Podstawowa sprawa, komu przeszkadza android po angielsku? mamy XXI wiek. Druga sprawa, większość markowego sprzętu już ma polski język w standardzie. Nie rozumiem. Trzecia sprawa - romy zmienia się nawet w sprzęcie kupowanym w polsce, bo są lepsze, więc dlaczego tego nie robić w sprzęcie z chin? Czwarta sprawa - są romy takie jak na przykład MIUI od Xiaomi, które wgrywa się do sprzętu dostępnego w Polsce-dlaczego? Bo chińscy producenci nie wypinają d*py na użytkowników swojego sprzętu i dają wsparcie softwarowe cały czas poprawiając błędy. Zobacz ile aktualizacji masz w większości sprzętu, szczególnie low-endu, który chcesz kupić w Polsce - ZERO, jeśli nie są wymagane poprawki, które naprawiają bardzo duże błędy np. nie działający gps. Nawet SE LWW, kiedy był średnią półką aktualizacji się nie doczekał.
Nie rozumiem też co znaczy "i te sprawy". Może chińskie aplikacje, które można usunąć kilkoma kliknięciami? Nie zapomnij, że dostajesz jeszcze dualsimy z aero2, które ci daje internet za darmo, czyli w sumie masz 2 telefony dużo lepsze zamiast jednego low-endowego bubla
Kup ioceana x7 hd, x7s albo red rice'a, jak się martwisz o gwarancję to już mówiłem o tym - allegro of FIRMY, a potem w razie czego RĘKOJMIA. Poszukaj sobie sam co to jest.
To, że siostra sprowadzała nic nikomu nie mówi, nie wiemy co kupowała, gdzie kupowała i ew. jak mówimy o aliex, od kogo kupowała, więc to takie puste gadanie - poproszę o konkrety.
Nikt tutaj nie ma interesu w Twoim kupowaniu telefonu, jak chcesz zrobić głupotę i wywalić kasę w low-endy, które same z siebie się sypią, to proszę bardzo, bo widzę znajomych z telefonami z abonamentu za "złotówkę" (od 500zł realnie) i nie mają ani zbliżonego hardware, software, ani jakości wykonania, ale im to nie przeszkadza. Mi szkoda pieniędzy na takie trupy. Sensowny sprzęt u nas zaczyna się ok 1600+zł, a w chinach to dostajesz za 450+ ew. opłaty celne, a jakość wykonania ta sama. Prosta matematyka.
Ja już kończę temat - podrzuciłem 3 bardzo dobre i pewne opcje. To czy wybierzesz nasze lowendy czy ich klasę średnią to już Twoja działka.
Pozdrawiam