Na początku zacznę od tego, że grałem prawie każdą postacią, a gram tylko i wyłącznie 3v3, więc przy okazji daj nick, może się zgramy ^^
1.
Loki, assassin pełną gębą nie to co inne postacie, składasz go zależnie od stylu gry, albo jak 'prawie' każdego assassina pod crit+lifesteal, jest też build stosowany często na Lokiego i Arachne, pod c/d
-Warrior's Tabi - penetracja, zawsze przydatna
-Jotunn's Wrath - penetracja + 25% zmniejszony cooldown
-Hydra's Lament - 15% zmniejszony cooldown(osiągasz w tym momencie max 40%) + 175% zwiększony atak następnego zwykłego uderzenia po umiejętności
Następne 3 przedmioty to już Twój wybór, w każdym bądź razie, z tymi trzema przedmiotami jesteś w stanie zabijać każdego papierowego boga.
Używasz combo 1-3-4(niewidzialność+ulepszony zwykły atak+ulti teleport) i oczywiście z takim cooldown'em odrazu po zabiciu jesteś w stanie wejść w cień i albo się kulturalnie ewakuować albo upolować następną ofiarę.
P.S. Lokim wybiegasz z jungli na środku, chowasz się i 1-3-4, ważne aby przeciwnik Cię nie dostrzegł, bo i tak usłyszy - niestety.
Co do Freyi:
Postać wyjątkowo OP, nie trzeba nawet przewagi lvl'a, wystarczy, że ma już złożone 3 przedmioty i wyciąga kosmiczne obrażenia + odnawia sobie hp.
-Buty na początek, kwestia co wolisz c/d albo penetracja, ja wybieram c/d, zawsze to mam możliwość częstszego użycia 1 i 2. Shoes of Focus(c/d) | Shoes of the Magi(pene)
-Potem Demonic Grip, nawet jeśli nie weźmiesz butów na penetrację to w tym momencie z każdym uderzeniem będziesz zmniejszać obronę wroga, a dodatkowo daje Ci bardzo ważnego attack-speed'a
-Polynomicon daje Ci lifesteal'a, bardzo ważnego dla Freyi której pasywka również się na nim opiera + dodatkowo po użyciu umiejętności twój zwykły atak wali dodatkowo +100%, nie raz byłem świadkiem z oneshot'owania nafeed'owaną Freyą innego maga.
-Od tego momentu jest to Twój Wybór, Ja radzę Fatalisa(po lewej), att speed zwiększony z każdym uderzeniem + bardzo szybkie poruszanie się oraz Bancroft's Talon(sporo magicznego ataku oraz lifesteal)
2. Kwestia co lubisz, każdy nowy bóg jest OP, a najbardziej obecnie są Freya, Chronos i nafeedowani Hunterzy
3. Chronos z Gem of Isolation + 2 oraz sama 3 bardzo wkurzające CC jest w stanie zrobić, ale wymaga sporego feeda. Dodatkowo Neith ma pełno stunów, czy Artemis.