Jak wiadomo lubię grać lola, jednak sezon 5 dopiero za jakiś miesiąc. Więc szukam zastępczej moba, lubię grać w ten gatunek jak ludzie w fps. Wiem, 2 gry są różne jak lol i dota2. Jednak nie wiem w która daje większy fun, dla gracz średniego-zaawansowanego w ten gatunek. Lubię rywalizację na rankedach, daje dreszczyk emocji i motywuje do lepszej gry.
Smite czy dota 2?
Smite z czystym sumieniem moge polecić. Genialny i super przyjemny gameplay, łatwa w ogarze, fajni, zróżnicowani bogowie. Ogólnie sam gram w Dote od niedawna, wcześniej tylko LoL, i dla mnie to po prostu kolejna klikanka, fakt, rozbudowana o wiele bardziej, połowy funkcji nie ogarniam, a Smite to powiew świeżości, coś nowego, ale jednocześnie coś bardzo, bardzo dobrego. Polecam w 100%.
Przecież grałeś już w dote 2, istnieją już 3 tematy w których piszesz, że zaczynasz grę, więc dlaczego wciąż zadajesz te same pytania?
Przez ponad rok wyrobiłeś już sobie odczucia względem doty.
Nie ważne jak bardzo zaawansowany jesteś w LoL'u, jeżeli zamierzasz grać w Dotę. Ta gra jest zupełnie inna, zaczynając od mechaniki, kończąc na przedmiotach. Jest na pewno zabawna, zwłaszcza jak grasz z ruskami i bardziej wkurzająca od LoL'a.
Bliżej Smite'owi do LoL'a, niż Docie. Są przeliczniki, championi do kupienia z rotacją, jungle'a z buffami, krótsze lane'y itd. Moim zdaniem smite jest nieco bardziej "casualowy".
Oby dwie gry są całkiem inne, co jednak nie zmienia tego, że poza kamerą w grze, SMITE jest o bardziej wiele LoLowy, niż Dota. Posiada też dużo zróżnicowanych map, co daje jakąś tam różnorodność.
Nie wiem, czy masz dostęp do HotSa, ale gdybyś miał - to poleciłbym Ci właśnie jego. Akcje non stop, wywalenie farmfestu okazało się strzałem w dziesiątkę. Jest 5 map (2 kolejne w drodze) i na każdej masz inne objectivy. Co prawda rankedów jeszcze nie ma, ale mają się pojawić w open becie - 13 stycznia.
WIem, że grałem w dotę i mam ją na steam. Jednak czegoś mi brakuje, wiem dota jest spoko i w ogóle. To chyba smite sobie pogram, ja lubię dynamiczna akcję - w docie tempo jak dla mnie troszeczkę za wolne.
Jak wiadomo lubię grać lola, jednak sezon 5 dopiero za jakiś miesiąc. Więc szukam zastępczej moba, lubię grać w ten gatunek jak ludzie w fps. Wiem, 2 gry są różne jak lol i dota2. Jednak nie wiem w która daje większy fun, dla gracz średniego-zaawansowanego w ten gatunek. Lubię rywalizację na rankedach, daje dreszczyk emocji i motywuje do lepszej gry.