Spektakularna turówka

Cześć, będzie ciekawy temat. Mam jasno określone wymagania co do gry, zbierzmy jak najwięcej tytułów w tym temacie, a trafi sie pewnie coś ciekawego.

Szukam gry turowej ( lub coś w tym stylu ) która będzie miała spektakularne skille i będzie grywalna. Pamietacie walke i skille z serii Final Fantasy? Szczególnie częsci od VII w góre, gdzie w Final Fantasy X jest taką grą idealną.

Duża ilość skilli, jakieś komety spadające z nieba na przeciwników, summony większe niż ekran, duża ilość broni, postaci, miodny gameplay, ogólnie gry podobne do klasycznych jrpg, wszystko to w turowym systemie walki.

Pamiętam, że Atlantica Online spełnia te wymagania, brakuje jej jednak tej “spektakularności” (chociaz nie grałem z 5 lat). Final Fantasy Tactics pasuje również idealnie, nie ukrywam że chciałbym coś online

To jak, pomożecie? Liczę, że wymienimy tutaj wszystkie popularne tytuły które spełniają te wymagania (o ile takie są), naszła mnie bardzo ochota na taką grę.

Platforma : PC, Android (single lub online)
Tytuły których nie wymieniać: Atlantica Online, Dofus, Wakfu

Niestety , sam za nową wersje nie u jakiegoś złodziejskiego wydawcy, z współczesną grafiką i zbilansowanymi trybami pvp oddałbym nerkę.

1lajk

Witam aż sam jestem ciekawy by to była jedna z lepszych gierek PvP turowe , pvp na end game nudne jak flaki z lejem jak w każdym rpg , ale… PvP zacne , eventy non toper , i mimo lat ciągle rozwija się wolniej niż indonezycjkie ale gra na + polemacam ( i tak jest pay too win ostre ale nie trzeba płacić starczy odrobina szczęścia w hazardzie :stuck_out_tongue: )

Seria Disgaea. Tylko tej mobilnej gacha nie polecam.

War of the visions na tel… Tylko to.
Jezeli mowimy o pc jest tylko dofus i wakfu nie maja takich efektow ale nir sa to zle produkcje

jak mobilniaki to summoner wars albo raids… etc turowa walka skile etc ale to mobilniaki i z energia. Jedyny ich plus , że jak masz szczęście do na koniec gry sprzedasz to za parę 100-1000 szczególnie na ebay a tak to sam grałem w atlantice z 2 lata z przerwali i też szukałem cos podobnego aż wróciłem do ff części na kompa bo sporo tego wyszło :slight_smile:

Ale to chyba single i jednak mocno od Ao odbiega.

Polecam spróbować Onmoji . Turówka w japońskich klimatach, ale bez anime - krzyczących dzieciaków na szczęście. Tony efekciarskich skilli, grafika i miodność wybijają się na wyżyny. Chyba, że nie trafiłem w Twój gust…

to jst to samo co summoner war czy raid czy 5 innych tego typu gierek , najbardziej wykurzające w takich grach jest nie fakt farmy zdobywanie 1000 itemktów z których użyjesz tylko 5 najlepszych etc tylko fakt , że masz energie… logujesz sie robisz co dzień to samo twz albo farmisz 1 mape albo farmisz rune/item zwał jak zwał i to koniec w grze. grałem w takie gry ponad 3 lata ale przestałem , co nie zmienia faktu , że sa dobre na jakiś czas.

Polecam przeczytać post twórcy tematy, nie tylko tytuł newsa od guru.
Disgaea tutaj jak najbardziej pasuje, kolega szuka nie tylko online.

Polecam serie The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel - obecnie 4 części, im dalej tym bardziej efekciarsko, od skilli aoe, czarów, ulti aż po walki mechów
Dostępne na gogu i steamie, oraz ps4/ps5

aaa dzięki ściągam juz 4 części zobczymy co to jest :slight_smile:

dziękuje :slight_smile: gra się zacnie :slight_smile:

1lajk

Disgea!!!