Sposoby na odstresowanie/rozluźnienie się

Naucz się medytować ;)

Jestem za medytowaniem mi to bardzo pomaga.

Propo medytacji. Znajomy zajmuje się tym ładne pare lat i mówi, że alko i prochy nie dają mu takiej fazy. Podobno to za***iste uczucie :)

Za darmo to ty idź na spacer, załóż słuchawki i heja przed siebie ;)

Hm, ja bym polecał coś innego...

Spróbuj wizualizacje. Pomaga, pewniak.

Siadasz, no leżysz. Zamykasz oczy i mówisz po cichu lub w myslach - jestem spokojny x3. Bardzo powoli i SPOKOJNIE. Potem zaciskasz najmocniej prawa reke, rozluzniasz i mowisz "moja reka jest ciezka". (Mozesz zrobic to przed, jak juz sie polozysz, zacisnij pokolei kazda konczyne po 3 razy. ) Mowisz tak po 3 razy do kazdej konczyny, w przerwach miedzy konczynami jestem spokojny tez 3 razy. W czasie tego wyobrazaj sobie miejsce, w ktorym jestes, ktore bardzo ci sie podoba. Ze wspomnien wygrzeb. Poczuj zapach, cieplo, uczucia zwiazane z nim. Wszystko.

Po tym powinienes sie odstresowac. :) Poczytaj o tym na innych stronach. Mozesz tez uzyc autohipnozy (nie, to nie jest niebezpieczne :) )

Yo, hej, cześć, Witam, Dzień Dobry, Hello, Hallo, Welcome itd. itp.

Mam pytanie, jakie macie sposoby na odstresowanie czy też rozluźnienie się? Mi kiedyś pomagała muzyka ale niestety przestała. A że w moim życiu za ciekawie nie jest, jest wiele sytuacji w których chciałbym a nie mogę, to ta frustracja/stres rośnie. Znacie jakieś, niewyniszczające organizmu, sposoby?