Spadek z V dywizji

Witam,

Wiem, że w tym sezonie można spaść z V dywizji np. Srebra do Brązu 1. Ostatnio przegrałem 6 meczy pod rząd przy 0lp w dywizji Gold V i póki co jeszcze nie spadłem. Czytałem gdzieś na internecie, że spadek do niższej dywizji obowiązuje tylko w srebrze, golda już to nie dotyczy. Czy może ktoś potwierdzić te informacje? :)

Pozdrawiam

Spadek obowiązuje z każdej ligii, twoje MMR musi spaść do poziomu niskich dywizji w lidze słabszej - czyli np. będąc w Gold V, masz MMR na poziomie Silver IV - spadasz. Nie ma określonej liczby gier, które musisz przegrać aby spaść. Wszystko zależy od wysokości ukrytego elo.

Tier demotions and shielding have been added

• Once you enter a new tier, you’ll have a set number of games where you are invulnerable to dropping out
  • After you play these games, if you fall a full tier below your placement in terms of MMR, a demotion warning will appear in your profile (IE: A Gold V player playing at a Silver V skill level would see this warning)
  • Continuing to lose games at 0 LP will result in a demotion to division I of the next lower tier

Ok, dzięki za odpowiedzi ;) Temat do zamknięcia.

Witam,

Wiem, że w tym sezonie można spaść z V dywizji np. Srebra do Brązu 1. Ostatnio przegrałem 6 meczy pod rząd przy 0lp w dywizji Gold V i póki co jeszcze nie spadłem. Czytałem gdzieś na internecie, że spadek do niższej dywizji obowiązuje tylko w srebrze, golda już to nie dotyczy. Czy może ktoś potwierdzić te informacje? :)

Pozdrawiam