Sposoby na zmniejszenie pingu na JP

siema, jakie macie programy do zmniejszenia pingu na serwerze JP lub innych azjatyckich? Osobiście korzystałem przez chwile z WTFast jednakże nie spełnił on moich wymagań bo z pingu 300 robił 280 a zależało by mi na pingu około 100-150 bo niżej z tego co wiem to trudno.

wtfast i aplikacje tymże podobne mogą ci zmniejszyć, jednakże są to naprawdę malutkie, nieodczuwalne prawie ilości.. Ping to ping, to jest coś czego nie zmienisz drastycznie, chyba że się przeprowadzisz bliżej serwera albo serwer przeniosą bliżej ciebie.. a ping 150 czy 300 to jest w sumie 0 różnicy..

wtfast i aplikacje tymże podobne mogą ci zmniejszyć, jednakże są to naprawdę malutkie, nieodczuwalne prawie ilości.. Ping to ping, to jest coś czego nie zmienisz drastycznie, chyba że się przeprowadzisz bliżej serwera albo serwer przeniosą bliżej ciebie.. a ping 150 czy 300 to jest w sumie 0 różnicy..

Różnica jest ogromna między 300, a 150...

Ba, nawet jak miałem ~220ms na CN i ~250ms na TW, to jak pograłem na NA z ~140ms to była duża różnica, ale oczywiście tak samo było ze ~140ms na ~30ms w EU. ^^

Tak, czy owak booster trochę pomoże z pingiem i zredukuje duże wahania pingu, więc będzie bardziej stabilny, ale jak to Jintae napisał, rewelacji nie będzie. Ogólnie to zależy od ISP, ale według mnie powinieneś mieć znacznie lepszy ping na CN, a nawet na TW niż na JP (u mnie to było CN-220ms || TW-250ms || JP-290+ms).

p.s. Boostery nie zawsze pokażą prawidłowy ping, więc nie ufaj im całkowicie i staraj się samemu przetestować jaki booster/serwer najlepiej działa dla Ciebie.

Próbowałam sporo boosterów ale najlepszy jak dla mnie jest wtfast na cn z 350-400 ms spadło mi do 150-200 i zastanawiam się nad kupieniem wersji premium.

siema, jakie macie programy do zmniejszenia pingu na serwerze JP lub innych azjatyckich? Osobiście korzystałem przez chwile z WTFast jednakże nie spełnił on moich wymagań bo z pingu 300 robił 280 a zależało by mi na pingu około 100-150 bo niżej z tego co wiem to trudno.