Smite - Co nowego?

Galactic Invader nie jest limitowany, skin będzie na stałe ale jak go kupisz w określonym czasie to dostaniesz do niego limitowany skin warda - UFO.Nerf Blinka czyli znerfienie wszystkich guardianów - NARESZCIE! Papa Ares i Tyr, nikt nie będzie tęsknić. :*Nerf Db z serii "próbujemy zbalansować hunterów, WIP", póki co nie powala...Ogólnie patch jakiś nieszczególny, wszyscy wyczekują nowego Jousta o którym oczywiście słuch zaginał, typowe...

Nerf Blinka dotyczy każdego boga(I tak Ares,Tyr itd. będą dobrzy,bo to nerfi tylko blinki tier 1,2 oraz greater blink).

Nerf Db będzie śmieszny na każdego assasyna oraz warriora. :I

Dzięki,że mnie poprawiłeś.

Ale zero reakcji na zmianę kilku rzeczy u Zeusa i nerfa Xing Tiana?? Rly?

Xing Tianem mało grałam więc szczerze to nie wiem jak to z nim jest, na moje wydawał się ok, ale w końcu to guardianem więc nerf na dmg "zawsze spoko".

Zeusem w sumie też nigdy jakoś wiele nie grałam, ludzie znowu płaczą, że nie dostał escape mechanizmu i "rzucanie tarczą jak kapitan Ameryka do niego nie pasuje"...

Nerf Blinka jest dla Guardianów bo oni używają Greathera, combata używa się na pozostałych postaciach :P I w sumie dobrze zrobili bo inicjacja z tego crapa była strasznie wkurzająca, przecież to miało niższe cd niż większość ultów, które zwykle są potrzebne aby w ogóle zrobić inicjacje więc i tak i tak nie zawsze wykorzystywało się to krótkie cd (nie licząc Aresa)

Tyle, że teraz Greather Blink nie ma przyspieszenia po teleportacji, więc jaki sens będzie jego kupowania? Dużo lepiej faktycznie będzie kupować tego combata.

Nowy datamining co do halloween i oddysey.

http://smitedatamining.com/smite-pts-datamining-sol-chiron-odyssey-halloween-and-lovely-skins/

Wrzucam zdjęcie co do występowania announcer packów i innych kilku nowych rzeczy

12004900_730598937073458_152393456128311

• Conquest (5v5) with only 2 Lanes
  • Conquest (5v5) with only 1 tower
  • Chinese Conquest (Same gold and xp as Arena gamemode)
  • Conquest v3 and v4
  • Arena 10v10
  • New Tutorial
  • Joust Casual (Not sure if 1v1 joust)

A teraz możecie narzekać na announcer packi,oddysey oraz nowe mapy.

10v10 - Nowy 10 multikill ?

Ta, oczywiście ludzie już narzekają i w ogóle bo "Arena 10v10 nie ma sensu" "ziemniaczane serwery Hajrezu nie uciągną tego" "teraz penta nie będzie już osiągnięciem" "bez sensu, Khepri będzie mógł zrespić tylko jednego na dziesięciu, useless" i inne takie.

Mi się marzy ta Arena 10v10 w stylu Igrzysk Śmierci albo labiryntu Minotaura... *_*

No a skrzynki i odyseja to wiadomo. Fenrir fajny ale danie go do standardowej skrzynki gdzie możesz wylosować wszystko jest słabym zagraniem. Przy poprzedniej Odysei kupiłam chyba dosłownie dwa czy trzy skiny, nie było sensu kupować więcej bo Archangela Thanathosa nie dało się zdobyć bez wydawania tysiaka albo i więcej...

Zdjęcie znalezione w czasie teraźniejszego PTS(zanim devy zablokowały większość trybów gier na nim).

12038094_1205245412825668_50308472677906

Jak są jakieś pytania co do zdjęcia to proszę.

Nowy filmik prezentujący każdy skill kkk w nowym skinie.

https://www.youtube.com/watch?v=fEHG-j9Ao2w

Edit:Podbijam,bo będzie double login reward przez tydzień od 28 września.

12094859_433474976845673_367730772678407

Spoiler:To jest wygląd Sol(nowej bogini w październiku).

http://www.smitegame.com/promo/god-reveal/sol/#

Cały reveal o Sol(razem z kitem,który jest dość fajny :I)

http://www.smitegame.com/new-in-smite-solar-flare/

Oraz cały patch,który będzie(+ możliwość zdobycia skinów Halloween).

Jeszcze wiadomo jakie będą bonusowe nagrody za przedmioty odysei;

Za 3 kupione itemki z Odysei - jakiś tam ward. Nobody cares.

Za 6 kupionych itemków z Odysei - Skin do Ao Kuanga - Dragon Knight. Radzę szykować kasę. http://i.imgur.com/BXOz2fe.jpg

A kolejnym bogiem będzie Chiron - centaur zbierający zioła i leczący sojuszników (raczej nie będzie kolejnym guardianem, osobiście stawiam na maga - supporta)

Jeszcze wiadomo jakie będą bonusowe nagrody za przedmioty odysei;Za 3 kupione itemki z Odysei - jakiś tam ward. Nobody cares.Za 6 kupionych itemków z Odysei - Skin do Ao Kuanga - Dragon Knight. Radzę szykować kasę. http://i.imgur.com/BXOz2fe.jpgA kolejnym bogiem będzie Chiron - centaur zbierający zioła i leczący sojuszników (raczej nie będzie kolejnym guardianem, osobiście stawiam na maga - supporta)

Za 6 kupionych dostajesz Nazgula?? :I

Jeszcze brakuję Drużyny Pierścienia ;D

Ogólnie Sol fajna jak i zmiany w patchu ale Odyseja to totalne dno i ciulowy pomysł - kupić 5600 gemów na całą to totalne p2w :D

P2W to to nie jest bo nie daje ci to przewagi w grze, ale podzielam twoje zdanie - Odyseja to po prostu chamska wyciągarka kasy, podobnie jak skrzynki. No ale ludzie to kupują (aż dziw ile osób posiada Archangela Thanathosa z poprzedniej odysei...) więc to robią... Sama osobiście będę musiała zdobyć tego Nazgula :| I skin do Meduzy (ten taki mecha) też raczej będzie trzeba kupić. Moja karta debetowa jest po prostu "zachwycona" :D

Rayquaza Kulku nie kupię chyba... Mam już Mutaliska, a muszę nabić te 6 itemów jak najtaniej, więc będę pewnie kupować wardy/ikonki za te parę gemów.

Sol się nie jaram (lol), dużo bardziej jaram się nadchodzącym Chironem.

Skin do Ao Kuanga całkiem fajnie wygląda. Jak będzie promo na gemy, to coś kupie.

Tylko jest jeden problem... są dwaj bogowie którymi praktycznie nie potrafię grać - no może lekko przesadzam, bo statów typu 2/7, to nie mam, ale Ao Kuang i Awilix, to dla mnie czarna magia :D

Co do Odysei, to podzielam Wasze zdanie, też za tym eventem nie przepadam. Tak, jak ostatnio liczyłem, to na Smite wydałem ponad 600 zł, a co patch wychodzi jakiś nowy skin.

Arena 10v10 - no w końcu... już myślałem, że Hirez o tym trybie zapomniał, bo ile minęło od zapowiedzi ? z 10 miesięcy ? Jak nie więcej. Ja w Smite problemu z fps i lagami nie mam (Ping w okolicach 45 ms), więc nie wiem dlaczego ludzie na smitebuild narzekają na ten tryb. No, ale cóż nie mój problem, nie moja sprawa xD Może czas najwyższy zainwestować w sprzęt, a nie grać na 5 letnim latpopie.

Narzekają, ale głównie dlatego, że serwery HiRezu są ziemniaczane, aczkolwiek moim zdaniem ostatnio się poprawiły. No i mam nadzieję, że ten tryb będzie ciekawy, a nie, że po prostu walną zwykłą arenę tylko 10v10. Bo to, że ten tryb na razie nazywa się "Arena" to nie musi oznaczać wcale, że nie będzie tam czegoś taktycznego. Dla mnie to osobiście oznacza "po prostu nie conquest".

Ao Kuang faktycznie na początku bywa trudny, ale ja osobiście dosyć szybko doszłam z nim do wprawy. To po prostu assasin, styl gry nim jest poniekąd bardzo podobny do Lokiego. Ulta najlepiej zostawiać na tanków, gdyż zabija od % życia, więc w efekcie zadajemy więcej obrażeń niż byśmy zultowali na jakimś papierze, którego i tak na AA zabijamy na parę ciosów.

Awilix jest trudna i to fakt, grałam nią już dosyć sporo a nadal mam bardzo marny dmg. Naprawdę nie wiem jak ją budować, jak się buduje pod full dmg to ginie zbyt szybko, jak trochę na tanka (coś ala Wukong) to znowu zadaje zbyt małe obrażenie by cokolwiek znaczyć. Zresztą podobne rozterki mam na Ravanie. Jednakże na pewno nie odstaje od reszty, Banan (taki polski streamer - ma wbite X na niej i naprawdę kosi), więc się da jakoś.

Narzekają, ale głównie dlatego, że serwery HiRezu są ziemniaczane, aczkolwiek moim zdaniem ostatnio się poprawiły. No i mam nadzieję, że ten tryb będzie ciekawy, a nie, że po prostu walną zwykłą arenę tylko 10v10. Bo to, że ten tryb na razie nazywa się "Arena" to nie musi oznaczać wcale, że nie będzie tam czegoś taktycznego. Dla mnie to osobiście oznacza "po prostu nie conquest".Ao Kuang faktycznie na początku bywa trudny, ale ja osobiście dosyć szybko doszłam z nim do wprawy. To po prostu assasin, styl gry nim jest poniekąd bardzo podobny do Lokiego. Ulta najlepiej zostawiać na tanków, gdyż zabija od % życia, więc w efekcie zadajemy więcej obrażeń niż byśmy zultowali na jakimś papierze, którego i tak na AA zabijamy na parę ciosów.Awilix jest trudna i to fakt, grałam nią już dosyć sporo a nadal mam bardzo marny dmg. Naprawdę nie wiem jak ją budować, jak się buduje pod full dmg to ginie zbyt szybko, jak trochę na tanka (coś ala Wukong) to znowu zadaje zbyt małe obrażenie by cokolwiek znaczyć. Zresztą podobne rozterki mam na Ravanie. Jednakże na pewno nie odstaje od reszty, Banan (taki polski streamer - ma wbite X na niej i naprawdę kosi), więc się da jakoś.

"serwery HiRezu są ziemniaczane" Każdy serwer z MOBA jest ziemniaczany.

Early game Ao Kuong jest dość słaby jak u Ravany. U Awillix ważne jest by budować dużo dmg i penetracji(kryty też są dobre przy AA Awillix,ale zwykle osoby tego nie biorą na CQ) Przykład builda na dmg i pen+inne rzeczy:Wrath, Lament, Transcendence, Brawler's (do anty-healingu) or titan's bane(jeśli nie ma healera)+Counter build.

Ja jak narazie używam u Ravany tego builda

http://www.smitefire.com/smite/guide/ten-thousand-fists-ravana-guide-update-september-27-2015-4938

Powiedziałbym,że Ravana ma ukryty potencjał,ale z połowa osób nie chce z jej pomocy korzystać.

Uwaga,uwaga. W czasie tego weekendu podczas grania meczy w Smite mamy następujące eventy:2x XP,worshippers i favor za granie w party oraz 2x fantasy points(te od SPL ticketa). Przykład:Wygrywasz 20 meczy bez eventu i dostajesz 300 FP. Z eventem w tym przypadku dostaniesz 600 FP. (Nie sprawdzone,czy liczy się 2x FP za dobre obstawianie zwycięzcy,ale jeśli to działa to łatwo możecie zdobyć 40 FP za dobre obstawienie).

@up

Za obstawianie nigdy nie ma 2x FP, to liczy się tylko do wygranych gier.

Nowy patch

http://www.smitegame.com/o20-long-live-the-king/