Sposób na odpalenie gier z XP

Ostatnio naszła mnie chęć pogrania sobie w Sega rally i Aquadelic gt :) Tylko jest jedno ale, one nie współgrają z win7 :( Czy jest jakiś sposób by je odpalić? Próbowałem już tryby zgodoności i nic :(

virtual machine odpal sobie z xp:)

to niestety odpada :P

Skoro wirtualna maszyna ci odpada to zostaje - linux + wine, isntalacja normlanego xp, tryby zgodności, szukanie hotfixów, zakup gier na gogu o ile są :P

A dlaczego odpada, jeśli można wiedzieć? To najlepszy sposób. To tak jakbyś po prostu odpalił Win Xp.

A nie lepiej zrobić po prostu dualboota? Dwa systemy obok siebie na różnych partycjach z tym że pierw musiałbyś zainstalować XP a później win7 na inna partycje.

Dualboot jest dobrym rozwiązaniem jeśli chcę się grać na starym kompie (5-9 letnim) w gry które nie działają na W7, bo Virtualna Machina obciąża mocno komputer no i musisz mieć procesor ze wsparciem VM.

Ostatnio naszła mnie chęć pogrania sobie w Sega rally i Aquadelic gt :) Tylko jest jedno ale, one nie współgrają z win7 :( Czy jest jakiś sposób by je odpalić? Próbowałem już tryby zgodoności i nic :(