego pendrive'a tej samej firmy od tych samych słuchawek i czy będzie działał?