Sprawiedliwość na forum

Kur***, czy wy nie rozumiecie nadal niczego? Co z tego, że jest według schematu? Takich tematów są dziesiątki na forum!

Do Ciebie chyba nie dochodzi to, o czym pisałem...

@zdzisiu,

znajdź jeden.

Ha,ja znalazłem co lepsze jest on zamknięty przez Vayneera:P.

''Takich tematów jest pełno na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.''

Ale ja się już nie będę wypowiadał,w sumie mam to gdzieś co kto robi:),piszę tutaj bo mi się nudzi:P.

Ha,ja znalazłem co lepsze jest on zamknięty przez Vayneera:P.''Takich tematów jest pełno na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.''Ale ja się już nie będę wypowiadał,w sumie mam to gdzieś co kto robi:),piszę tutaj bo mi się nudzi:P.

Popatrz na to, ile przykładów dał vayneer, a ile ten osobnik. Do tego nie dopisał dlaczego nie spodobały mu się tamte mmo :)

Ha,ja znalazłem co lepsze jest on zamknięty przez Vayneera:P.''Takich tematów jest pełno na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.''Ale ja się już nie będę wypowiadał,w sumie mam to gdzieś co kto robi:),piszę tutaj bo mi się nudzi:P.

jeżeli według ciebie te tematy są takie same, to może rzeczywiście lepiej byłoby, gdybyś przestał się wypowiadać. Nuda ci nie służy.

W szukam mmo jest 2399 tematów. Jeden incydent ,a wy nazywacie cały zespół dziecinadą. Zrozumcie ,że was jest 11239 . Moderatorów na dzień dzisiejszy 5 (Cree jest nieaktywny). Vayneer słusznie karał w tym temacie ponieważ był to offtop. Mimo iż podał tylko 4 cechy wymienił wiele gier ,w które grał uzasadniając je.

Ha,ja znalazłem co lepsze jest on zamknięty przez Vayneera:P.''Takich tematów jest pełno na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.''http://mmorpg.org.pl...h__1#entry95668

Zauważ ,że ten użytkownik szuka gry ,która posiada: PVP, dobrą grafikę i dungeony, eventy jak zwał tak zwał. Codziennie przeglądam tematy w Szukam MMO i wiem ,że na pewno połowa tematów w Szukam MMO jest podobna. Może i cechy nie są identyczne ,ale idealnie nawiązują do siebie. Może sformułowanie jest inne ,ale sens taki sam.

I proszę nie odkopywać starych tematów i nawiązywać do nowych bo nie jestem w stanie ogarnąć 2 tys ,ale takie opisy są nam bardzo znane.

Proszę bardzo, tak samo 4 cechy i jeszcze więcej tytułów.

Może lepiej już zamknąć ten temat, bo do zdzisia jednak naprawdę nie dochodzi nic z tego co piszemy ;).

Proszę bardzo, tak samo 4 cechy i jeszcze więcej tytułów.

Tak, tylko masz wypisane same tytuły, a Vayneer napisał jeszcze co mu się w nich podobało/nie podobało.

Właśnie to wy, za przeproszeniem barany nic nie rozumiecie. Wd. was ten temat trzyma się kupy i szablonu ?

Jak pytać o MMO?

Gatunek: [RPG, FPS, RTS etc.]

Sprzęt: [tutaj podajesz parametry swojego komputera]

Cechy: [tutaj wpisujesz interesujące Cię cechy szczególne gry której szukasz]

Przypadły mi do gustu:

[tytuł gry, która Ci się podobała ale z jakichś przyczyn zrezygnowałeś]

[tytuł gry, która Ci się podobała ale z jakichś przyczyn zrezygnowałeś]

...

Nie przypadły mi do gustu:

[tytuł gry, która Ci się nie podobała]

[tytuł gry, która Ci się nie podobała]

I teraz, zanim skomentujecie, proszę > POMYŚLCIE KILKA RAZY ZANIM ODPOWIECIE

W porządku, zamknijcie ten temat, widzę, że nie dojdziemy do porozumienia. Jako mod powinien się bardziej wysilić szukając gry. Jak mówiłem, MMO z takimi cechami jest setki, więc wystarczy wejść na stronkę i poprzeglądać, a nie pisać na forum.

No dobra, to teraz czas na mnie :D

Tutaj kolega podał nawet więcej cech niż Pan Moderator, a temat i tak został zamknięty, bo nie był zbyt oryginalny. Autor moim zdaniem był bardziej wymagający, niż Vayneer. Dodatkowo, temat Vayneera został zamknięty, bo "nikt by nie dał mu spokoju". WTF? :o

Tutaj temat, mimo już większej ilości wypisanych wymagań, został zamknięty - z czym się zgadzam, bo takich tematów było mnóstwo. Ale czemu więc temat, który wywołał tą dyskusję, nie został zamknięty z tego samego powodu? - przecież takie tematy też już były. :huh: Bo autor napisał co mu się w jakiej grze podoba?! Nie, no sorry, zapomniałem - przecież to Moderator.

Tu została podana, jak w omawianym temacie, zbliżona liczba cech. Oczywiście temat zamknięty. Czemu temat moda, różniący się potrzebami, ale posiadający w sumie tylko jedną cechę więcej został zamknięty z powodu, jak się domyślam, zbytniego off-topu? Pety, mounty, crafting i ładna grafika to cechy w grze porównywalnie trudne do znalezienia, co darmowa gra 3D, z ładną niecukierkową grafiką i szeroką paletą klas.

I najlepszy przykład:

Sam Vayneer go zamknął, a jemu poszukać trochę to już się nie chce. ;o

Na koniec jeszcze 1 uwaga:

Co z tego, że podał przy poszczególnych grach, czemu mu się podobały? Przecież z tego dochodzi praktycznie tylko jedna cecha - różnorodność klas/ras. Do tego jedne gry są "ciekawe", inne rzeczy są "fajne". Skąd mamy wiedzieć, co mu się dokładnie podobało? :mellow: Jeszcze przykład:

Autor opisał, co polubił, a czego nie w danej grze. Temat zamknięty, na dodatek bez podania powodu.

Spójrzcie na tą sytuację inaczej - postawcie moda w roli zwykłego, szarego użytkownika. Mi się wydaje, że od razy poleciałby warn.

Nawiązując już do sprawiedliwości na forum to jest ciekawe jak "zwykły" użytkownik dostaje warna w dziale Szukam MMO za to, że w odpowiedzi napisał tylko tytuł gry i nic więcej, a taki np. Artcik również wiele nie wypisze, tylko sam tytuł gry no ale moderator to mistrz, więc jemu nie wolno dać warna.. oczywiście... oczywiście...

Możecie mi dać warny, srarny, bany i inne głupoty, ale ten serwis powoli się pogrąża, ze względu na złych moderatorów, redaktorów.

Życzę powodzenia.

Dobranoc.

Właśnie to wy, za przeproszeniem barany nic nie rozumiecie. Wd. was ten temat trzyma się kupy i szablonu ?Jak pytać o MMO?Gatunek: [RPG, FPS, RTS etc.]Sprzęt: [tutaj podajesz parametry swojego komputera]Cechy: [tutaj wpisujesz interesujące Cię cechy szczególne gry której szukasz]Przypadły mi do gustu: [tytuł gry, która Ci się podobała ale z jakichś przyczyn zrezygnowałeś] [tytuł gry, która Ci się podobała ale z jakichś przyczyn zrezygnowałeś] ...Nie przypadły mi do gustu: [tytuł gry, która Ci się nie podobała] [tytuł gry, która Ci się nie podobała]I teraz, zanim skomentujecie, proszę > POMYŚLCIE KILKA RAZY ZANIM ODPOWIECIE

Pozwolisz kolego, że skomentuje to co napisałeś. Nie jest nigdzie napisane, że cech ma być 50, więc 4 mogą wystarczyć. Do tych tematów które podawaliście, TO TAM NIE JEST NAPISANE, DLACZEGO KTOŚ PRZESTAŁ GRAĆ, I CO MU SIĘ PODOBAŁO(przepraszam, że napisałem dużymi literami, lecz niektóre osoby na tym forum zwyczajnie tego nie rozumieją) Jego temat jest jak najbardziej napisany wg. szablonu więc w końcu skończcie temat. Co do tego

więc opamiętajcie się i przestańcie wreszcie wylizywać dupska władzom, to was do niczego nie zaprowadzi
To, że bronie moderatora nie znaczy, że mu wylizuje dupsko, więc skończ w końcu ten temat bo tylko się pogrążasz :).
jeżeli ktoś tego dalej nie rozumie i go broni, to znaczy, że albo chce się bardzo mocno podlizać (Nie wiadomo po co), albo po prostu jest zbyt głupi żeby to zrozumieć.

Każdy ma swoje zdanie. Może ktoś się po prostu z Tobą nie zgadza co nie oznacza, że się podlizuje Moderatorom, albo nie rozumie o co Ci chodzi.

A wracając do tematu to trochę to wyolbrzymiacie. Napisał śmieszne cechy to prawda, ale podał wiele gier które mu się podobały i te których nie polubił. A co do sprawy "słynnego dialogu Might Taya z broda81" to zawsze tak będzie, że na Moderatorów, Adminów czy Przyjaciół Forum będzie się inaczej patrzyło i mnie osobiście to tak bardzo nie boli bo zawsze i wszędzie tak jest.

@Volt

Podać Ci linę?

Jaka afera. Kumpla z branży trzeba bronić. Dajcie spokój. Co wam odbiło? Podał naprawdę sporo przykładów gier wraz z ich opisami wiec łatwo można wywnioskować, co mu się podoba, co nie. Czy tutaj myślą tylko nieliczne osoby? Proste, jak podoba mu sie L2 to lubi grind i mroczny klimat, Requiem: lubi rzeźnie i ponownie mroczny klimat dodatkowo dowiadujemy się, że cukieraski nie są jego ulubionymi grami. Skoro ktoś nie wie, jakich gier klient wymaga to się nie odzywa proste, prawda? A wy mu chcecie na siłę pokazać, że coś zwalił. Moderatorzy są tutaj stróżami prawa i najlepiej znają zasady z nas wszystkich. A co do jego pracy, nie ma wątpliwości, że zrobił to dobrze i nie ma się, czego przyczepić. To ludzie narzucili system, że im więcej cech tym lepiej a to nie polega na ilości tylko, na jakości i zwięzłym temacie, czego w większości przypadków brakuje. Jak wam się nie podoba to Xao pokaże sprawiedliwość, bo niektórzy najwidoczniej nie mają się, czego przyczepić.

PS

Tsuniek nie masz tu żadnej władzy a czujesz się jakbyś był królem świata. Tą Twoją gadkę trzeba skrócić.

Schemat schematem, a moderator też człowiek. Nie można odmówić mu tego, że interpretacja zasad (poprawna czy nie poprawna) należy do niego. Nie widzę powodu, żeby prowadzić jakikolwiek flame. Wystarczy się odrobinkę wysilić i podać parę unikatowych cech, a użytkownicy na pewno doradzą, a moderator nie skasuje tematu. Żałuje tylko, że nie jesteście w stanie wykrzesać z siebie odrobiny wyrozumiałości. Ilość tematów powstających w dziale "Szukam MMO" jest ogromna, a moderowanie ich zakrawa na masochizm. Wrzućcie wszyscy na luz.

Ojojj,ale się porobiło XD,ale ja powiem tak: Wszyscy żeśmy sie do Vayna dowalili ,a nikt nie porusza kwestii "dialogu" Rem4ke(czy jakoś tak XD) Dobrze mówi,mod też człowiek(chyba ;D) i może się pomylić,ale salek i broda raczej nie lunatykowali itp. pisząc to,więc ich nic nie usprawiedliwia . Vayn trochę niejasno napisał...tyle wg. mnie

Na koniec w temacie Vayneer nikt nie dostał warna, sprawdziłem. Nie mam pojęcia kto podpisywał się pod postami bo nie są podpisane.

Zacznijmy od tego, że powinniście wszyscy nabrać trochę pokory. Dlaczego? Już mówię. Znamy się na tym forum od dawna, więc takie coś jak akcja z brodą, którą przytoczył tsukinek(czy jak mu tam) nie jest pierwsza - aczkolwiek, śmieszy mnie to, że doczepiliście się do czegoś takiego : o Broda jest tutaj już 4 lata więc, o wiele dłużej niż większość z Was - po za tym ma masę warnów i dostaję je, uwierzcie mi jak każdy. Tym razem nie wlepiłem mu warna bo to był zwykły żart - jako, że dział szukam mmo nigdy nie był zbyt poważny. Jeśli chcecie mogę wlepić mu warna teraz nie mam z tym żadnego problemu. Po prostu Wasze zachowanie jest żałosne, a wytykacie błąd, który jest śmieszne.

Ja nic nie robię? No okej, jak tam chcecie, ale moderatorem jestem aktualnie najdłużej i uwierz mi, że nazapierdalałem się tutaj jak wól - więc takie uwagi zachowaj dla siebie.