Sprawdzanie dysku przed włączeniem

Witam,

mój problem polega na tym, że przed każdym włączeniem komputera stacjonarnego, (xp) windows sprawdza dysk D (chkdsk) części 1 z 3 (itd.).

Jest tak przed każdym włączeniem, może nie trwa to długo (okolice 3-5minut) ale potrafi być uciążliwe.

Mam identyczny przypadek, tak sądzę jak ten człek

Tylko, że rady jakich mu udzielono są dla mnie czarną magią, moje zdolności informatyczne ograniczone są do microsoft office.

Jeżeli wiesz jak zaleczyć, usunąć ten problem napisz tutaj lub na PW.

Dziękuje za przeczytanie.

Zainstaluj HD Tune i pokaż co masz w zakładce Health. Jest tam w prawym górnym rogu opcja "Copy information to clipboard" czyli skopiuj informacje do schowka, żebyś następnie mógł je tutaj wkleić za pomocą Ctrl+V. Zrób też Error Scan (zakładka obok Health) i znów daj" Save to clippboard" i tutaj Ctrl+V.

Witam,

mój problem polega na tym, że przed każdym włączeniem komputera stacjonarnego, (xp) windows sprawdza dysk D (chkdsk) części 1 z 3 (itd.).

Jest tak przed każdym włączeniem, może nie trwa to długo (okolice 3-5minut) ale potrafi być uciążliwe.

Mam identyczny przypadek, tak sądzę jak ten człek

Tylko, że rady jakich mu udzielono są dla mnie czarną magią, moje zdolności informatyczne ograniczone są do microsoft office.

Jeżeli wiesz jak zaleczyć, usunąć ten problem napisz tutaj lub na PW.

Dziękuje za przeczytanie.