Smartfon z GPS

Witam jak w temacie poszukuję smartfona z dobrym GPS-em żeby mi się nie gubił podczas jazdy obecnie mam Samsunga GT-i5800 i wszystko było by z nim pięknie gdyby nie to że podczas mgły odbiornik gps zaczyna w nim wariować i pokazuje moje położenie z przybliżeniem do 100 metrów. Pozostałe wymagania to żeby pracował na androidzie miał w miarę duży wyświetlacz (przynajmniej taki jak mam obecnie 3.2" ) i najlepiej żeby posiadał inną nawigacje niż mapy google ponieważ zaczyna mnie denerwować każdorazowe płacenie za pobieranie trasy o ile w pobliżu nie mam dostępu do wi-fi, Dlatego prosiłbym o polecanie innej marki niż Samsung. A i na koniec chcesz pisać pierdoły w stylu, kup sobie po prostu zwykłą nawigację... etc, to możesz sobie to z góry odpuścić ponieważ nie mam ochoty na posiadanie dwóch osobnych urządzeń jeśli mogę mieć wszystko w jednym.

Z góry dziękuję za pomoc.

Generalnie każde urządzenie z androidem wyposażone jest w Mapy google, ale można dograć masę innych nawigacji z marketu (niektóre są darmowe, inne płatne a część z nich umożliwia działanie w trybie offline). Nie jestem tylko przekonany, czy urządzenia te różnią się jakoś znacznie pod względem działania modułu GPS. Większe znaczenie mają raczej warunki atmosferyczne (np. przy sporym zachmurzeniu GPS łapie satelity dłużej). Przechodząc do sedna, moje propozycje to:

1.SE Live with walkman. Polecam dlatego, że sam posiadam i jak na tę cenę telefon sprawuje się znakomicie. Przekątna 3,2", podobnie jak Twój Samsung. Używałem w nim GPSa wiele razy i nigdy mnie nie zawiódł

2.SE Neo V. Styczności nie miałem, ale w gruncie rzeczy to nieco lepsza wersja modelu wyżej (większy ekran, mocniejsze bebechy)

3. Dla swojej wygody, rozważ wykupenie pakietu danych. Dzisiejsze telefony bez swobodnego dostępu do internetu są nieco upośledzone, bo masa aplikacji z niego korzysta. Nie musiałbyś dogrywać żadnych map, a nawet 100MB w zupełności wystarczyłoby na Twoje potrzeby jeśli chodzi o używanie GPSa

Zastanawiałem się nad tym Neo V i HTC sensation XL i dalej nie jestem pewny którego wybrać , a odnośnie tych pakietów to troszkę ciężko ze względu na to że nie w każdej sieci one są (mówię teraz o sieciach zagranicznych). Mimo wszystko wielkie dzięki za pomoc ale jeszcze poczekam na opinie innych forumowiczów.

Witam jak w temacie poszukuję smartfona z dobrym GPS-em żeby mi się nie gubił podczas jazdy obecnie mam Samsunga GT-i5800 i wszystko było by z nim pięknie gdyby nie to że podczas mgły odbiornik gps zaczyna w nim wariować i pokazuje moje położenie z przybliżeniem do 100 metrów. Pozostałe wymagania to żeby pracował na androidzie miał w miarę duży wyświetlacz (przynajmniej taki jak mam obecnie 3.2" ) i najlepiej żeby posiadał inną nawigacje niż mapy google ponieważ zaczyna mnie denerwować każdorazowe płacenie za pobieranie trasy o ile w pobliżu nie mam dostępu do wi-fi, Dlatego prosiłbym o polecanie innej marki niż Samsung. A i na koniec chcesz pisać pierdoły w stylu, kup sobie po prostu zwykłą nawigację... etc, to możesz sobie to z góry odpuścić ponieważ nie mam ochoty na posiadanie dwóch osobnych urządzeń jeśli mogę mieć wszystko w jednym.

Z góry dziękuję za pomoc.