Witam. Wiem, że to nie dział z telefonami, ale jako, że posiadamy dział sprzętowy, a powoli telefony są jak komputery to może pomożecie. Szukam czegoś co nada się do nagrywania amatorskich dokumentów na YT. Zastanawiałem się nad Iphone 4s i Samsung Grand Prime. Jedyne co widziałem w internecie to testy i jakieś "sample video" na YT, ale szukam ludzi, którzy może mieli styczność z takimi telefonami, mogą powiedzieć coś więcej, a może kręcą takie dokumenty na YT lub inne amatorskie produkcje, właśnie telefonem komórkowych. Zależy mi na 720 i stałych 25-30 fps, aby nie wychodził syf. Pozdrawiam
Smartfon do nagrywania wideo
Kochany tylko i wyłącznie iPhone 4s lub 5/c z racji na aktualizacje która polepszyła ogromnie robienie zdjęć filmów i ogólnie klatkowanie polecam gorąco jabłko .
No właśnie planuje kupić jabełko 4s, bo raz, że dzisiaj testowałem w pracy znajomej 4s i ładnie nagrywa, ale trzeba dobrze doświetlić osobę filmowaną (po prostu, żeby światło słoneczne padało na nią zza kamery), no i dwa to iphone
Mój galaxy a7 zajefajnie nagrywa w HD
Polecam Sony Z1 Compact.... Procesor świetny, dużo ramu. aparacik 20.7, filmy bardzo płynne z ładnym obrazem
Osobiście nie polecam nic od jabełek, tyle w temacie
Wszystko zależy od tego ile chcesz przeznaczyć na taki sprzęt. Z Twoich przykładów wynika ze do 700 zł. Jeśli jednak się mylę to polecam sprawdzić jak kolega wyżej napisał Z-tki od Sony. Ja osobiście polecam Oneplus One ze względu na to że można nagrywać między innymi 120 fps w 720p, 60 fps w 1080p oraz posiada 2 tryby nagrywania w 4k. A co ciekawe radzi sobie lepiej od Note 3(podobno od innych telefonów również, ale nie miałem okazji osobiscie porównywać) przy kiepskim oświetleniu. Producent twierdzi ,że dzięki 6 soczewkowej budowie aparatu(Od Sony swoją drogą).
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
EDIT//
EDIT2//
Oraz posiada w standardzie program do przechwytywania ekranu (Screencast) bez roota
@Gilmir dla mnie 4k i miliony fps'ów nie są potrzebne, ponieważ nagrywam dokument, gdzie postać jest statyczna. Plus kosztuje 1,5 tys, a inwestować taką kasę w pierwszy amatorski projekt to jak topić złoto w sedesie...
@Gilmir dla mnie 4k i miliony fps'ów nie są potrzebne, ponieważ nagrywam dokument, gdzie postać jest statyczna. Plus kosztuje 1,5 tys, a inwestować taką kasę w pierwszy amatorski projekt to jak topić złoto w sedesie...
Soniacza Z1 Compact możesz znaleźć nawet za 800zł, a sprzęt jest świetny
Poza tym posłuży Ci nie tylko do filmów jak mniemam, ale także do innych różnych rzeczy
Witam. Wiem, że to nie dział z telefonami, ale jako, że posiadamy dział sprzętowy, a powoli telefony są jak komputery to może pomożecie. Szukam czegoś co nada się do nagrywania amatorskich dokumentów na YT. Zastanawiałem się nad Iphone 4s i Samsung Grand Prime. Jedyne co widziałem w internecie to testy i jakieś "sample video" na YT, ale szukam ludzi, którzy może mieli styczność z takimi telefonami, mogą powiedzieć coś więcej, a może kręcą takie dokumenty na YT lub inne amatorskie produkcje, właśnie telefonem komórkowych. Zależy mi na 720 i stałych 25-30 fps, aby nie wychodził syf. Pozdrawiam