Witam. Po zakupie nowego laptopa ( Acer aspire V nitro: GTX 850m 4GB, i7-4710HQ, 8 ramu) WoW płynnie chodzi mi dopiero na ustawienu graficznym na poziomie good, na ultra pojawiają się już małe przycięcia, może ktoś z Was wie o co może chodzić? wiem, że w WoWa się gra a nie go ogląda, jednak jeżeli już wydałam trochę na nowy sprzęt chciałabym móc w pełni z niego korzystać
Spadek FPSów
Sprecyzuj "małe przycięcia" (wciśnij w grze ctrl+R i porównaj wartości fps obracając kamerę dookoła), bo z good na ultra jest jednak duży przeskok. Być może gra nie uruchamia się za pomocą poprawnej karty graficznej i lecisz na zintegrowanym Intelu 4k.
PS.
Mam lepszego laptopa od Twojego, a WoW na ultra nie chodzi płynnie także nie spodziewaj się cudów...
ok, problem rozwiązany po zmianie kilku ustawień Display w grze ^^ dzięki za odpowiedź, przydało mi się z podglądem fpsow a nie wiedziałam co wcisnać by je zobaczyć. I fakt, na ultra nawet po zmianie nie chodzi dobrze, zostaje więc high
Jeśli chodzi o poprawę FPS (przy niewielkim pogorszeniu jakości grafiki), to mogę doradzić:
- przede wszystkim wyłączenie V-sync (strasznie wali po fpsach),
- shadows na low (jak wyżej),
- view distance na medium/high zamiast ultra.
Pozdrawiam.
Witam. Po zakupie nowego laptopa ( Acer aspire V nitro: GTX 850m 4GB, i7-4710HQ, 8 ramu) WoW płynnie chodzi mi dopiero na ustawienu graficznym na poziomie good, na ultra pojawiają się już małe przycięcia, może ktoś z Was wie o co może chodzić? wiem, że w WoWa się gra a nie go ogląda, jednak jeżeli już wydałam trochę na nowy sprzęt chciałabym móc w pełni z niego korzystać