Sockety itd

Czy na tej karcie głównej będą pasować tylko procki z socketem am3? (gigabyte ma770t-ud3p)

bo szukam po sklepach w Irlandia ale nie ma żadnych procków z tym socketem, sa z am3+ ale nie wiem czy będzie działac

i zaczynam myśleć by kupić na allegro albo innym komputerowym sklepie polskim, ale to zajmie z jakiś tydzień, a jakbym kupił w Irlandii miałbym w 2-3 dni.

Nie karcie głównej, tylko płycie głównej ;)

@Edit, dzięki

Faktycznie, nie wiedzieć czemu morele wyświetliły nie tą płytę, a ja skopiowałem wynik bez patrzenia.

Niech autor napisze może co ma na celu, to łatwiej będzie mu pomóc.

- płyta pozwala na montaż CPU am3 i am3+ http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-970a-ud3p-970-dualddr3-1866-sata3-raid-atx-ga-970a-ud3p-610514/

Autor ma model GA-MA-770T. Podajesz link do GA-MA-960A. Przypadek? Tak sądzę.

A czy wejdzie AM3+... zależy. Z tego co wyczytałem, taka możliwość faktycznie jest, ale tylko w rev 3.1.

Rev masz nadrukowany na płycie - LINK - na ten przykład na załączonym obrazku (twojej płyty zresztą) w lewym górnym rogu. Jest 3.1 - jest AM3+. Cokolwiek innego - nie będzie pasować.

Zależy od farta - może wejść, nie musi koniecznie. Ty szukasz procesora do płyty głównej ? - czy płytę główną do procesora ?

procesora szukam, by sprawdzic czy moj obecny procesor dziala czy nie.

mam rev 1.0

Na amazonie tyko stare Phenomy :o szok i niedowierzanie.

Możesz poszukać po serwisach komputerowych. Celuj w Phenom II x4 lub Athlon II x4. Koniecznie pod socket AM3.

Na rev 1.0 beda dzialac tylko i wylacznie procesory z socketem AM3.

Sent from my BePhone UN030 using Tapatalk

Czy na tej karcie głównej będą pasować tylko procki z socketem am3? (gigabyte ma770t-ud3p)

bo szukam po sklepach w Irlandia ale nie ma żadnych procków z tym socketem, sa z am3+ ale nie wiem czy będzie działac

i zaczynam myśleć by kupić na allegro albo innym komputerowym sklepie polskim, ale to zajmie z jakiś tydzień, a jakbym kupił w Irlandii miałbym w 2-3 dni.