Somnium Network - prośba o opinie forumowej braci ;)

Hej!

Na samym wstępie to się przywitam (Howgh!) i przeproszę za późną porę zakaładania tematu ;)

O czym to... aha!

Grzebiąc ostatnio po sieci w poszukiwaniu odpowiedzi na jakże nurtujący temat "CZY NA GRANIU DA SIĘ ZAROBIĆ?" (ciągle wierzę...) wyskoczył mi na pierwszym miejscu adres tego forum, a na drugim takie tajemnicze coś:

http://somnium-polska.pl

Z tego co widzę to jest to jakiś firmowy blog. Swoją drogą całkiem przyzwoicie prowadzony, ALE sprawa jest innego rodzaju. Hasełko promujące brzmi "Graj i zarabiaj" co oczywiście od razu przykuło moją uwagę :)

Generalnie twierdzi się, iż można zarobić na graniu. Z tego co teraz przejrzałem na szybko jest to jakiś system MLM, gdzie możesz pomagać w sprzedaży różnych gier dostępnych w systemie. To znaczy tak: sprzedajesz komuś i wciągasz go do systemu. Ten ktoś sprzedaje dalej i procedura się powtarza. Budujesz sobie drużynę i możesz zarabiać jakieś tam pieniążki lub wykorzystać to co zarobiłeś na jakieś tam bonusy w grach. Tak mi to wygląda na pierwszy rzut oka. O co dokładniej chodzi - trzeba się przyjrzeć ;)

I teraz najciekawsze. Pogrzebałem trochę i z tego co znalazłem wychodzi, że w systemie mają być także gry MMO :) :) Ciężko powiedzieć JAKIE, ale że będą na pewno. Opcja wydaje się więc ciekawa. Oczywiście jest opłata rejestracyjna (ale konieczna wtedy gdy chcesz zarabiać więcej).

Co o tym sądzicie? Warto się temu przyglądać? To na pewno jakiś nowy produkt u Nas, ale firma wygląda względnie OK. Nie wiem w sumie co o tym wszystkim sądzić, ale wrodzone lenistwo uruchamia mi w głowię zieloną lampkę o ciekawym temacie ;)

Nice reklama hahaha

dziwne że be ref-a

Wątpię, żeby były z tego jakieś duże pieniądze. Parę złotych może byś dostał :)

Ej no bez przesady pytam tylko! :) Wyskakujecie mi tu z reklamami zaraz. Zawsze temat można usunąć :P Ewentualnie przekształcić go na ogólny o zarabianiu na grach.

Chyba każdy kojarzy (i może nawet próbował) systemy pokroju Lockerz, Prizee i inne. Tam jednak wszystko skupia się na wymienianiu punktów na upominki. Tutaj jest trochę inaczej, bo wszystko opiera się na MLM-ie. Co ma oczywiście swoje dobre i złe strony. Generalnie ludzie nie ufają takim systemom (i słusznie), ale nie jest powiedziane, że to się nie sprawdza... Znam osoby z branży ubezpieczeniowej, które całkiem nieźle sobie radzą - a to co robią to niemal klasyczny, czysty MLM, polegający na wzajemnym polecaniu sobie produktu firmy X czy Y.

No i tak jak już pytam, to pytam także o Wasze ogólne doświadczenia z zarabianiem na graniu. No wiadomo - można sobie postawić za już porządne pieniądze serwer z Metinem albo Minecraftem i z tego zbierać profity. ;) Tutaj już sprawa jest jednak bardziej zaawansowana.

@Paweleqqk

Domyślam się, że może raczej nie zbiję na tym majątku, ale jakby rzucili jakieś znane przeglądarkowe MMO to w sumie zawsze jakaś tam okazja do dorobienia do czegokolwiek. Kwestia tylko tego jak dokładnie by to wyglądało, bo o to się wszystko rozbija :P

A ja Wam powiem, że mimo całego Waszego sceptycyzmu - podglądnąłem jakie plany pojawią się na pierwszym webinarze, który akurat odbył się wczoraj. Generalnie było dużo gadania o całym tym systemie, którego notabene nie do końca czaję. Ale w całym tym bajdurzeniu było coś ciekawego. Otóż - podobno niedługo ma się pojawić jakaś bardzo znana gra MMO w ofercie. Nie wiadomo jaka bo nikt nie chciał powiedzieć, ale zaczepiłem jednego faceta na czacie i podesłałem mu poniższą listę, pytając równocześnie czy będzie to któraś z poniższych pozycji?

Runes of Magic, League of Legends, Raiderz, Dekaron, Archlord, Forsaken World, Battle of Immortals, Dragonica Online, Last Chaos, Soul of the Ultimate Nation (SUN), Mu Online, Dragon Nest, Wurm Online, Shaiya, Tibia, Entropia Universe, Ultima Online, Face of Mankind, Guild Wars, Metin2, Rohan Online,

I wiecie co? Dostałem pozytywną odpowiedź :) Więc... jest już całkiem nieźle :) + podobno na na wejście gry do systemu planowany turniej z główną nagrodą 2000euro. Ale w to ostatnie to już mniej wierzę ;)

W każdym razie, będę się przyglądał bo nawet nie chodzi tutaj o możliwość zarabiania, ale o ciekawy system który mógłby być alternatywną bazą do wymiany przedmiotów w grze...

Nie wiem, ja tam jestem ciekawy jaką grę rzucą :)

A Wy myślcie o mnie co tam chcecie :) Reklama, nie reklama - wuj mnie to obchodzi :P

Ach, sorki umknęło mi to :) Dzięki za zwrócenie uwagi i więcej się nie powtórzy :)

Hej!

Na samym wstępie to się przywitam (Howgh!) i przeproszę za późną porę zakaładania tematu ;)

O czym to... aha!

Grzebiąc ostatnio po sieci w poszukiwaniu odpowiedzi na jakże nurtujący temat "CZY NA GRANIU DA SIĘ ZAROBIĆ?" (ciągle wierzę...) wyskoczył mi na pierwszym miejscu adres tego forum, a na drugim takie tajemnicze coś:

http://somnium-polska.pl

Z tego co widzę to jest to jakiś firmowy blog. Swoją drogą całkiem przyzwoicie prowadzony, ALE sprawa jest innego rodzaju. Hasełko promujące brzmi "Graj i zarabiaj" co oczywiście od razu przykuło moją uwagę :)

Generalnie twierdzi się, iż można zarobić na graniu. Z tego co teraz przejrzałem na szybko jest to jakiś system MLM, gdzie możesz pomagać w sprzedaży różnych gier dostępnych w systemie. To znaczy tak: sprzedajesz komuś i wciągasz go do systemu. Ten ktoś sprzedaje dalej i procedura się powtarza. Budujesz sobie drużynę i możesz zarabiać jakieś tam pieniążki lub wykorzystać to co zarobiłeś na jakieś tam bonusy w grach. Tak mi to wygląda na pierwszy rzut oka. O co dokładniej chodzi - trzeba się przyjrzeć ;)

I teraz najciekawsze. Pogrzebałem trochę i z tego co znalazłem wychodzi, że w systemie mają być także gry MMO :) :) Ciężko powiedzieć JAKIE, ale że będą na pewno. Opcja wydaje się więc ciekawa. Oczywiście jest opłata rejestracyjna (ale konieczna wtedy gdy chcesz zarabiać więcej).

Co o tym sądzicie? Warto się temu przyglądać? To na pewno jakiś nowy produkt u Nas, ale firma wygląda względnie OK. Nie wiem w sumie co o tym wszystkim sądzić, ale wrodzone lenistwo uruchamia mi w głowię zieloną lampkę o ciekawym temacie ;)