SMITE - początkujący gracz MOBA

Up przecież napisał że jest dużo OP bogów ;___;(czytanie ze zrozumieniem się kłania).

Nie obchodzi mnie, ilu ich jest, ale jacy oni są. Pytanie "Czy są jacyś OP bogowie?" sugeruje raczej podanie ich nazw, a nie odpowiedź "tak" lub "nie" ;).

Nadal nie rozumiesz, o czym piszę. Zrób smurfa i zobacz, jak grają ludzie na niższych levelach, a dopiero potem udzielaj im rad. Bo piszesz z punktu widzenia zupełnie oderwanego od rzeczywistości newbie. Dla mnie też ulti Ymira jest w zasadzie bezużyteczne, ale na low levelach potrafi przesądzić o losie teamfightu, w przypadku gdy przeciwny team focusuje tanka i nie potrafi się pozycjonować.

Nawet newbie(czyt. Ja) wiedzą, że ulti Ymira jest bezużyteczne. Gram dwa dni, pierwszy był ostry no-life tak mi gra przypadła i wiele rad tutaj się sprawdza. Sporo nowych graczy jest nadzwyczaj ogarniętych, rzadko się noobki zdarzają. Zawsze obgadamy taktykę i na kim się focus'ujemy więc nie jest źle.

Co do bogów to grałem wszystkimi darmowymi + kupiłem hercules'a - żałuję bardzo, bo melee nie ogarniam ni chu*a. Najlepiej mi idzie gra Hadesem, nawet nie liczę ile double, czy triple. Raz nawet quadra była. Jungler z niego boski, ile to raz na 3v3 za przeciwnikami stałem i czekałem aż HP im spadnie i jeb ulti ^^ Drugi char to Ra, full pod AP i jak się zgrasz np. z Aresem, czy Hadesem to też dmg ładny, a do tego support. Dwa razy miałem triple nim. Xbalanque i Neith też są nieźli, ale to trzeba się pod crit/life leech/speed attack budować - na początku nie ogarniałem i 0 killi, potem nawet ładnie było. Poseidon też nie jest zły.

A przy okazji polecacie jakiegoś dobrego boga jak Hades, czy Ra? Żeby nie był zbyt papierowy, ale obrażenia też można na nim jakieś wykręcić.Mogą być też jakieś melee.

#up

OP to może, nie po prostu jedne są łatwiejsze do grania inne trudniejsze ^^

Kiedyś postanowiłem, że nigdy nie będę grać w gry tego typu. Przypadkiem zobaczyłem news'a i ta gra mnie po prostu oczarowała, niestety z tego co wiem, gry tego typu wymagają pewnych umiejętności - różni championi(bogowie w tym wypadku), przedmioty które się składa, skille itp., itd. :c Z góry dziękuję za każdą radę. Oraz co dobre na początek chodziło by mi o coś w zwarciu, ewentualnie jakiś dystansowy :)