SmartPhone

Witam!

Mam zamiar kupic sobie jakis smartfołn (lub coś smartfołnowato-podobnego) i mam dylemat między Xperią X8 a Samsungiem Wave, a może polecicie mi coś jeszcze w tym przedziale cenowym (600-900zł)

Ktoś się może na tym zna? Wiem że Wave jest lepszy niż X8, ale chciałbym poznać Waszą opinię, pozdrawiam.

Nie chce zakladac nowego tematu, to zapytam tutaj. Co to jest smartfołn? Pytam na serio, nie interesuje sie telefonami (bo te maja dzwonic i wysylac smsy, a nie ratowac swiat przed najazdem obcych), a ostatnio czesto slysze to slowo, wiec jesli ktos moze, to prosze PROSTYMI slowy napisac mi w czym rzecz.

SmartPhonami nazywają takie 'bardziej' multimedialne telefony (czyli spory ekran,obsługa DivX, gps i takie tam pierdoły).

Ten Samsung Wave ma procesor 1Ghz i 512 Ramu i nagrywa filmy w HD, w 30 fps'ach.

Htc Wildfire ? HTC Desire ?

Witam!

Mam zamiar kupic sobie jakis smartfołn (lub coś smartfołnowato-podobnego) i mam dylemat między Xperią X8 a Samsungiem Wave, a może polecicie mi coś jeszcze w tym przedziale cenowym (600-900zł)

Ktoś się może na tym zna? Wiem że Wave jest lepszy niż X8, ale chciałbym poznać Waszą opinię, pozdrawiam.