Smarfton

Witam, ojciec chce wymienić telefon i myśli nad samsungiem s8, który niebawem ma premierę. Warto czekać czy kupić coś innego? Ma być szybki, głównie do przeglądania internetu.

Z mojego punktu widzenia, nie będzie sensu wydawać tyle kasy w S8. Dlaczego, a no dlatego że telefon będzie kosztował zapewne ok 3000-3500zł, a względem poprzedniczki różni się niewiele.

S8 ma na pewno lepsze zagospodarowanie przestrzeni, względem swojej poprzedniczki, s7 miał 5.5 cala, a s8 przy takich samych wymiarach ma mieć 5.8. Po za tym, ciut lepszy procesor, co i tak nie będzie jakoś zauważalne. Za pewne jakieś nikomu nie potrzebne duperele itd.

Mógłbym tu wymienić wszystkie różnice, ale po co, wszystko wskazuje na to że wielkiego technologicznego skoku nie ma, i jak na moje lepiej kupić poprzednią generację, a zaoszczędzić trochę kasy i kupić porządny pokrowiec, szkło hartowane itd.

Tak jak mówię, telefon jeszcze nie wyszedł, ale specyfikacja i wygląd jest już ujawniona, co pozwala na dokładniejszą analizę, a wynika z tego, że wielkiego skoku nie ma, jednak zapewne póki co będzie to najlepszy dostępny smartfon na rynku.

Jeżeli twojemu tacie nie zależy na oszczędzaniu, a chce mieć topowy sprzęt z już najwyższej możliwej półki to S8 będzie świetnym wyborem, skoro chce przeglądać internet, to za pewne będzie to sprzęt zastępujący komputer w pewnym stopniu więc duży ekran z wysoką rozdzielczością i szybkością na pewno mu się przysłuży. Samsungi mają to do siebie że są zawsze naprawdę dobrze zrobione, ekran AMOLED, szkło Gorilla Glass, wszystko najwyższej jakości, a wpadka z NOTE 7, cóż, każdemu się zdarza.

Ja polecam, jednak biorąc pod uwagę cenę i różnice, ja osobiście chyba bym się nie skusił.

Witam, ojciec chce wymienić telefon i myśli nad samsungiem s8, który niebawem ma premierę. Warto czekać czy kupić coś innego? Ma być szybki, głównie do przeglądania internetu.