Smite czy Dota2

Siema. Mam dylemat pomiedzy dwoma grami, a mianowicie jak w tytule widac miedzy Smitem a Dota 2. Obie gry sa ciekawe, ale bardziej mi zalezy na innych czynnikach

1. Ktora gra jest bardziej skillowa i mniej licza sie itemy? Czy jest porownywalnie?
2. Ktora gra bardziej wciagnie mnie na dluzej?

I jeszcze kilka innych wartych uwagi cech mozecie opisac. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Nikt Ci nie odpowie na to pytanie w sposób obiektywny. Obie gry są mocno skilowe, w obu grach itemy odgrywają znaczącą rolę. Która gra Cie bardziej wciągnie? Nie mam pojęcia, jednak obie gry są darmowe i najlepszym wyjściem będzie ogranie tych tytułów i wybranie tego, który bardziej podpasuje.

1. W smiteam bardzo znikome znaczenie, co akurat dla mnie jest jednym z najwiekszych minusów tej gry, ale widać są tego zwolennicy. Zesnowbolowanie sie tam jest praktycznie niewykonalne, same itemy dają dość małe bonusy, a itemizacja jest dosc biedna, no ale dzieki temu ten skill sie liczy dosc mocno. W Docie akurat jest odwrotnie, itemizacja jest skomplikowana i gra sporą rolę w grze, do tego masa bonusów rozmieszczonych na mapie itp. i właśnie przez to twierdze ze Dota jest o wiele bardziej skillowa, bo IMO trudniejsze o wiele bardziej jest ogarniecie skomplikowanych mechanik i zaawansowanych technik gry, aniżeli nauczenie sie szybciutko klikać guziczki w odpowiednich momentach.
2. Zależy czy wolisz taktyke i użycie móżgu, czy klikanie w guziczki, może nie na pałe, ale jednak wlasciwie tylko to jest wyznacznikiem skilla w Smite.

Zedytuje to potem bo cos sie poknociło, Dota bardziej skillowa niz Smite

Siema. Mam dylemat pomiedzy dwoma grami, a mianowicie jak w tytule widac miedzy Smitem a Dota 2. Obie gry sa ciekawe, ale bardziej mi zalezy na innych czynnikach

1. Ktora gra jest bardziej skillowa i mniej licza sie itemy? Czy jest porownywalnie?
2. Ktora gra bardziej wciagnie mnie na dluzej?

I jeszcze kilka innych wartych uwagi cech mozecie opisac. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)