Witam! Dziś założyłem już jednego posta, pytając się jak zmniejszyć rozdzielczość, nie wchodząc do gry. Wszedłem w ten config, wszystko zrobiłem jak należy, ustawiłem, żeby gra włączyła się w oknie, zmieniłem rozdzielczość .. po włączeniu 'play' robi się black screen, gra się minimalizuje i słychać tylko muzyczkę. Sterowniki do karty graficznej sprawdzone. Nie mam pojęcia co robić dalej. Dodam, że re-instalowałem i pobierałem grę dwukrotnie. Po zmienieniu rozdzielczości, włączeniu gry (gra się minimalizuje), wyłączeniu gry, rozdzielczość sama z powrotem się zmienia na domyślną..
Smite- już nie mam siły
To że rozdzielczość zmienia się z powrotem, to pewnie dlatego że nie ustawiłeś configu "tylko do odczytu"(bierzesz PPM na config---> klikasz właściwości---> na dole masz "Tylko do odczytu"). Co do reszty to nie wiem jak Ci pomóc.
Wszystko zrobiłem dobrze ;x ; dodam, że win 7
napisz na forum gry lub do supportu
Ty ten config zmieniasz tam gdzie masz zainstalowaną grę, czy w moich dokumentach/my game/smite/battlegame/config/BattleEngine?
W spoileru masz mój config(ten z moich dokumentach/my game/smite/battlegame/config/BattleEngine) do smite, może spróbuj z niego odpalić. Zmieniłem w nim rozdzielczość na 800x600 i żeby się otwierał w oknie. Ustaw config "BattleEngine" tylko do odczytu.
Tylko weź skopiuj swój config na wszelki wypadek.
[Configuration]
Dobra zaraz sprawdze.
@EDIT; po wklejeniu twojego configu gra sie posypała, jakiś błąd wyskoczył, zmieniłem z powrotem na moje i problem jest ten sam - blackscreen, gra się minimalizuje.
Chyba zostało mi odpuścić sobie Smitea ;/
Config "DefaultEngine.ini" to ja mam tam gdzie jest zainstalowana gra i z niego gra nie czyta.
Masz tu moje wszystkie configi. Może spróbuj wszystkie zamienić. Jak to nie zadziała to ja już nie wiem jak mógłbym Ci pomóc.
http://www.sendspace.pl/file/277bda516e4a5a6ae511a66
Folder "c.programfiles" to są configi te gdzie masz zainstalowaną grę, a "moje dokumenty" to config z C:\Users\FS\Documents\My Games\Smite\BattleGame\Config
Gra się uruchomiła, jesteś wielki, dzięki! Propsy dla tego Pana!
@Polecałbym podpiąć temat, bo dużo osób miało problemy (na innych forach) i nikt nie znał rozwiązania.
Mógłbym prosić kogoś o ponowne udostępnienie configu po ostatnim patchu ?
@Prut, dzięki za fatygę
Ok, tym razem nie pomogło, od wejścia patcha, po kliknięciu na start, wyskakuje takie coś http://zapodaj.net/81d172939cee3.png.html
firewall wyłączony, grę pobierałem od nowa i reinstalowałem.
Bardzo zależałoby mi na naprawie tego dzisiaj, za wszelkie rady, z góry dziękuje.
@EDIT; zrobiłem 'napraw', zobaczę co z tego wyjdzie....
@EDIT2; po naprawie to samo, utworzyłem nawet nowy skrót smite.exe, ale to też nic nie dało.
Usuń cofinga i odpal smite. Powinien ci utworzyć nowego.
Jakiego configa mam usunąć?
Chyba został mi re-instal sterowników od karty graficznej(nie pomogło), jak to nie pomoże, to chyba kończę zabawę z tą produkcją, co chwile coś...
Już chyba wszystko zrobiłem z możliwych. Internety milczą, ludzie mieli podobne problemy ale wieki temu, a ich porady nic nie dają.
@EDIT; Może to komuś coś mówi?
No cofinga co masz w folderze usuń go, i odpal grę powinien ci utworzyć nowego.
Usuń wszystkie config z program files i moje dokumenty. Następnie odpal "Hi-Rez Diagnostics and Support" znajdziesz "E:\Program Files\Hi-Rez Studios\HiRezGamesDiagAndSupport.exe" i wciśnij "validate/repair". Powinno Ci pomóc.
Zobaczymy, w tobie nadzieja Prut, będę aktualizował post.
@Edit; Prut, nie wiem jak to robisz, ale działa!! Wiszę Ci flaszkę, centralnie, tylko ty wiesz jak rozwiązać moje problemy
Kurdę!
Spoko. Trochę znam się na problemach i nie tylko na tych komputerowych.
Twórz gildie/klany, zapraszaj znajomych, umawiaj się na rozgrywki i korzystaj z dodatkowych funkcji. Dołącz do nas na www.needparty.eu
Witam! Dziś założyłem już jednego posta, pytając się jak zmniejszyć rozdzielczość, nie wchodząc do gry. Wszedłem w ten config, wszystko zrobiłem jak należy, ustawiłem, żeby gra włączyła się w oknie, zmieniłem rozdzielczość .. po włączeniu 'play' robi się black screen, gra się minimalizuje i słychać tylko muzyczkę. Sterowniki do karty graficznej sprawdzone. Nie mam pojęcia co robić dalej. Dodam, że re-instalowałem i pobierałem grę dwukrotnie. Po zmienieniu rozdzielczości, włączeniu gry (gra się minimalizuje), wyłączeniu gry, rozdzielczość sama z powrotem się zmienia na domyślną..