I jak oceniacie zmiany w 3 sezonie? Patrząc na patch notes, to nie wiem co o tym myśleć...
Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka
I jak oceniacie zmiany w 3 sezonie? Patrząc na patch notes, to nie wiem co o tym myśleć...
Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka
I jak oceniacie zmiany w 3 sezonie? Patrząc na patch notes, to nie wiem co o tym myśleć...Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka
Zmiany Active na Relikty to coś dobrego. Czasem ludzie odrazu brali Activy odrazu(na luźnieszych trybach).
Ale zmiany Masterek na Ranking 100 najlepszych to zła strategia :I
Mam mieszane uczucia, nie pokazali żadnego itema z aktywami i teraz pytanie czy jednak z nich zrezygnowali (obyobyobyoby) czy po prostu będą w drugiej części patch notes...
Zmiana z lfiestealem IMO na plus, ale mocny nerf beadsów i aegis sprawił, że będzie trzeba kupować itemy na CC reduction, których w sumie sporo dodali. Niemniej uważam, że to raczej nie tędy droga. Ogólnie ludzie krzyczą, że s3 będzie erą assasinów i magów. Na to drugie się cieszę ale na pierwsze niekoniecznie Meta tanków też chyba właśnie wyginie wraz ze startem nowego sezonu.
I jeszcze do tego dochodzi fakt, że od wczoraj serwery Smite się wysypują i nie da się grać. Teleportowanie po całej mapie, brak reakcji na aktywowanie skilli a niby pod f8 "tylko" 60 pingu... Coś tu nie gra.
Dziś wszedł nowy system dziennych misji, zastępujący bonusy za logowanie. Dwie misje dziennie dające po 100 łaski każda, po wykonaniu siedmiu dostajemy 25 klejnotów.
Może to i dobrze, że w końcu trzeba cokolwiek zrobić, żeby sobie zasłużyć na nagrody, ale to co dziś działo się w lobby, to jakaś masakra. Grałam cztery razy, więcej nie dałam rady. Za każdym razem była awantura o Chaaca, ludzie pickowali bogów, którymi nie mieli pojęcia jak grać, tylko po to, żeby załapać się w widełki "wojownik" lub "Majowie".
Nie przyjrzałam się jeszcze dokładnie tym nowym reliktom. Na oko wygląda mi to tak, że będę musiała całe życie grać Chang'e, żeby nie dać się za każdym razem kosić przed duet Ares / Hades + mag z aoe ultem.
Dziś wszedł nowy system dziennych misji, zastępujący bonusy za logowanie. Dwie misje dziennie dające po 100 łaski każda, po wykonaniu siedmiu dostajemy 25 klejnotów. Może to i dobrze, że w końcu trzeba cokolwiek zrobić, żeby sobie zasłużyć na nagrody, ale to co dziś działo się w lobby, to jakaś masakra. Grałam cztery razy, więcej nie dałam rady. Za każdym razem była awantura o Chaaca, ludzie pickowali bogów, którymi nie mieli pojęcia jak grać, tylko po to, żeby załapać się w widełki "wojownik" lub "Majowie". Nie przyjrzałam się jeszcze dokładnie tym nowym reliktom. Na oko wygląda mi to tak, że będę musiała całe życie grać Chang'e, żeby nie dać się za każdym razem kosić przed duet Ares / Hades + mag z aoe ultem.
Jeśli chodzi o pick god from X pantheon to najgorzej i tak nadal jest problem przy Mayan i Japanese pantheon(za mało by mieć swobodne robienie misji).
Ta te zadania to jakaś porażka, w lobby od razu robią instantlocka na kogoś tam i elo. Bardzo to zniechęca, wczoraj prawie umarłam na ebole przy tej grze, na szczęście jeden znajomy jakoś mnie podniósł i zrobił mi maraton całodzienny z tej gry wspierając mnie w tych trudnych chwilach Teraz jest mi już trochę lepiej, ale i tak s3 zbiera raczej negatywne opinie.
RIP meta tanków, możesz wybrać tylko jedno z poniższych;
Protekcja
HP
CC meta, polecam grać tylko postaciami z własnym CC Immunite np. Change, Ravana, Xbala bo tak to za wiele nie ugracie Chaos totalny.
Ta te zadania to jakaś porażka, w lobby od razu robią instantlocka na kogoś tam i elo. Bardzo to zniechęca, wczoraj prawie umarłam na ebole przy tej grze, na szczęście jeden znajomy jakoś mnie podniósł i zrobił mi maraton całodzienny z tej gry wspierając mnie w tych trudnych chwilach Teraz jest mi już trochę lepiej, ale i tak s3 zbiera raczej negatywne opinie. RIP meta tanków, możesz wybrać tylko jedno z poniższych; Protekcja HP CC meta, polecam grać tylko postaciami z własnym CC Immunite np. Change, Ravana, Xbala bo tak to za wiele nie ugracie Chaos totalny.
Albo decydujesz się robić oba(bo i tak będziesz tak robić np. u Chaaca) bowiem gra ma być bardziej "nieprzyjazna" casualom w przypadku S3.
Hej, przesadzacie... Owszem, panuje teraz lekki chaos, ale wszystko się jakoś ułoży za kilka tygodni... Zawsze dzieje się coś takiego, jak prowadzane są jakieś radykalne zmiany, ale z czasem wszystko wraca do normy. Hi rez idzie w dobrym kierunku. Moim zdaniem SMITE staje się bardziej 'skillowy', dlatego czerpię większą przyjemność z gry... Rozegrałem w ciągu ostatnich dwóch dni dużo normali (każdy tryb) i może na 20 gier trafiły się jakieś instalocki lub dziwne, nieodpowiednie do sytuacji, picki...
Hej, przesadzacie... Owszem, panuje teraz lekki chaos, ale wszystko się jakoś ułoży za kilka tygodni... Zawsze dzieje się coś takiego, jak prowadzane są jakieś radykalne zmiany, ale z czasem wszystko wraca do normy. Hi rez idzie w dobrym kierunku. Moim zdaniem SMITE staje się bardziej 'skillowy', dlatego czerpię większą przyjemność z gry... Rozegrałem w ciągu ostatnich dwóch dni dużo normali (każdy tryb) i może na 20 gier trafiły się jakieś instalocki lub dziwne, nieodpowiednie do sytuacji, picki...
Instalocki z powodu nie posiadania wielu bogów z X panteonu(lub po prostu przypadek z Japońskim panteonem). Nieodpowiednie z powodu zadań typu zagraj 2-3 mecze danym typem boga(przez co wychodzi dziwne kombo). Wyjaśnione?? Tak. Zmniejszą ilość zadań do 5 i potem dadzą 3 mecze bogiem X(który jest w twojej rotacji lub posiadany na stałe) za 25-50 gemów i mamy już sposób.
Mają wycofać te zadania z tego co ja wiem i wrócą chyba stare, idea może była niezła no ale sami zobaczyli, że robi się przez to jeszcze większe zamieszanie niż zwykle.
Co do tego "nieprzyjazna casualom" to żeby z tym nie pojechali tak po bandzie jak jest w Dota 2, inaczej zamkną się tylko na niewielką (no bo do community dota 2 Smite to jeszcze daleko) grupę odbiorców i staną w miejscu. Ja tam osobiście uważam, że Smite nigdy nie było zbyt proste - w końcu wszystko to skillshoty, w tym także same basicy. Nie rozumiem więc po co to dodatkowo utrudniać na milion sposobów.
Zresztą negatywne oceny nie biorą się nawet stąd, po prostu mocny nerf beadsów sprawił, że mamy mete "CC chain" na którą, póki co, brak dobrej kontry bo te śmieszne CC reduction, tak jak przewidywałam, za wiele nie dają. Może w następnych patchach trochę skorygują to wszystko ale na razie jest masakra.
Mi te zmiany w 3 sezonie od początku się nie podobały. Na razie cisnę assaulta i jakoś dziwnie się gra... 4 wygrane i 3 porażki, ale magowie na assaulcie mają niezły dmg.
Zagrałem pierwszy mecz amateracu i staty 15/6. Ulti bardzo fajne, choć brakuje jej dmg do starego guana.
https://www.smitegame.com/pts-notes-rolling-thunder-3-2/
Nowy patch,który wejdzie.
W skrócie:Nowy bóg Raijin(Na ten czas zestaw zdolności wygląda nieźle).
Skiny:Recolor do Raijin,Armored Scurrier Ratatoskr,Arcane Assassin Bastet oraz Aphrodite Master Skins(miał też podobno dojść skin za 600 gemów do Sol,ale o tym jeszcze nie ma potwierdzenia).
Zmiany balansu dotyczą tylko itemu Spear of Magus(zmiana z % Magical Prot Reduction Stack na 10 Magical Prot Reduction per Stack) i Adventurer's Blade(teraz nie daję Cooldown Reduction,lecz Crowd Control Reduction).
Screen Shake u Bacchusa teraz działa tylko na wrogów. Ultimate u Chirona teraz nie zabiera Ultimate Khepri'ego bez powodu).
Tak oto wygląda skin,który został zapowiedziany(ale nie jest znane,czy dojdzie w tym czy w następnym).
Kolejny skin do sol?! Oni chyba teraz jej co patch będą dawać sol skina Powinni zrobić skiny NIE ekskluzywne do postaci które nie mają skinów np. chronos, kali.
Co im odwaliło, żeby spear of magus ruszać ? Chyba wrócę za rok, bo te zmiany w 3 sezonie są tragiczne.
Sam Raijin muszę przyznać, że wygląda świetnie, grałam nim już na PTS i podoba mi się zarówno z wyglądu jak i nawet z skillsetu. Może nie powala oryginalnością ale daje radę.
Nerfów/buffów konkretnych w tym patchu niestety brak, ale Hirez zapowiedziało, że będą spore w dwóch kolejnych patchach (3.3 i 3.4) więc liczę na jakieś ogarnięcie tego wszystkiego bo meta full penetracja i CC chain jest po prostu słaba. Co do tego speara to chyba pomylili go z tym nowym - Spear of Desolation, który IMO powinien dostać jak najszybciej nerfa bo w połączeniu z Rod of Tahuti czy Doom Orbem (nastackowanym) po prostu zmiata z powierzchni ziemi i nawet proch nie zostaje
Doom Orb kupuje na assaulcie. Po 8 min gry mam jakieś 210 dmg
Jak wczoraj grałem ah puchem, to combo 1 + 3 + 2 zabierało ludziom z 70% hp xD
Niestety, ale ta zmiana dotyczy spear of magus. Moze ktos przetestować na pts czy nadal zwieksza dmg za stack ? Np na tornadzie kuku.
Orientuje się ktoś, czy w zeszłym roku walentynkowe skrzynie był może na wyprzedaży, tak jak na przykład te z Odysei?
Kolejny skin do sol?! Oni chyba teraz jej co patch będą dawać sol skina Powinni zrobić skiny NIE ekskluzywne do postaci które nie mają skinów np. chronos, kali.
W kilku miejscach widać logo Epsilon Esports, czyli drużyny która wygrała SWC. To członkowie drużyny wybrali do którego boga ma powstać skin, a nie Hi-Rez.
Orientuje się ktoś, czy w zeszłym roku walentynkowe skrzynie był może na wyprzedaży, tak jak na przykład te z Odysei?
Będzie jedynie do wszystkiego związanego z Nordami(dziwne) -50% z 30 gemami dziennie od piąrtku(dziś) do niedzieli.
Epsilon wybrał skin do Sol jako drużynowy ze względu na użycie owej postaci(oraz polubienie) przez członka Epsilon(gdzieś jeszcze chyba mam gifa z tym).
Kiedy ma być następny patch ? Coś czytałem, że mają być jakieś zmiany dla junglerów.
https://pbs.twimg.com/media/Cb2G6jQVAAA6Dy8.jpg:large
Dziś na assaulcie udało mi się walnąć 4-tą pente. W przeciągu miesiąca 2 penty, więc nie jest źle ;>
http://steamcommunity.com/id/calvex/screenshots/?appid=386360
Strasznie słabych przeciwników mi wylosowało