Smartfon do 500zł

Siemano, potrzebuję nowego dotykowego smartfona do okolicy 500zł (nie więcej, ani złótówkę). Telefon ma mi służyć głównie do płynnej rozgrywki w grach, oraz robienia zdjęć, korzystania z komunikatorów. Wiem, iż cena nie jest bardzo duża jak na telefon w dzisiejszych czasach, ale raczej nie chcę balować za pieniądze rodziców :)

• Telefon musi posiadać Androida 4.4+ najlepiej
  • Minimum 4,2 cala
  • 1GB RAM (512MB w tych czasach bardzo muli system operacyjny)
  • Najlepiej kolor czarny (trafiam na fajne telefony, jednak tylko kolory białe, eh)
  • Aby bateria bardzo długo trzymała
  • Nie chcę firm "no name'owych"- chce marki które są już na rynku bardzo długo (typu Samsung).

Prosze o pomoc :)

Motorola Moto E LTE 2 gen

Najlepszy telefon w tej cenie + android 5.0 Lolipop

http://www.ceneo.pl/36533264

http://www.komputerswiat.pl/nowosci/smartfony/2015/33/myphone-q-smart-premium-od-dzis-w-biedronce-za-499-zlotych.aspx

jakby nie patrzeć najlepsza oferta i to jeszcze w biedronce ja bym brał jakbym nie miał htc one ;s

IMO za te 5 stów to lepiej kupić Lumię 535(ale ja bym dozbierał z ekstra 50 złotych i kupił Lumie 640 szybkość działania WP a Androida jest nie porównywalna w tym przedziale cenowym XD do tego Lumia 640 ma dość ciekawy czas działania na baterii, sam aparat też jest okej)

http://www.komputerswiat.pl/nowosci/smartfony/2015/33/myphone-q-smart-premium-od-dzis-w-biedronce-za-499-zlotych.aspxjakby nie patrzeć najlepsza oferta i to jeszcze w biedronce ja bym brał jakbym nie miał htc one ;s

Bateria pewnie trzyma 30 minut w tym telefonie XD

Motorola Moto E LTE 2 genNajlepszy telefon w tej cenie + android 5.0 Lolipophttp://www.ceneo.pl/36533264

dobry wybór o ile nie masz wymagań co do aparatu

Popieram kolegę wyżej ostatnio szukałem 2 telefonów i też założyłem temat - kupiliśmy 2 microsoft lumie 535 nie dość że 70 zł zaoszczędziliśmy, naprawdę jesteśmy z dziewczyna zadowoleni - nawet już nie chcemy wracać do androida ;). Duży ekran - przyszła aktualizacja do windows 10 , nienaganny aparat - nie jest to zordon ale zdjęcia bardzo fajne. Aplikacji jest dość sporo + z windows 10 nadejdą. Nie ma przyciecią wszystko chodzi super płynnie. Zmieniłem dosłownie poogląd na te telefony - bez porównania z pierwsza lumią która miałem kiedyś i androidami . :) 3 filmy obejrzałem także na cda w nocy na telefonie. I dopiero bateria była gotowa do ładowania , tak więc trzyma ładnie jak na moje standardy ;). Testowałem telefon na Order & Chaos Mmorpg - działa można grać śmiało tak więc jak lubisz grać to też pograsz ;).Ale przesiadłem się na emulator snesa i teraz cisne z final fantasami ;).

Siema. Po przejściach z Motorolą mam tej firmy serdecznie dość i nie zamierzam kupować od nich produktów, po prostu nie chcę przejechać się na tym samym błędzie. Co do innych telefonów to tak jak pisałem, iż nie chcę kupić no-name'owych marek. Być może mało wiem, jednak jakiś myPhone? Średnio mi się to widzi+ z biedronki, ble. Piszecie o Windowsach, Lumiach. Tak wiem, iż się nie zacinają i jak na tą chwilę są spoko, jednakże chcę Androida z powodu, iż jest tam masa gier i są w sumie spoko, Windowsa to słaba strona :)

Co powiecie o tym telefonie? Ma niezłą specyfikację, cena lekko przekroczyla mój limit, jednak zachęciło mnie bardzo dobre wnętrze i najnowsza wersja Androida! :)

Huawei Honor 3C lub Holly. Ekran lepszy niż w tym co podałeś, niższa cena, lepszy aparat, dwa razy więcej pamięci wewnętrznej. Nic tylko brać :)

Siema. Po przejściach z Motorolą mam tej firmy serdecznie dość i nie zamierzam kupować od nich produktów, po prostu nie chcę przejechać się na tym samym błędzie. Co do innych telefonów to tak jak pisałem, iż nie chcę kupić no-name'owych marek. Być może mało wiem, jednak jakiś myPhone? Średnio mi się to widzi+ z biedronki, ble. Piszecie o Windowsach, Lumiach. Tak wiem, iż się nie zacinają i jak na tą chwilę są spoko, jednakże chcę Androida z powodu, iż jest tam masa gier i są w sumie spoko, Windowsa to słaba strona Co powiecie o tym telefonie? Ma niezłą specyfikację, cena lekko przekroczyla mój limit, jednak zachęciło mnie bardzo dobre wnętrze i najnowsza wersja Androida!

Nie oczekuj od takich telefonów, że te "gry", szczególnie te ambitniejsze będę jako tako chodziły XD Do tego jak 90% telefonów z andkiem będzie cierpiał na nadmierne przegrzewanie. Jeśli rzeczywiście zależy Ci na tym by na tel z androidem grać szukaj po "chińczykach" - Lenovo etc. których wydajność bije na głowe.

PS. Od siebie dodam, że telefony Motorli to bardzo dobra prozpozycja, szczególnie od kiedy Google ich przejął i jako jedne z nielicznych telefonów dostają jako takie wsparcie

Sprawdź Nexusa 4

Ok pół roku temu szukałem telefonu tylko że do 400 zł. Szperałem wtedy na różnych forach i pisali żeby dołożyć trochę i kupić własnie nexusa

Niestety nie chciałem wydawać za dużo , był jeden do 400 zł ale niestety tylko 8 gb pamięci wbudowanej

To jest właśnie wada tych telefonów - brak slotu na kartę pamięci.

Warto zwrócić uwagę że ma czystego softa bez różnych niepotrzebnych pierdół typu muzodajnia , twittery jakieś narzucone antyvirusy itp.

Nie widziałem go na oczy , ani nikt z moich znajomych go nie ma to myślę że i tak mógłbyś się nim zainteresować i o nim poczytać

Pozdrawiam.

Nexus'y 4 wyszły z obiegu spory czas temu(tylko używki albo lewe z Chin) do tego czysty soft ma również Motorola.

Ehhh Asus Zenfone 4 (a450cg). Świetny telefon, dual-sim jedynym jego mankamentem jest bateria. Telefon się nie przegrzewa, nie zacina, aparat i jakość muzyki są naprawdę dobre. Snapdragon 200 w moto e? Derant, proszę Cię, to jest porażka... Asus do tego dba o klientów i ma specjalne forum służące do udzielania się i wstawiania swoich sugestii. Polecam

Jeżeli nie masz nic do marki LG to polecam:

LG Optimus G,

LG Optimus G Pro,

Spokojnie znajdziesz w cenie do 500zł chyba nawet nówki :) W google znajdź specyfikacje, od siebie dodam że to bardzo dobre Smartfony:) Pozdrawiam i nie słuchaj ludzi którzy krytykują markę LG

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, temat zamykam! :)

Siemano, potrzebuję nowego dotykowego smartfona do okolicy 500zł (nie więcej, ani złótówkę). Telefon ma mi służyć głównie do płynnej rozgrywki w grach, oraz robienia zdjęć, korzystania z komunikatorów. Wiem, iż cena nie jest bardzo duża jak na telefon w dzisiejszych czasach, ale raczej nie chcę balować za pieniądze rodziców :)

• Telefon musi posiadać Androida 4.4+ najlepiej
  • Minimum 4,2 cala
  • 1GB RAM (512MB w tych czasach bardzo muli system operacyjny)
  • Najlepiej kolor czarny (trafiam na fajne telefony, jednak tylko kolory białe, eh)
  • Aby bateria bardzo długo trzymała
  • Nie chcę firm "no name'owych"- chce marki które są już na rynku bardzo długo (typu Samsung).

Prosze o pomoc :)