Spadek wydajności po formacie

Cześć wszystkim, tak jak nazwa tematu wskazuje, kilka dni temu dokonałem format systemu. Wszystko pięknie, system zaktualizowany do 8.1, wszystko teoretycznie gra. Zauważyłem jednak spadek wydajności w grach, nawet w LoLu, w którego grałem bez problemu w 60 fpsach. Teraz występują ciągłe "chrupnięcia" co zmniejsza komfort grania. To samo jest również na przykład w GW2. Najnowsze sterowniki do karty graficznej mam zainstalowane, naprawiałem rejestr, fragmentowałem nawet dyski.. I nic. Moja specyfikacja komputera to:

AMD Phenom II X4 975

GeForce GTX560

8GB RAM

W ustawieniu karty graficznej mozesz ustawic na " Jakosc, balans i wydajnosc " - Jesli miales poprzednio na wydajnosc, to teraz po zmianie wroca ci te fps'y.

Windows 8.1 to shit zmniejsza wydajność zmień na windowsa 8.0 albo na 7. Tak samo mam mój kuzyn na lapku po zaktualizowaniu skaczą mu fps w lolu 60-20 a przed aktualizacją miał 55-60fps stabilne

Spróbuj to co napisał a4eveN i obczaj czy nie odpalasz gier na dx11. O win 8 wiem niewiele ale też słyszałem o dziwnych problemach. Rozwiązując jednak jakiś problem należy wyjść z założenia, że nic nie dzieje się bez powodu, więc pomińmy póki co dziwne odchyłki systemu :D .

Tylko windows 7 bo jeszcze nie słyszałem żadnego pozytywnego zdania o 8

O rly? Mam windows 8.1 i jest 2x lepszy od zwyklej 8 a po drugie do 8 juz nikt nie produkuje sterowników itp. Moze masz za mało ramu ?

Windows 8.1 to shit zmniejsza wydajność zmień na windowsa 8.0 albo na 7. Tak samo mam mój kuzyn na lapku po zaktualizowaniu skaczą mu fps w lolu 60-20 a przed aktualizacją miał 55-60fps stabilne

Idź i walnij baranka w ściane.

Do autora tematu: zainstaluj najnowsze sterowniki również do chipsetu płyty głównej. Sprawdź również dysk w CrystalDiskInfo i RAM memtestem.

Win 8.1 to najszybszy, najstabilniejszy system. Malo zjada ranu, nie obciaza procka. Zaktualizuj stery do karty itp.

Cześć wszystkim, tak jak nazwa tematu wskazuje, kilka dni temu dokonałem format systemu. Wszystko pięknie, system zaktualizowany do 8.1, wszystko teoretycznie gra. Zauważyłem jednak spadek wydajności w grach, nawet w LoLu, w którego grałem bez problemu w 60 fpsach. Teraz występują ciągłe "chrupnięcia" co zmniejsza komfort grania. To samo jest również na przykład w GW2. Najnowsze sterowniki do karty graficznej mam zainstalowane, naprawiałem rejestr, fragmentowałem nawet dyski.. I nic. Moja specyfikacja komputera to:

AMD Phenom II X4 975

GeForce GTX560

8GB RAM