Sony Xperia C

Witam. Jestem przy kupnie tego telefonu i nie wiem czy go zakupić ze względu na to, że są marne opinie na jego temat :( Jeśli ktoś posiada ten telefon, to mógłby powiedzieć coś na jego temat? Czytałem dużo na jego temat i każdy pisze coś innego i nie mam pojęcia czy go teraz kupić :( Tak więc, czy w tym telefonie można jednocześnie obsługiwać 2 karty sim (np: aero i normalny nr)? Nie mogę nigdzie tego wyszukać. Jednak za 1000zł chyba sony mi nie zrobi jakiejś niespodzianki :/

Z góry dzięki za pomoc.

Nie polecam ci tego telefonu posiadam Xperia J to trochę inny ale niestety te Xperie są tak chu***8 że żal się robi gdy go używam...
Ten telefon oddałem żonie a kupiłem sobie Quantuma za 300zł z duo sim z androidem 4.2 i ch*jowym aparatem. Fajny fon, spoko aplikacji mam do zabawy.

Te Xperia są do siebie podobne, jeśli masz wybór kup sobie coś innego.

warn_ico.png
Na naszym forum, używanie wulgaryzmów jest nietolerowane ~umbra

Zastanawiam się nad lenovo p780, ale znów nie mam pojęcia jak się to będzie sprawowało, bo ma rok gwarancji tylko, a kolega z pokoju ma Lenovo a850 i się strasznie psuje. Pragnę dodać, że samemu trzeba wgrywać system, ponieważ jest jakiś chiński stackowo wgrany i nie da się na nim siedzieć. zaciekawił mnie jeszcze Samsung s4 mini duos, ale znów cena :( (1200zł)

Nie polecam ci tego telefonu posiadam Xperia J to trochę inny ale niestety te Xperie są tak chu***8 że żal się robi gdy go używam...Ten telefon oddałem żonie a kupiłem sobie Quantuma za 300zł z duo sim z androidem 4.2 i ch*jowym aparatem. Fajny fon, spoko aplikacji mam do zabawy.Te Xperia są do siebie podobne, jeśli masz wybór kup sobie coś innego.

Tak, Sony Xpieria J są do chrzanu, bo dużo razy miałem styczność z tym telefonem, ale nie miałem styczności z Xperią C. Dużo osób mówiło mi, że Neo V jest chu.., ale jakby nie był mi potrzebny dual-sim, to dalej miałbym ten telefon i dalej byłbym z niego zadowolony.

Ja polecam Xperia Sola . Mam go od ponad roku i sprawuje się wyśmienicie :)

Iocean x7 hd/xiaomi hongmi/ ew. zobacz na zopotel.pl, też całkiem ok sprzęt, ale zp700 i 820 nie obsługują 900mhz wcdma, więc aero nie ruszy. Model 980, 980+, 998, 780(jeszcze w polskim sklepie nie ma) i zp600 mają 900mhz i działa aero2.
Iocean x7s można polecić jak chcesz porządną 8-rdzeniówkę i obsługuje aero2, tyle że trzeba je ściągać z chin

Nie opłaca się kupować telefonów z europy, bo tutaj kupujesz totalnego low-enda, a w chinach już masz spokojnie porządną klasę średnią markowego sprzętu.

Jak ktoś myśli, że chińska marka to badziew to większość sprzętu jest produkowana w chinach i tajwanie (apple też) np. telefony Infocusa są produkowane w Foxconnie, czyli tej samej fabryce gdzie się składa iphone'y, a siedziba Xiaomi wygląda tak: http://www.gizchina.com/2014/02/14/xiaomis-new-offices-cafe-customer-center-slide-wooden-houses/

Nie wywalaj pieniędzy w błoto i nie kupuj tego co nam wciskają korpy znane u nas za 4 razy większą cenę, wejdź sobie na telchina, poczytaj, popatrz, a na pewno coś znajdziesz. Możesz też kupić od kogoś z allegro i wtedy z gwarancją on musi się martwić, a nie Ty.

Także polecam Xperia Sola.

Iocean x7 To Epicki telefon godny polecenia :)

Tani , Nie jest wadliwy

Noi z takimi parametrami to przez kilka następnych lat wzorowo będzie obsługiwał najnowsze aplikacje

Xaiomi Hongmi Red Rice mnie bardzo kusi ze względu na cenę i bardzo dobre parametry, ale to wciąż telefon sprowadzany z Chin i ma tą gwarancję na rok, ale siostra sobie sprowadzała telefony z Chin i nie wyszła na tym dobrze. Pragnę dodać, że w takich telefonach trzeba samemu sobie wgrywać softa (polski język i te sprawy)

Podstawowa sprawa, komu przeszkadza android po angielsku? mamy XXI wiek. Druga sprawa, większość markowego sprzętu już ma polski język w standardzie. Nie rozumiem. Trzecia sprawa - romy zmienia się nawet w sprzęcie kupowanym w polsce, bo są lepsze, więc dlaczego tego nie robić w sprzęcie z chin? Czwarta sprawa - są romy takie jak na przykład MIUI od Xiaomi, które wgrywa się do sprzętu dostępnego w Polsce-dlaczego? Bo chińscy producenci nie wypinają d*py na użytkowników swojego sprzętu i dają wsparcie softwarowe cały czas poprawiając błędy. Zobacz ile aktualizacji masz w większości sprzętu, szczególnie low-endu, który chcesz kupić w Polsce - ZERO, jeśli nie są wymagane poprawki, które naprawiają bardzo duże błędy np. nie działający gps. Nawet SE LWW, kiedy był średnią półką aktualizacji się nie doczekał.

Nie rozumiem też co znaczy "i te sprawy". Może chińskie aplikacje, które można usunąć kilkoma kliknięciami? Nie zapomnij, że dostajesz jeszcze dualsimy z aero2, które ci daje internet za darmo, czyli w sumie masz 2 telefony dużo lepsze zamiast jednego low-endowego bubla

Kup ioceana x7 hd, x7s albo red rice'a, jak się martwisz o gwarancję to już mówiłem o tym - allegro of FIRMY, a potem w razie czego RĘKOJMIA. Poszukaj sobie sam co to jest.

To, że siostra sprowadzała nic nikomu nie mówi, nie wiemy co kupowała, gdzie kupowała i ew. jak mówimy o aliex, od kogo kupowała, więc to takie puste gadanie - poproszę o konkrety.

Nikt tutaj nie ma interesu w Twoim kupowaniu telefonu, jak chcesz zrobić głupotę i wywalić kasę w low-endy, które same z siebie się sypią, to proszę bardzo, bo widzę znajomych z telefonami z abonamentu za "złotówkę" (od 500zł realnie) i nie mają ani zbliżonego hardware, software, ani jakości wykonania, ale im to nie przeszkadza. Mi szkoda pieniędzy na takie trupy. Sensowny sprzęt u nas zaczyna się ok 1600+zł, a w chinach to dostajesz za 450+ ew. opłaty celne, a jakość wykonania ta sama. Prosta matematyka.

Ja już kończę temat - podrzuciłem 3 bardzo dobre i pewne opcje. To czy wybierzesz nasze lowendy czy ich klasę średnią to już Twoja działka.

Pozdrawiam

Podstawowa sprawa, komu przeszkadza android po angielsku? mamy XXI wiek. Druga sprawa, większość markowego sprzętu już ma polski język w standardzie. Nie rozumiem. Trzecia sprawa - romy zmienia się nawet w sprzęcie kupowanym w polsce, bo są lepsze, więc dlaczego tego nie robić w sprzęcie z chin? Czwarta sprawa - są romy takie jak na przykład MIUI od Xiaomi, które wgrywa się do sprzętu dostępnego w Polsce-dlaczego? Bo chińscy producenci nie wypinają d*py na użytkowników swojego sprzętu i dają wsparcie softwarowe cały czas poprawiając błędy. Zobacz ile aktualizacji masz w większości sprzętu, szczególnie low-endu, który chcesz kupić w Polsce - ZERO, jeśli nie są wymagane poprawki, które naprawiają bardzo duże błędy np. nie działający gps. Nawet SE LWW, kiedy był średnią półką aktualizacji się nie doczekał.Nie rozumiem też co znaczy "i te sprawy". Może chińskie aplikacje, które można usunąć kilkoma kliknięciami? Nie zapomnij, że dostajesz jeszcze dualsimy z aero2, które ci daje internet za darmo, czyli w sumie masz 2 telefony dużo lepsze zamiast jednego low-endowego bublaKup ioceana x7 hd, x7s albo red rice'a, jak się martwisz o gwarancję to już mówiłem o tym - allegro of FIRMY, a potem w razie czego RĘKOJMIA. Poszukaj sobie sam co to jest.To, że siostra sprowadzała nic nikomu nie mówi, nie wiemy co kupowała, gdzie kupowała i ew. jak mówimy o aliex, od kogo kupowała, więc to takie puste gadanie - poproszę o konkrety.Nikt tutaj nie ma interesu w Twoim kupowaniu telefonu, jak chcesz zrobić głupotę i wywalić kasę w low-endy, które same z siebie się sypią, to proszę bardzo, bo widzę znajomych z telefonami z abonamentu za "złotówkę" (od 500zł realnie) i nie mają ani zbliżonego hardware, software, ani jakości wykonania, ale im to nie przeszkadza. Mi szkoda pieniędzy na takie trupy. Sensowny sprzęt u nas zaczyna się ok 1600+zł, a w chinach to dostajesz za 450+ ew. opłaty celne, a jakość wykonania ta sama. Prosta matematyka.Ja już kończę temat - podrzuciłem 3 bardzo dobre i pewne opcje. To czy wybierzesz nasze lowendy czy ich klasę średnią to już Twoja działka.Pozdrawiam

Dziękuję za bardzo przydatną i wyczerpującą odpowiedź. Jestem bardzo wdzięczny. Tylko boje się z tym wgrywaniem softu, bo mam talent do "ceglenia" sobie telefonów. Zapewne będę musiał sobie jakiś rom wgrać.. Oglądałem jak robili testy Ioceana, to telefon stackowo zacina się, google play wariuje, a red rice jest niezbyt spolszczony. Co do gwarancji, to na allegro strasznie zawyżają ceny i są to przeważnie goście, którzy mają bardzo mało opinii (przypuszczam, że robią coraz to nowe konta, bo poprzednie są przepełnione negatywami). Tak więc będę musiał chyba kupić ze strony producenta, a jak coś się zepsuje, to będę miał problem :( Zastanawiam się jeszcze nad Lenovo p780, czy jest to dobry produkt?

Witam. Jestem przy kupnie tego telefonu i nie wiem czy go zakupić ze względu na to, że są marne opinie na jego temat :( Jeśli ktoś posiada ten telefon, to mógłby powiedzieć coś na jego temat? Czytałem dużo na jego temat i każdy pisze coś innego i nie mam pojęcia czy go teraz kupić :( Tak więc, czy w tym telefonie można jednocześnie obsługiwać 2 karty sim (np: aero i normalny nr)? Nie mogę nigdzie tego wyszukać. Jednak za 1000zł chyba sony mi nie zrobi jakiejś niespodzianki :/

Z góry dzięki za pomoc.