Witam, coraz więcej użytkowników czy tam spam botów zaczeła pisać długie komentarze, nie dało by rady coś z tym zrobic? Np ograniczenie do danej ilości znaków, bądź captcha.
Śmietnik na portalu
Nawet jak jest w pizdu komentarzy, to po to jest portal aby wyrazić swoje zdanie. Nieważne jakie ono jest. Nie możemy zabierać ludziom wolności słowa. captcha była by fajnym rozwiązaniem, ale jakaś prosta, poprostu jako zabezbiecznie przed botami
Captcha byłaby okej. Trzeba pogadać o tym z Chmarusem.
Nawet jak jest w pizdu komentarzy, to po to jest portal aby wyrazić swoje zdanie. Nieważne jakie ono jest. Nie możemy zabierać ludziom wolności słowa. captcha była by fajnym rozwiązaniem, ale jakaś prosta, poprostu jako zabezbiecznie przed botami
Mi nie chodzi o to że jest dużo komentarzy, tylko o te dlugie spamowate.
Jak jest długi komentarz to nie zawsze jest to spam
Wystarczy zrobić ograniczenie domyślnie wyświetlanego posta z możliwością rozszerzenia. Problem solved.
@
kamikadze112 kamikadze kurde chodzi mu o SPAM wiesz co to znaczy ?? o ost. komentarze na 3000 słów ze słowem ,,SPAM'' lub ,zbiór losowych literek robiących obraźliwego gifa czy link do yt
Tylko, że ja przeglądając forum od 3 lat nie widziałem ani komentarza z 3000 słowami SPAM. Nie widziałem losowych literek robiącego gifa. No link na yt widziałem.
Na statusiem jest spam.Prosiłem o interwencje,min.postów ale ...
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
D
chyba o takie coś mu chodziło
Tylko, że ja przeglądając forum od 3 lat nie widziałem ani komentarza z 3000 słowami SPAM. Nie widziałem losowych literek robiącego gifa. No link na yt widziałem.On nie mówi o forum tylko o portalu. W komentarzach newsów zaczęło pojawiać się coś takiego jak kolega wyżej zademonstrował
On nie mówi o forum tylko o portalu. W komentarzach newsów zaczęło pojawiać się coś takiego jak kolega wyżej zademonstrował
Dokładnie o to chodziło, ktoś ma lekkie problemy z czytaniem.
Jeszcze ani razu czegoś takiego nie widziałem
bo szybko są one raportowane i zostały usunięte a delikwent zbanowany tylko ze koleś założył kolejne konto bo wczoraj miał inne i teraz się pojawia pytanie czy nie będzie tak codziennie zakładał nowego konta i robił głupi spam w news
Myślę, że nie ma sensu dalej kierować tego tematu, najlepszym rozwiązaniem jest captcha, wystarczy zagadać do Chmarusa, więc nie nabijajcie sobie już pościków, rozwiązanie jest, proszę o zamknięcie
Pomysl z captcha nie jest zly- zablokuje boty, ale dla zwyklych uzytkownikow moze to byc uciazliwe. Napewno zmniejszy to przyrost dzienny komentarzy na portalu (co samo w sobie nie jest zle), ale moze tez mocno irytowac. Ponad to, jak jakich uzytkownik bedzie chcial napisac taki dlugi komentarz, to zrobi to bez problemu- przepisze captche i gotowe. Nie tedy droga przyjaciele. Trzeba w jakich sposob ograniczyc przestrzen, jaka zajmuje komentarz pod newsem.
captcha uciążliwa dla użytkowników? Bitch Please.
Było kilka dni przerwy bez tego, jednak znowu się to zaczeło pojawiać. Administracja wgl robi coś z tym?
captcha uciążliwa dla użytkowników? Bitch Please.
Dla kogoś z IQ <60, na pewno.
Ale ta captcha na portalu to całkiem dobry pomysł.