Smartwatch 2 czy 3?

Witam

Jestem gadżeciarzem i luźno zastanawiam się nad zakupem tytułowego zegarka, jednakże mam pewien dylemat. Otóż drugą wersję urządzenia można nabyć już za 370zl natomiast trzecią za 670zl. Cały problem polega na tym czy warto dać te 300zl więcej za dodatkowe bonusy lub ewentualne usprawnienia względem poprzednika.

Czego wymagam od tegoż zegarka? Przede wszystkim wytrzymalodci. Jestem typem człowieka, który dba o swoje dobytki jednakże jeśli coś jest słabo wykonane to nie ma siły żeby uchronić to przed ścieraniem, zarysowaniami, czy pęknięciami.

Drugą sprawa to płynność działania, nie ma chyba nic gorszego niż zawieszajace się urządzenie lub minuty oczekiwania na włączenie się aplikacji.

Odnośnie samego użytkowania czytałem recenzje, z których wynikało że nie ma większych problemów z odczytywaniem powiadomień, odrzucaniem połączeń i kontrolą muzyki. Chciałem jednak zapytać jak wygląda korzystanie z nawigacji, szczególnie w przypadku SW2, który nie posiada wbudowanej pamięci? Zaintrygowała mnie również wiadomość o głosowym wybieraniu aplikacji i mówieniu SMS. Jak to wygląda w praktyce? Mając doświadczenia z rozpoznawaniem mowy na smartfonie mam przed oczyma użytkownika, który trzymając zegarek przy ustach stara się wmówić kilka wyrazów, szczególnie na jakimś przystanku.

Ciekawi mnie też czy kiedy podczas słuchania muzyki na zestawie słuchawkowym z mikrofonem ktoś zadzwoni to czy można odebrać rozmowę?

Za pomoc będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuje.

Pozdrawiam,

Wedro