Spadek FPS

Witam!

Mam taki jeden problem a mianowicie ogromny spadek fpsów. Gdy zaczynamy grę jest wszystko ok ale gdy minie 5 minut spada z 30+fps do 1-10fps i tak ciągle skacze. Nie zależnie od tego jakie mam ustawienia (wszystko low, lub wszystko na maxa) fpsy się nie zmieniają (stoi od 1-10fps) Dodam że ze sprzętem mam wszystko ok, i taki problem występuje tylko przy tej grze. Jakieś porady? Internet również myślę że nie najgorszy bo 25mb/s.

Oczywiście reinstall + ponowne CAŁKOWITE pobieranie gry próbowałeś? Ja (gdy jeszcze grałem w LoL'a), bardzo często miałem podobne problemy + czasami po niektórych update'ach problemy z launcherem i pomagało ponowne pobieranie całej gry, przez co wywaliłem z dysku to ścierwo. Spróbuj pobrać ponownie, powinno pomóc.

Pobrane z 50 razy, formaty robione tysiące razy, wymieniony komputer. Jakieś inne propozycje?

Wymieniony komputer? Na INNYM sprzęcie też to samo?! blink.gif

Dokładnie, ja już niemam pojęcia co się z tą grą dzieje, nowy komputer za 2,5 koła a i tak spadek FPS'ów. WTF?

I z kim byś nie grał to i tak tak się dzieje? Czy to z randomami, czy z kumplami?

Zasadnicze pytanie: Czy przed i po zmianą komputera był ten sam internet? (Zarówno dostawca ISP jak i wybrany wariant - w tym wypadku 25Mb/s?)

Tak, jednakże kiedyś (komputer wart 300zł i net ten sam tyle że 5Mb/s) ciągnął z 30+fps bez wysiłku na full detale. Byłem również u mojego dostawcy internetowego i sprawdzili czy coś nie tak, jednakże nic nie wykazało. Wygląda na to że coś nie tak jest z tym lolem...

Bawiłeś się w ustawianie portów, konfigurację zapory systemowej, inne sterowniki od grafiki, obniżenie jakości dźwięku do "Płyta CD" , konfigurację firewall'a i antywirusa?

Spróbuj wyżej wymienionych sposobów, polecam także sprawdzić Game Booster'a, a nóż pomoże - mi kiedyś w czymś bardzo pomógł i do dziś używam.

Sprawdź powyższe sposoby i napisz, czy coś pomogło.

GameBoosterem się bawiłem ale raczej jeszcze bardziej pogarszał sprawę (ano napewno jej nie poprawił) wszystkim innym też się bawiłem. Cóż no zobaczę jak to będzie teraz na tym lolu gdy serwery zostaną podzielone (EU) i powiem czy taka sytuacja nadal występuje.

Sprawdź:

- Procesy odpalone w tle

- Sterowniki - bez sterowników sprzęt może działać do chrzanu

- System Operacyjny

- Usadowienie gry

- Sieć (dokładnie typ, przez router,radiowa itp.)

- Typ Systemu plików (może to nie mieć sensu, ale wszystko jest ważne czasem)

- Logi (może coś w nich jest)

- Ustawienia (tam też może być jakiś haczyk) - Fast Terrain,Dźwięk

- Program zabezpieczający grę (to może być to ścierwo)

- Ram (chociaż to nie powinien być problem zwłaszcza w przypadku nowego komputera)

- Chłodzenie komputera (j.w)

- przeleć CCleaner'em rejestr

- Defragmentacja Defragglerem

- Dysk Twardy (czy aby na pewno partycja systemowa nie jest zapełniona)

- Włącz jako administrator

- Ustaw na Wysoki Priorytet proces LoLa

- Ustaw Plik stronicowania w systemie (dobre rozwiązanie na crashe w M&B to może i tu zadziała, od 1,5 do 3 razy ilości ramu na dysku)

- Przeskanuj system na wirusy,malware'y

- Wyłącz skanowanie podczas gry (nieważne jakiego masz kompa to strasznie spowalnia)

- Aktualizację,Winrary,programy P2P,przeglądarke,programy graficzne,Hamachi i tym podobne aplikacje (j.w)

Dla mnie to brzmi jak problem z punkbusterem (gdy wchodzimy do zbanowanego przez niego ip serwera, ścierwo zaspamowuje wiadomościami do tego stopnia że rzeczywiście przypomina to 1-5 fps'ów)

Możesz zobaczyć też tą stronę (problem podobny) - http://leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=26885

Ewentualnie możesz zmienić grę ;p (skoro robi takie problemy to nie ma sensu się bawić tyle czasu z nowym komputerem)

W grze przez serwer nie dochodzi z reguły do aż takich lagów żeby było 1-5 fpsów co najwyżej doznajemy de-synchro. W przypadku Peer2Peer jak na przykład w Bijatykach (SF4,Supernova [klient p2p dla emulatorów mame kaillera itp.],Supercade,GGPO,GGX#R,Vanguard Princess,MBAC,Hinokakera...) może dochodzić do wielkich lagów/delaya, ale to lepszy sposób połączenia dla 1vs1 (blisko siebie).

Tak jak mówiłem stary komp po formacie, nowy kupiony tydzień temu tak więc na 100% niema żadnych syfów. Systemy to windows xp 32bit (stary komp) oraz windows 7 64bit (nowy komp) Procesy odpalone to raczej te niezbędne do funkcjonowania systemu. Programy ściągane tylko ze stron producentów, microsoft itp.

Podaj jaki masz zasilacz jeżeli masz dostęp i temperaturki przez everesta. Spróbuj także "ACE Client LoL" powinno pomóc

Wszystko jest z kompami ok, sprawdzane przez prawdziwych specjalistów. Obczaje tego "ACE"

EDIT: Narazie spadam bo zaraz wemnie piorun pier*olnie :)

Witam!

Mam taki jeden problem a mianowicie ogromny spadek fpsów. Gdy zaczynamy grę jest wszystko ok ale gdy minie 5 minut spada z 30+fps do 1-10fps i tak ciągle skacze. Nie zależnie od tego jakie mam ustawienia (wszystko low, lub wszystko na maxa) fpsy się nie zmieniają (stoi od 1-10fps) Dodam że ze sprzętem mam wszystko ok, i taki problem występuje tylko przy tej grze. Jakieś porady? Internet również myślę że nie najgorszy bo 25mb/s.