Smartfon Dual SIm do 900zł

Witam,

mam mały dylemat z wyborem telefonu. główne kryterium to musi posiadać dual sim, min 2gb ram i min 5'' wyświetlacz

do czego ma mi służyć?:

-może to dziwne, ale do dzwonienia

-fajnie by było jakby odpalił Albiona

-nawigacja google

-aparat z lampą, który posłuży mi do fotek, jako scanner a lampa jako latarka. jakość zdjęć nie musi być super. wystarczy że zdjęcia będą czytelne

reszta to raczej standard bo o odbieraniu maili, przeglądaniu neta, lub youtuba to chyba nie ma sensu wspominać

nie interesują mnie telefony używane i ściągane z chin!!! muszą być dostępne w polskim sklepie

moje propozycje to:

WIKO Fever 4G - 3gb ram i 8 rdzeni procesora. niestety nie znalazłem polskiej recenzji tego telefonu, ale za granicą zbiera bardzo dobre recenzje

HUAWEJ któryś z serii HONOR lub P8 Lite.

z góry dziękuję za pomoc

Witam,

mam mały dylemat z wyborem telefonu. główne kryterium to musi posiadać dual sim, min 2gb ram i min 5'' wyświetlacz

do czego ma mi służyć?:

-nawigacja google

-aparat z lampą, który posłuży mi  do fotek, jako scanner a lampa jako latarka. jakość zdjęć nie musi być super. wystarczy że zdjęcia będą czytelne

reszta to raczej standard bo o odbieraniu maili, przeglądaniu neta, lub youtuba to chyba nie ma sensu wspominać

nie interesują mnie telefony ściągane z chin!!! muszą być dostępne w polskim sklepie

moje propozycje to:

WIKO Fever 4G - 3gb ram i 8 rdzeni procesora. niestety nie znalazłem polskiej recenzji tego telefonu, ale za granicą zbiera bardzo dobre recenzje

któryś z serii HONOR

HUAWEJ P8 Lite.

z góry dziękuję za pomoc

Po1 nie sciagane z chin too wiec huawei tez odpada .. tak na nawiasie too wszystkie telefony sa z chin ale huawei jest firma ktora jest typowo chinska wiec absurdem jest ze telefony z chin odpadaja..

A po 2 nie wiem czego sie chcesz spodziewac za 900 zl w markowych europejskich sklepach cudow ....

do 900 zl masz

2gb i jakis tam procesor z miare dobrym aparatem

Wiec szukaj nexusa 5 lub inne lepsze uzywki

z nowek dostaniesz

Sony m4 aqua

Htc 820

reszte sam juz napisales

i jeszcze chinski telefon Asus Zenfon 2 2gb ... tylko ze ten dostepny w polskich sklepach i na europejskich jest oszustwem ... i na ciaganiem klienta w butelke

Ja tylko dodam, że sprowadzanie telefonu z Chin jest mega opłacalne np. taki telefon jak cubot x9 jest do kupienia za 84$ a parametry są bardzo podobne do huaweia p8 lite przy czym w przeliczeniu na zlotowki daje to 320 złoty, co jest śmieszna cena w porównaniu do 800 - 900 złotych które trzeba wydać na huaweia.

Niemniej jednak z tych telefonów które wymieniłes polece Ci własnie go, bo to naprawdę solidny sprzet, który jest chyba numerem jeden wśród telefonów w tym przedziale cenowym. Oczywisie biorąc pod uwagę tylko produkty bardziej znanych marek :D

Po1  nie sciagane z chin too wiec huawei tez odpada .. tak na nawiasie too wszystkie telefony sa z chin  ale huawei jest firma ktora jest typowo chinska wiec absurdem jest  ze telefony z chin odpadaja..

A po 2 nie wiem czego sie chcesz spodziewac za 900 zl  w markowych europejskich sklepach cudow ....

do 900 zl masz

2gb i jakis tam procesor z miare dobrym aparatem

Wiec szukaj nexusa 5 lub inne lepsze uzywki

z nowek dostaniesz

Sony m4 aqua

Htc 820

reszte sam juz napisales

i jeszcze chinski telefon Asus Zenfon 2 2gb ... tylko ze ten dostepny w polskich sklepach i na europejskich jest oszustwem ... i na ciaganiem klienta  w butelke

1. huaweie są dostępne w EURO AGD, więc nie odpadają

2. nie chodzi o to czego mam się spodziewać, tylko o to co za tą cenę mogę dostać

zapomniałem dodać, że używki też odpadają

nexus 5 z tego co wiem nie ma DualSima, m4 aqua ponoć bubel tak samo jak zenfon. a htc 820 kosztuje około 1100zł

a o WIKO Fever 4G mógłby mi ktoś coś napisać?

Polecam ten telefon http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-2-32gb-lte/ , sprzedaz z polskiej dystrybucji (gwarancja itp) Bardzo dobre wykonanie i wydajne podzespoly .

Telefon, który polecił rinue jest dużo lepszy od tych, który wymieniles, ponieważ posiada znacznie lepszy procesor. Z tym Wiko niema cudów patrząc po podzespołach. W benchmarkach wykręca 35000pkt a redmi note 2 ponad 50000 gdzie są dostępne za tą samą kase. Oczywiście telefonu nie miałem w dloni, więc za duzo do tematu nie wniose. Dodam że redmi note 2 ma mój kolega i jest z niego bardzo zadowolony

A tu link do jego recenzji. Na tym kanale znajdziesz też recenzje p8lite i innych smartfonow z serii honor, więc polecam.

dzięki panowie za wszystkie sugestie. od czwartku cieszę się nowym Redmi Note 2. faktycznie super sprzęcik. świetnie wykonany. może nakładka MIUI nie należy do moich ulubionych, ale można się przyzwyczaić. standardowo był problem z mikrofonem przy połączeniach, ale wujek google znalazł proste rozwiązanie. no i ALBION ONLINE działa. jak na razie jestem z niego super zadowolony.

Witam,

do czego ma mi służyć?:

-nawigacja google

-aparat z lampą, który posłuży mi do fotek, jako scanner a lampa jako latarka. jakość zdjęć nie musi być super. wystarczy że zdjęcia będą czytelne

nie interesują mnie telefony używane i ściągane z chin!!! muszą być dostępne w polskim sklepie

moje propozycje to:

HUAWEJ któryś z serii HONOR lub P8 Lite.

z góry dziękuję za pomoc