Smartfon!

Witam ! pomoze mi ktos wyborze ? zastanawiam sie nad kupnem fona a nie wiem jakiego wybrac..Miedzy Samsung galaxy j7 2017 a xiaomi redmi 4x

Od razu odradzam xiaomi. Sam posiadam model tej marki. Przeczytaj moje posty w tematach dotyczących smartphone na forum.

Ja polecam Huawei P10 Lite Dual Sim w X-Kom jest za 989zł

Mam go i sprawóje się świetnie, ma czytnik lini papilarnych i inne zbędne pierdoły.

@Edit

A pozatym polecam artykuł

https://www.x-kom.pl/aktualnosci/5211-jaki-smartfon-od-500-do-1000-zl-wybrac-poznaj-nasze-inspiracje.html#comments

@TheGoodGuy

Odradzasz Xiaomi bo ci ekran nawalił, jakby w innych telefonach plamki się nie pojawiały..

Serio dajesz hejt na cała markę i odradzasz bo akurat w twoim modelu pojawił się problem z ekranem. Mądre i rzeczywiscie powód aby kwas robić jakie to szaomi złe oh ach :)

Co do tematu to Redmi Note 4 jest lepszy niż J7 2017

Redmi 4x raczej nie ma co porównywać bo kosztuje 600zł a J7 2017 kosztuje 1200zł, tym bardziej że Note 4 kosztuje 700zł i jest lepszy :)

Oprogramowanie MIUI>Laggwiz, wsparcie producenta(Samsung porzuca swoje telefony, Xiaomi na bierząco aktualizuje i poprawia), wykonanie podobne, wydajność deliaktnie lepsza, aparaty na tym samym poziomie, w dzień okej w nocy gorzej, prawie połowę niższa cena. To plusy na korzyść Xiaomi

A tego Pana 2x wyżej to olej.. kupił Xiaomi Mi5 w chinach albo tym bardziej od janusza z allegro i nie wiadomo gdzie i od kogo, pewnych sprzedawców było zaledwie kilka a teraz głosi wielki żal i herezje na całą markę.

Kupując w Polsce na stronie Proline masz telefon z polskiej dystrybucji i 24 miesiące gwarancji w kraju + obsługa pasma b20 czyli LTE na 800mhz

Od razu odradzam xiaomi. Sam  posiadam model tej marki. Przeczytaj moje posty w tematach dotyczących smartphone na forum. 

A ja wprost przeciwnie, kupilem nowego redmi 4a, uzytkuje 3 miesiace poki co. Nie powiem zlego slowa, a wrecz przeciwnie stawiam marke bardzo wysoko. Dalem 500 zl, telefon zjada wszystko w swoim segmencie cenowym. Oczywiscie wystarczy poczytac opinie na necie nt. smarfonow Xiaomi

4x nie bierz, weź note 4. Mam od lipca i wszystko śmiga tak samo jak od nowości.

A ja wprost przeciwnie, kupilem nowego redmi 4a, uzytkuje  3 miesiace poki co. Nie powiem zlego slowa, a wrecz przeciwnie stawiam marke bardzo wysoko. Dalem 500 zl, telefon zjada  wszystko w swoim segmencie cenowym. Oczywiscie wystarczy poczytac opinie na necie nt. smarfonow Xiaomi

Absolutnie nie neguje jakości wszystkich telefonów marki, zaznaczyłem, że opieram się na swoich doświadczeniach. Myślę że może warto obejrzeć kilka odcinków unbox therapy i zobaczyć co można znaleźć ciekawego na jego kanale, czasami można się miło zaskoczyć że za cane 300 dolarów kupi się sprzęt który wyprzedza konkurencję

Od razu odradzam xiaomi. Sam  posiadam model tej marki. Przeczytaj moje posty w tematach dotyczących smartphone na forum. 

Więc nie wypowiadaj się na temat opierając się tylko na własnych odczuciach

4x nie bierz, weź note 4. Mam od lipca i wszystko śmiga tak samo jak od nowości.

4x(czas pracy) a 4(wydajność) nie różni się zbytnio, trzeba tylko odpowiednio kupić bo niektóre mają mediateki a niektore snapdragony, a ofc snapdragony są lepsze.

Sam od siebie i tak proponuje xiaomi redmi note 4, bo jak za taką cenę jest bardzo dobry i na pewno lepszy od j7

Nie różnią się zbytnio? 5,5 cali zamiast 5 cali. 1920x1080 zamiast 1280x720, 8x2.0GHz zamiast 4x 1.1 + 4x 1.4.

Jak dla mnie duża różnica. Przerzuciłem się z Motoroli Moto G 2014, która miała ekran 1280x720 i widzę naprawdę dużą różnicę.

A, nie opłaca się kupować Xiaomi w polskich sklepach bo zdzierają. Note 4 był po 1200 jak chciałem kupić, w końcu wziąłem za 700 z allegro.

Więc nie wypowiadaj się na temat opierając się tylko na własnych odczuciach 

Myślałem że do tego służy forum, do wyrażenia swojej opinii i dyskusji. Nie wylewaj toxyn jakbyś grał teraz w lola xd

Do tematu, może popatrz na jakieś bez ramowe telefony :)

Wyglądają fajnie, mają dobre bebechy i są w granicach 300 dolarów

Polecam Xiaomi 4x, posiadam i jestem zachwycony w stosunku cena/jakość. Ja kupowałem na allegro i to wersje 4GB/64GB droższe o około 150 zł. od wersji 3/32. Jak ktoś wyżej pisał by brać Redmi Note 4 owszem możesz ale tutaj zależy czy chcesz większy ekran 5,5 cala oraz trochę lepszy procesor. Jeżeli zdecydujesz się na Note 4 to wybierz z procesorem Snapdragon, nie z MediaTEk.

ok bede pamietal i dzieki za rady. :)

Nie różnią się zbytnio? 5,5 cali zamiast 5 cali. 1920x1080 zamiast 1280x720, 8x2.0GHz zamiast 4x 1.1 + 4x 1.4.

Jak dla mnie duża różnica. Przerzuciłem się z Motoroli Moto G 2014, która miała ekran 1280x720 i widzę naprawdę dużą różnicę. 

A, nie opłaca się kupować Xiaomi w polskich sklepach bo zdzierają. Note 4 był po 1200 jak chciałem kupić, w końcu wziąłem za 700 z allegro.

Proszę nie patrz na polskich stronach(gdzie są porównanie jednego telefonu z drugim), jest kilka wersji 4 i 4x i ogółem

Tu 4
https://www.emag.pl/xiaomi-redmi-note-4-dual-sim-32gb-czarny-6954176832702/pd/D0L5W7BBM/?cmpid=60049&utm_campaign=wszystkie&utm_content=14940651&utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl

Tu 4x

https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-32GB-Snapdragon-Szary/703

Pierwsze lepsze stronki z neta :v

A co do tematu to szczerze małe znaczenie ma czy 4x czy 4 po prostu weź sobie z 5.5" albo 5" jak wolisz i snapdragona

@Lucius Nie pisałem porównania Xiaomi Redmi Note 4 do Redmi Note 4X, tylko do Redmi 4X (bez note). Jeżeli chodzi o różnice między note 4, a note 4x to doskonale wiem, że w 4X siedzi gówniany mediatek.

Witam ! pomoze mi ktos wyborze ? zastanawiam sie nad kupnem fona a nie wiem jakiego wybrac..Miedzy Samsung galaxy j7 2017 a xiaomi redmi 4x