Smite - Co nowego?

Bellona z tym wianuszkiem jest ładniejsza od zwykłej ^.^

Niby ładniejsza, ale skin za ticket w poprzednim sezonie był o wiele ciekawszy :)

Przeciez ten poprzedni skin do Xba był tak obrzydliwy, że zagrałem nim jedną grę, a to jest mój main xD Obecny skin o wiele, wiele, wiele lepszy, i to dla mnie bez porównania. Ninje se kupiłem aż i jade do dzisiaj na nim, swoją drogą powinien dostać jakieś skiny w końcu, tak stary bóg, a ma właściwie tylko jednego, normalnego skina.

Jezeli mowisz ze xba powinien dostać jakiś skin "wkońcu", to popatrz na guana, albo arachne...

Przeciez ten poprzedni skin do Xba był tak obrzydliwy, że zagrałem nim jedną grę, a to jest mój main xD Obecny skin o wiele, wiele, wiele lepszy, i to dla mnie bez porównania. Ninje se kupiłem aż i jade do dzisiaj na nim, swoją drogą powinien dostać jakieś skiny w końcu, tak stary bóg, a ma właściwie tylko jednego, normalnego skina.

Pogadajmy z Chronosem,Arachne i Guanem(i Zeusem,bo jedyny fajny skin to limited SPL).

https://www.smitegame.com/new-in-smite-protect-and-support-3-5/

Podbijam z powodu patcha 3.5,który nadejdzie niedługo(jest na PTS jak ktoś lubi zobaczyć przed).

Skiny:Ordo Solaris Amaterasu(Raczej ze stylu cybernetic),K-9 Anubis(Pies policjant+nie ma robotycznych części) oraz skiny masterkowe do Chirona

Bundle:Protect and Support(Peacekeeper i Enforcer Athena).... oby to nie były zmiany jak u Ravany czy Serqet.

Nowe avatary:PS4 Beta

Achievy dla Atheny,Chaaca i Skadi.

A teraz czas na zmiany balansu w itemach i bogach.

Itemy:

Soveregnity dostaję buffa aury o 10 protection. Powinno to lekko skłonić do nie korzystania z selfish tanka.

Throwing Dagger i Golden Bow mają zmienione pasywki:Wszystkie ataki zwykłe trafią wrogów w zasięgu 15 jednostek od celu(i tutaj się robi zmiana) o sile 25% dmg u bogów i 50% u minionów i jungle campów w Throwing Dagger i 50% dmg u bogów i 75% u minionów oraz jungle camp w Golden Bow. Ma to zdefiniować konkretny cel drzewka.

Wind Demon nie zapobiega teraz każdemu healowi(zostało to naprawione)

Bogowie:

AMC ma 20% slowa na skillu Honey na każdej randze.

Artemis dostanie buffa do Vengeful Assault o 5% na każdą rangę(max wychodzi 80%)

Bastet dostaję fixa(bo 1 rank declawa zadawał magical dmg :I)

Chaac dostaję fixa na Torrent(mógł on być anulowany wcześnie)

U Chirona,Centaurus ma 40% slowa przy strzelaniu.

Isis ma 10% less scaling na Wind Gust.

Khepri dostaję nerfa na basic hp(zmniejszony o 50).... kto by to przewidział :feels:

Serqet dostaję buffa do Deathbane(cd zmniejszone o 2s) oraz Cobra Kiss(Teraz zadaję 50/75/100/125/150 z 50% scalingiem,madness dmg 50/75/100/125/150 i scalingiem do madness attack na 50%)

Skadi dostaję nerfa(:mikolaj:) na Kaldra,który będzie miał cd na dasha 5s i zmniejszony czas ulta o 1 sekundę.

SWK dostaję buffa :gd:,ale tylko o 20 basic hp :pepe:.

Vulcan dostał buffa na Earthshaker(zwiększony point blank dmg o 10% i zmniejszony czas lotu na największym zasięgu).

Zeus dostał nerfa na Aegis Assault,gdzie nie może odpychać minionów tarczą.

Sponsorem patcha jest Anubis.....pierwszy policyjny skin(i patrząc na komentarze żywcem wzięte od Nasusa),który nie spowoduję ataku "gazem" czy pałką.

orientuje się ktoś, do kiedy jest dostępna do kupienia paczka z dwoma skinami dla Ateny?

Od dziś :P

Do 12 kwietnia można kupić paczkę Protect & Support(2 skiny Atheny w tym samym stylu z lekkimi zmianami wizualnymi).

Nowy patch nadchodzi z czymś co każdy gracz Smite chciał....... więcej skinów dla bogów mniej lub bardziej zapomnianych/nieużywanych.

http://www.smitegame.com/escape-from-the-underworld/

W patchu między innymi:Underworld Event(coś jak Japanese event) tyle,że ma jeszcze limited time questy co pomoże w zbieraniu całej kolekcji Underworld.

Przewidziane skiny:Hades,Guan Yu,Arachne,Nox,Hou Yi.

Limitowany upgrade Areny:Zmiana stylu Areny na Underworld(Bogowie muszą się wydostać z kontroli Hadesa,który pojmał kilku bogów) a po zakończeniu głównej rundy jest runda dodatkowa typu Last Man Standing z popularnych gier(60 sekund,środek mapy,lawa dookoła a wygrany dostanie więcej worshipów i tyle..... nie daję to dodatkowej przegranej/wina,gdyż jest to oddzielone od Areny).

Limitowana skórka jako nagroda w Evencie za zebranie kolekcji(4 skórki+3 itemy z questów limitowanych). Czas trwania eventu to jeden miesiąc(tyle też będzie można kupić exclusive underworld skiny bezpośrednio).

O dzięki za info, ostatnio tak mnie pochłonął Black Desert, że Smite chyba 2 miesiące nie odpalałem :D

O dzięki za info, ostatnio tak mnie pochłonął Black Desert, że Smite chyba 2 miesiące nie odpalałem  

Nie ma sprawy.

Dodatkowo każdy skin jest w stylu dark black+dark red mechanoid

Jeśli skiny będą w stylu tych przedstawionych w poście, to RIOT, chyba sobie kpi Hi-Rez :D

Jeśli skiny będą w stylu tych przedstawionych w poście, to RIOT chyba sobie kpi 

Takie jak przedstawione w linku...

I muszę znaleźć dokładny sens(jeśli chodzi o RITO)

Mój błąd, nie wstawiłem jednego przecinka po 'RIOT' i w cale nie chodziło mi o firme wydającą League of Legend, tylko o angielskie słowo. Poprawione.

Tak czy inaczej, zawiodłem się, te skórki są obrzydliwe. Po za tym, powinni popracować nad czymś ambitniejszym, tym bardziej, że Ci bogowie są naprawdę ubodzy w skórki...

Powinni dostać coś indywidualnego.

Pokazali póki co tylko dwa te skini (na żywo w grze) - Hadesa i Guana. Ten pierwszy wygląda naprawdę zacnie, fajny wygląd skilli ma, natomiast Guan faktycznie wygląda trochę obleśnie :P

Nox będzie prawdopodobnie nagrodą za kupienie wszystkich 6 itemów (Ten item nazywa się "Grim Shadow" więc najbardziej do niej pasuje to określenie), czyli oczywiście ten skin, który najbardziej mnie zainteresował.

Była też pokazywana Jing Wei, poza faktem, że wygląda jak typowa lolitka z Tera to skillset ma całkiem fajny. Nie ma żadnego mocnego CC (poza podrzutem) ale nadrabia niespotykaną mobilnością. Ten pasyw (latanie po wyjściu z bazy) jest zarąbisty :D

Dodatkowe PTS patch notes do Escape the Underworld.

http://www.smitegame.com/pts-patch-notes-escape-from-the-underworld-3-6/

Skiny:Panda Odin(tego to nawet ja się nie spodziewałem),Grim Horseman Guan,Grim Wraith Hades,Worldweaver Neith,Rakshasa Yamana(ale zawsze coś.... spodziewałem się bardziej coś z stylu Sylvanus Robot).

Achievy:Anhur(Fury of the Desert może być trudne bez użycia Aresa itp.),Nemesis(Back at Ya może być trudne z powodu małego dmg reflecta),Vulcan.

Zmiany itemowe:

Kusari nie daję zmniejszenia kontroli tłumu,

Genji's Guard ma zmieniony passive(cooldown reduce 2s przy oberwaniu z magical abillity) i zmieniony CC reduction na CDR(10%) oraz cena o 200 gp

Oni Hunter's Garb teraz regerenuję pasywkę co 10 sekund niezależnie czy jesteś poza czy w walce.

Spectral Armor:Nowy passive,który polega na aktywacji ghost walk(czyli jakby pasywka od Ozyrysa) na 4 sekundy po aktywacji Reliktu.

Emerald Talisman i Stone of Gaia mają zmniejszony koszt w gp o 130 i 100.

Soul Stone:Teraz daję +60 Magical Power za 5 stacków

Shifter's Shield:Kosztuję teraz o 300 gp mniej.

Zmiany u bogów:

Agni:Zmiana att speed na 1 i zmiana % increase att speeda co poziom na 0.95

Apollo:Zmniejszony koszt So Beautiful na wszystkich poziomach razem z ustawieniem CD 11s na każdym poziomie oraz zmniejszony koszt ulta na 10+40 many na sekundę.

Bakasura:Może teraz zjeść kazdego "potwora" nie buffującego nawet przy ich 100% życia(w skrócie może jeść teraz z XP campów)

Chang'e:Zwiększony Heal przy 3 o 10 na każdą rangę oraz dmg o 15 na każdą rangę.

Chiron:Zwykły fix związany z końcem meczu.

Hel:Zwiększenie slowa na Hinder o 5% na każdą rangę i Cleanse na 1.25s CC immune na każdej randze.

Odin:Zwiększenie CD Ulta o 15s

Scylla:Sic'Em ma zwiększony scaling o 15% a Crush o 0/5/10/15/20 obrażeń

Sol:Naprawa buga,gdzie mogła stracić Stellar Bursta,gdy jest w formie kuli bądź zastunowana

Sylvanus:Nature's Grasp dostał zmniejszony koszt many i zmniejszony cooldown(nawet o 4s na pierwszej randze,ale nadal max 18s bez itemów pod CDR)

Update 3.13 http://www.smitegame.com/new-in-smite-valkyrie-reloaded-3-13-pts-patch-notes/

Freya dostaje Visual Update,3 skin z Summer Smite(Land Shark Sobek) oraz Challenger+Ace Nu Wa(płacisz z jedną,dostajesz drugą gratis)jako 4 item Summer Smite oraz Medusa Pedestal jako reward za ilość kupionych rzeczy z eventu.

Nowe skiny poza eventem:Vulcap'N Redbeard Vulcan(Inaczej mówiąc Pirat Vulcan),T2 dla Artemis,T2 dla Odyna oraz masterki Fafnira.

Achievy:Awillix,Shen i Freya.

Zmiany itemowe:

Ancile kosztuję teraz 2k golda

wszystkie itemy z drzewa Glowing Emerald kosztują 100 golda mniej

Starter Mark of Vanguard nie daję już HP5,

Potiony Magical i Physical Might(za 450golda) zostały usunięte z gry na jakiś czas ze względu na zmianę ich użycia(bardziej na mida i late zamiast na early)

Runeforged Hammer kosztuję teraz 2400 golda i daję o 10 physical powera więcej

Soul Eater dostaję nerfa na brak .5% lifesteal na stacka oraz zmniejszone leczenie przy użyciu passive do 20% na total

Watcher's Gift teraz ma HP5,więcej mana heala o 2 przy aktywacji passive i mniej hp o 2 przy aktywacji passive.

Zmiany u bogów:

Aphro(nowy pasek passive i naprawa lobby emote w menu),

Cabraken(ściany z ulta wymagają tylko 3 ciosów na każdy rank by zostały zniszczone oraz Refraction Shield zadaję mniej dmg[100/155/210/265/320] i zabiera mniej protectiona[2/3/4/5/6])

Erlang Shen(Dostaję Emoty)

Fafnir(Underhanded Tactics teraz stunuję tylko najbliższego boga).

Guan Yu(ilość stacków do Painless passive została zmniejszona do 20 oraz heal został powiększony do 65/95/125/155/185).

Mercury(Maximum Velocity teraz trwa 5 sekund bez względu na rangę oraz Special Delivery ma 20% scaling na ticka,80% scaling na miniona i zmniejszony koszt many o 10 na każdą rangę).

Rama(Astral Strike zadaję o 5 dmg więcej na każdą rangę oraz Slow trwa 2s).

Thor:Nowy pasek do passive.

Powiem że czuje się zażenowany, jako osoba która grała w tą grę od bety. Po co słuchać community, które od początku pisały i mówiły że zmiany w S3 są beznadziejne. Lepiej przeciez te zmiany wydać na live servery, a potem przez parenascie patchy z powrotem wprowadzaja te rzeczy które w S2 były. Az mi dosłownie szkoda tej swietnej gry. No nic, czekamy na sezon czwarty, może się ogarną.

Powiem że czuje się zażenowany, jako osoba która grała w tą grę od bety. Po co słuchać community, które od początku pisały i mówiły że zmiany w S3 są beznadziejne. Lepiej przeciez te zmiany wydać na live servery, a potem przez parenascie patchy z powrotem wprowadzaja te rzeczy które w S2 były. Az mi dosłownie szkoda tej swietnej gry. No nic, czekamy na sezon czwarty, może się ogarną.

Lepiej,żeby takie Huntery ucierpiały ci powiem.

Golden Bow pozwalał bogom bardziej na late game z AA być dobrym w early. Soul Eater pozwalał na nawet duży heal z lifestealem. Jeśli chodzi o Runeforged...wolałem stary Runeforged z powodu zadawania Magical Damage dla Physicali.

Ale uśmiać się chce,jeśli chodzi o balans bogów(nawet lepsi gracze proszą o nerf Odyna.... a co dostajemy? Buffa). O Guana to chyba prosili od miesięcy.

O Sylvanusie już lepiej nie wspominać. Czy nawet o to kiedy starzy bogowie dostaną visual update oraz/lub skiny.

Serio, narzekasz że ktos tam nie dostał skinów w grze, w której w patchach czasami jest po PARENAŚCIE nowych/"zreworkowanych" skinów, kilka avatarków, kilka acziwmentów, z 3 voice packi, jakas lipna ramka i dwa gówniane ward skiny, a zmian w przedmiotach moze ze cztery czy pięc z czego 3 to minor hotfixy?