Smite - Co nowego?

A kiedy rusza ta japońska odyseja? I do kiedy potrwa? Ja do Polski wracam dopiero 29-30 stycznia, więc mam nadzieję, że zdążę kupić te skiny. Skin dla sobka bardzo fajny Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka

Od dzisiaj,ale są problemy.

Ta Amaterasu ma ult starego Guana, czyli "to ten ebola ult, przez którego przestałam grać w Smite na ponad rok". No i właśnie powtórka z rozrywki... Moim zdaniem powinni zmniejszyć ten stożek bo jest za szeroki.... Już nie wspomnę o tym, że w trakcie ulta skacze jak opętana i nie można jej powstrzymać bo przecież ma CC immune!

Normalnie jak ją widzę w enemy to dostaje ataku epilepsji, plis zróbcie z nią coś zanim pogotowie mnie zabierze...

Hasira, nie wiem o co Ci chodzi, Amaterasu jest chyba najbardziej zbalansowanym bogiem jakiego hi rez wypuścił... Owszem, jak ultuje, to trudno z tego uciec i ciężko cokolwiek jej zrobić, ale obrażenia nie są jakieś kolosalne.

Wracając do japońskiego eventu, wie ktoś może, jak długo będzie trwać?

Byłaby zbalansowana gdyby ogólnie rzecz biorąc w grze zostało wyrzucone coś takiego jak Cooldown reduction (i moim zdaniem powinni go wywalić bo po to jest to cd żeby było zbalansowane a nie, żeby je sobie zmniejszać jak się chce). Ludzie budują ją głównie pod cd przez co ult ma średnio co 50 sekund, już nie wspomnę chociażby o dashu czy spamowaniu aurami. Staje się wtedy stanowczo zbyt mobilna, chwila nieuwagi i nagle NaMateracu jest obok ciebie nie wiadomo skąd i ciacha cię jak pieczywo na śniadanie. Może same obrażenia nie wykręca jakieś bardzo mocne, ale jak jesteś papierem to i tak cię przerobi na tosty z dżemem.

Wywalic CD ze smita :o nawet hasira nie zdajesz sobie sprawy jak wtedy gra byla by nie zbalansowana :o miliony patchy poprawiajacy balans gry i wszystko przez to że jakis typek co gra w smita pewnie od niedzieli wpadl na tak "genialny" pomysl. A co do amaterasu jest z nia tak samo jak z ravana no moze ciut lepiej bo ravana na poczatku byl slabym bogiem dopiero potem dostal bufa ktory pozwala mu na rywalizowanie a amaterasu jest idealna brak DMG z pupy oraz skille jak najbardziej nadajace sie do walki, ostatnio hi rez sie poprawia jezeli chodzi o wypuszczanie nowych bohaterow mam nadzieje ze ta tendencja nie zostanie zachwiana przez miedzy innymi takich pomyslodawców jak hasira.

Coś ty, właśnie byłby balans, koniec ulta Aresa co 30 sekund :] Jedynie Nox musieli by nieco zmniejszyć bazowe cd i kilku innym postaciom (np. Sylvanusowi) i byłoby całkiem ok.

I nie jestem niedzielnym graczem, gram w to od closed bety więc dłużej niż większość (bo klucze do closed bety były dosyć trudne do zdobycia). Po prostu cd od zawsze uważałam za coś debilnego (nie tylko w Smite), równie dobrze przecież można dać skille bez jakiegokolwiek cd bo można sobie je i tak zmniejszyć, no nie?

nie mówie że CD jest dobre od smita wole HotSa bo wlasnie tam te systemy są bardziej pode mnie, nie zmienia to faktu że główny dps jest wlasnie spowodowany w tej grze przez CD ta gra jest tak zaprojektowana i sorka ale jak dla mnie sylvanus i nox to za malo jezeli chodzilo by o balans po wywaleniu CD, to tylko pokazuje wlasnie że jesteś niedzielnym graczem bo jak by to zrobili to bys zobaczyl/yla [ nie wiem z kim mam przyjemnosc ] jak paroma postaciami nie dalo by sie grac.

Większość postaci opiera się na przedmiotach zmniejszających CD. W jaką ty grę grasz Hasira, bo chyba mówimy o dwóch różnych tytułach...

Niby nie niedzielny gracz, a pisze o ulcie aresa co 30s :v(dla twojej wiadomości Ares z butami i valorem pod cdr może castować ultę co 54sekundy) . Amaterasu jest dobrze zbalansowana, napewno lepiej od bellony :D. Jakoś wielce hejtu na reddicie ani w grze na nią nie widzę, wszyscy głównie o bellonę się sapią. Amaterasu ma duży potencjał jak w dobrym momencie użyjesz dobre skille to idzie robić cuda jak belloną. Jedyna rada to nie grać godami które nie mają żadnego skilla do ucieczki, to jest pewna śmierć - nie tylko z ręki Amaterasu ale i większości sinów i wspomnianej bellony. Hammer który spowalnia wroga jest genialnym itemem dla amaterasu. No i polecam rankedy jeśli chce się mieć spokój od amaterasu na jakiś czas :D.

Hasira, skoro grasz od Closed Bety (czyli tak samo jak ja), a masz nabite tylko 180h i 1,400 elo, to jesteś niedzielnym graczem :)

http://smite.guru/stats/hr/Hasira/casual

;>

Ja sam mam nabite ponad 600h, ale od maja do grudnia nic nie grałem, bo siedziałem za granicą. Teraz w sumie też nie gram, bo jestem w IE, ale

Ostatnio udało mi się zdobyć achi za tysiąc meczów na assault ;)

W ogóle ostatnio udało mi sie zdobyć trzecią pente - wszystkie wbite na 30 lvl, nie wiem dlaczego na low lvl nei potrafiłem penty wbić :D

http://steamcommunity.com/id/calvex/screenshots/?appid=386360

Na razie mam 3 penty

19 quadr

Jak wrócę z IE, to piszcie na steama, chętnie pogram ;)

Oj Hasiro, nie ładnie tak kłamać :pepe: .

@Calvex Gratki z pentą, ja mimo tych 600+- godzin nie zdołałem ani jednej penty wbić xD, przynajmniej 14 quadr jest, zawsze ktoś mi ksnął po triplu lub typów do ubicia/pomocy brakowało :P.

Ja kiedys 5 pent wbiłem na jednej arenie Xba xD
A na normalnych rankedach to wpadła Sol dosyc niedawno i z pół roku temu Zeusem.

Mam nabite 200h bo tak jak pisałam wcześniej - przez starego Guana i jego ult nie grałam w tą grę ponad rok. Samo konto jednak mam od closed bety, pamiętam ten stary Conq (strasznie brzydki :P) i starego OP Herkulesa, starego Ao Kuanga (Kukulkana) itd. I ogólnie to ciesze się, że nie grałam ten jeden rok bo gra była wtedy strasznie crapowata, dopiero jak wróciłam to wreszcie dali nowy conq i ogólnie zrobili te większe zmiany i... Przede wszystkim zmienili Guana :P Z tego co pamiętam wróciłam chyba jak był wypuszczony Fenrir.

A teraz po takim czasie koszmar Guana znowu powrócił xD

Zresztą te zmiany Sezonu 3 też jakieś optymistyczne nie są i wyczuwam kolejny rok przerwy, tymi zmianami zresztą mogą stracić większą rzeszę graczy.

Zresztą ja nie maniacze w Smite bo bronie podium w innej grze - Primal Carnage: Extinction (Najlepszy Carnotaurus EU) więc musicie mi wybaczyć panowie, nie potrafię grać w żadną grę godzinami, teraz grywam w to głównie jak mam z kim + siedzę dużo na streamach tej gry.

Mam nabite 200h bo tak jak pisałam wcześniej - przez starego Guana i jego ult nie grałam w tą grę ponad rok. Samo konto jednak mam od closed bety, pamiętam ten stary Conq (strasznie brzydki ) i starego OP Herkulesa, starego Ao Kuanga (Kukulkana) itd. I ogólnie to ciesze się, że nie grałam ten jeden rok bo gra była wtedy strasznie crapowata, dopiero jak wróciłam to wreszcie dali nowy conq i ogólnie zrobili te większe zmiany i... Przede wszystkim zmienili Guana Z tego co pamiętam wróciłam chyba jak był wypuszczony Fenrir.A teraz po takim czasie koszmar Guana znowu powrócił xDZresztą te zmiany Sezonu 3 też jakieś optymistyczne nie są i wyczuwam kolejny rok przerwy, tymi zmianami zresztą mogą stracić większą rzeszę graczy.

Jeśli chodzi o najbardziej używane aktywa w itemach to owszem. Bardziej by pasowały inne,które nie są używane.

Pozostałe rzeczy są ok(z tych co nadchodzą w S3)

Yhy a widziałeś mape conquesta ? w pierwszych 5 minutach będzie takie zamieszanie przez minimum 2 miesiace ze to glowa mala. jezeli chodzi o reszte zmian mi sie podoba lubie jak gra zmienia sie i to derastycznie bo to prowadzi to przestawienia swojego stylu gry, zachowan itp co mi wlasnie bardzo odpowiada przynajmniej nie jest nudno, jednak jezeli chodzi o te campy co będa w S3 jakoś do mnie nie przemawia i cos czuje ze sporo ludzi moze sobie odpuscic conquesta a inni pewnie wrecz przeciwnie dopiero zaczna w niego grac.

Ja na szczęście conq mało gram, więc ten tryb mnie nie interesuje :D

Assault ftw!

Dla mnie stary guan był lepszy, jak się go zrobiło lekko pod ap, to ulti ładnie siekalo.

Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka

Ludzie psioczą na Minotaura z nowego Joust bo wyłączenie wież i feniksów na tej mapie będzie dawać sporą przewagę jeśli nawet nie GG. Już nie wspomnę o tym, że to zgapione z HotSa (Z mapy bodajże Przeklęta Kotlina, czyż nie?)

Poza tym na nowym Joust raczej nie ma opcji grania 1v1(własnie ze względu na owego Minotaura), pytanie więc - zostawią starego specjalnie dla ligówek 1v1? Niektórzy już się boją, że wywalą je i zastąpią ligówką 3v3 (niektórzy się cieszą, inni nie)

Te całe Trinkety powiedzmy, że są w miarę ok, darmowe aktywki zawsze na propsie. Aktywy w itemach to IMO będzie groza bo mam zasadnicze pytanie - GDZIE na klawiatusze będą te aktywy przypisane? Przecież nie ma już miejsca, 1-4 zarezerwowane dla skilli, reszta zbyt daleko aby wygodnie to używać, F1-F4 zajęte przez dodawanie punktów w umiejki, dalsze też są nieporęczne. Klawisze literowe też w większości są już przypisane do różnych opcji. Więc albo będzie jakiś przełącznik np. na kółku myszy albo nie wiem co wymyślą na to.

Nie wiem też czy widzieliście te odrzucone aktywy, ale wyglądały mega OP, no ale niby odrzucone... Pytanie jakie będą te zaakceptowane :P

Co do Conq to się nie wypowiem bo nie grałam w tym sezonie w niego wcale, ale komentarze też nie są optymistyczne.

Dzisiejsi gracze sa upośledzeni ... sorka ale nazywam rzeczy po imieniu bo jak można hejtować coś co jeszcze nie wyszło ? nie ma jeszcze trinketow ani itemkow z aktywami a tutaj juz o matko gdzie bede klikac, dla czego jeszcze tego nie znerfili buuuu jaki szitttt ..... dodatkowo czemu niby zgapione wyłączanie towera i fenixa ? kolejna patologia internetu nigdzie nic nie mozna zrobic bo zaraz plakietka zgapiacza .... no ale moze to ja jestem uposledzony bo jestem inny niż wszyscy bo nie hejtuje czegoś co jeszcze nie wyszło, mam gdzies to czy zostało cos zgapione od kogos bo liczy się dla mnie jak będzie sie grało a nie fakt jak narodził się ten pomysl kto wie na te i inne pytania zaraz mi odpowiecie zapewne.

Przez prawie bite 2 miechy w Smite nic się nie działo, nie dziw się więc, że reddit wrze na wieść o jakichkolwiek przeciekach i gracze komentują wszystko.

I z tymi upośledzonymi to się hamuj kolego bo sam piszesz... Dobra nieważne, nie będę tego komentować nawet :)

No spokój dzieciaki :D Pożyjemy zobaczymy, tak czy siak w końcu będzie się coś działo, bo przez ostatnie miesiące - głównie przez swc wiało trochę nuda.

Ps

Gizoro jak się zwracasz do kobiety, to grzeczniej proszę :P