Sprawiedliwość na forum

Otrzymałem PW z informacją o nadużywaniu uprawnień przez moderatorów. Doskonale rozumiem, że nierówne traktowanie może przeszkadzać. Prosiłbym jednak żeby nie wyolbrzymiać pewnych spraw. Jakby ktoś rzadko wpadał na nasze forum i przeczytał ten topic to by mógł wywnioskować, że moderatorzy to u nas banda szajbusów, którzy wlepiają warny i zamykają tematy by potem zakładać takie same i mieć z tego niezły ubaw. Tak z pewnością nie jest. A jeżeli zdaniem kogoś tak jest, to ten temat jest idealnym miejscem by przedyskutować zachowanie modów (w sposób rzecz jasna rzetelny). Moim zdaniem był to jednak odosobniony przypadek i śmiało można powiedzieć, że temat założony przez moderatora był poprawny. Dyskusyjne może być jedynie zamknięcie tego nieszczsnego tematu, który parę postów wyżej raczył wyszukać nasz czujny użytkownik.

Co do zarzutu o offtop brody i salka w tamtym popularnym temacie, to faktycznie powstał on w tamtym miejscu. Pytanie tylko na ile był on szkodliwy. Ludzie, regulalamin jest regulaminem, ale nie można go interpretować słowo w słowo i nie da się go stosować w 100%. Zawsze się można o coś przyczepić. Najlepiej by pewnie było włączyć moderację wszystkich postów i tematów przed publikacją. To zapewne też by nie wystarczyło, więc nad każdym postem należałoby się pochylić z osobna i debatować czy jest on w odpowiednim dziale i czy sens słów mieści się w ramach tematu. Czy jest to możliwe do zrealizowania? Pewnie tak, ale kto ma na to czas. Podsumowując moją wypowiedź, apeluję o nie szukanie dziury w całym. Pomyłki się zdarzają każdemu. Oczywiście jeżeli ktoś doświadczył w inny sposób wyładowania agresji moderatora czy innej osoby z ekipy to trzeba to dokładnie zbadać i zachęcam do postowania.

Kolegp Tsu nie wywołuj mnie do tablicy w temacie o czasach w których nikt o Tobie nie słyszał. Jak chcesz czymś sobie d.... wytrzeć proponuje paier a nie moją osobe, i wygodniej i jakoś tak bez stresowo. Miałem zamieścić elaborat, ale co ja poradze na Twoje zranione ambicje.....

Wy tu milo gawedzicie, a mnie szef w robocie dopierdziela ;f

Zacznijmy od tego, że powinniście wszyscy nabrać trochę pokory. Dlaczego? Już mówię. Znamy się na tym forum od dawna, więc takie coś jak akcja z brodą, którą przytoczył tsukinek(czy jak mu tam) nie jest pierwsza - aczkolwiek, śmieszy mnie to, że doczepiliście się do czegoś takiego : o Broda jest tutaj już 4 lata więc, o wiele dłużej niż większość z Was - po za tym ma masę warnów i dostaję je, uwierzcie mi jak każdy. Tym razem nie wlepiłem mu warna bo to był zwykły żart - jako, że dział szukam mmo nigdy nie był zbyt poważny. Jeśli chcecie mogę wlepić mu warna teraz nie mam z tym żadnego problemu. Po prostu Wasze zachowanie jest żałosne, a wytykacie błąd, który jest śmieszne.Ja nic nie robię? No okej, jak tam chcecie, ale moderatorem jestem aktualnie najdłużej i uwierz mi, że nazapierdalałem się tutaj jak wól - więc takie uwagi zachowaj dla siebie.

To jest dowodem jak niestety żałosny jest poziom niektórych władz na tym forum, niestety... Zamiast zaprzeczać moim słowom (co miałeś na celu), potwierdziłes, że mam rację. Skoro Ci, którzy są na tym forum dłużej mają specjalne względy, to po co w ogóle nowi użytkownicy ? Żebyście mieli się kogo czepiać ? Jeżeli tak odczytujecie to forum to musicie liczyć się z tym, że użytkownikom się to nie podoba, to nie ma znaczenia wbrew temu co napisał Brodaty, że jak jestem krótko to mam mało do powiedzenia, przez faworyzowanie znajomych i tych którzy są tu dłużej, te forum zdechnie, bo powstanie kolejne miejsce gdzie tylko lizodupy i przyjaciele będą mieli specjalne względy, a użytkownicy nowi będą dostawać po ryju za nic, jesteście żałośni pisząc o tym co tu zrobiliście. To nie ma absolutnie żadnego znaczenia, że "nazapierdalałeś się tutaj jak wół" skoro teraz zachowujesz się jak debil, zasługi nie mają nic do rzeczy, offtop to offtop, ważny nie ważny, winny czy nie winny to nie ma znaczenia. Kiedy Użytkownicy offtopują to też nie winnie, mimo to dostają warny, a kiedy offtopuje administracja to tak nie winne, że nie ma po co ich karać, jesteście nie sprawiedliwi i nie potraficie się stosować do regulaminu, który sami ustaliliście, możecie równie dobrze wyłączyć to forum, i otworzyć jakiś chat dla "Tych zasłużonych" skoro tylko oni się liczą :)

Mam jedno małe pytanie. Skoro to forum jest takie złe i niedobre, po kiego grzyba składałeś podanie na moda?

Ponieważ kiedy na 6 moderatorów, uczciwych jest 2-3 (?), to pasowałoby zrobić jakąś selekcję ponowną, i wybrać tych, którzy przestrzegali by Regulaminu ogólnie, a nie tylko wobec nieznanych użytkowników. To, że jesteś znany nie usprawiedliwia w żaden sposób kilku Twoich bezsensownych postów z serii Memgenerator, dlatego nie muszę to nawet być ja, po prostu chce żeby na tym forum było więcej "Normalnych" i uczciwych moderatorów, Salek się do tej roboty absolutnie nie nadaje, gdyż jak sam potwierdził, kiedy nowy użytkownik zrobi błąd, trzeba go karać. Kiedy Ty jakiś zrobisz, to tylko niewinne żarty :) Nie ma znaczenia ile zrobił dla tego forum skoro teraz tak je niszczy, jeżeli przeczytałeś cały temat, to powinieneś wywnioskować, że nie tylko mi przeszkadza takie wywyższanie się wasze nad innymi.

Tsukineko, zacznijmy od tego, że oni są modami dłużej niż ty jesteś ogólnie na forum. Jak zrobiliśmy nabór to było 200chętnych, 10 się nadało, z czego został 1. Nie przekonuj nas jaki to ty porządek zrobisz, bo i tak wiemy lepiej jak to będzie wyglądało.

I podpisuję się obiema rękami pod postem brody.

Zauwarz że moje memy, wklejane w tematy były w pełni regulaminowe. Regulamin mówi że post musi zawierać minimum 3 słowa i tyle było. Az tak Cie to boli , że słowa były w towarzystwie obrazka? Do tego te memy były zamieszcane w tematach ocenowych( poza jednym do którego nie masz poki co dostepu) więc chyba ta forma komunikacji jest dozwolona? Zresztą jak sie tak czepiasz to w temacie Infinity Aion zamiesciłem screena z raptem trzema słowami( New Asmodian Band) więc za to też warna?

Jaka strata czasu doszukiwania się tym, że administracja jest kółkiem wzajemnej adoracji, a zwykli użytkownicy nie. Najbardziej bawi mnie to, że temat ten dotyczy nadużyciu w nieschematycznym napisaniu odpowiedniego tematu w odpowiednim dziale. Znajdźcie sobie coś lepszego do roboty, u mnie akurat deszcz pada, więc wyjście na dwór odpada. Poczytajcie coś, pograjcie, bo aż żal patrzeć.

To że administracja będzie przymykać oko na nadużycia "swoich" ludzi jest oczywiste i całkiem zrozumiałe. Nie trzeba tego wyszukiwać w kilkutysięcznym dziale, ale można to wywnioskować patrząc na shoutbox, albo jakieś ważniejsze tematy. Takie pobłażliwe traktowanie swoich mimo wszystko działa na korzyść administracji jako takiej - zwiększa integrację i administracja uczy się współpracować, jednak ważne jest to, żeby zwykli użytkownicy tego nie widzieli.

Poza tym nie wiem co jest takiego trudnego w napisaniu jednego bzdurnego temaciku, jak mamy cały schemat podany, no ale mniejsza.

Gdybym byl wtedy na forum, to temat pana moderatora polecialby w 5 sekund. Nie wiem dlaczego inni moderatorzy zaprzeczaja, bo pewien jestem, ze gdyby ktos inny napisal taki temat, to z miejsca by go zamkneli. Jest oklepany, nudny i bylo takich 1000000, a ze trzymal sie schematu? Schematu trzymaly sie tez te wszystkie tematy, ktore zamykalem wczesniej, bo byly malo oryginalne. Temat Vayneera byl zalosny i jedyne, na co zaslugiwal, to zamkniecie. I nie podoba mi sie, ze tak sie nie stalo z marszu. To bylo okropne zachowanie ze strony mmorpg.org, a mowiac okropne mam na mysli sytuacje, gdzie wszyscy chca zaklinac rzeczywistosc, nie chcac jednoczesnie przyznac sie do bledu.

No i właśnie dlatego Dzz,powinien dostać range ala''super moderator''nie broni swoich, mówi co myśli i tak powinno być, brawa dla tego pana.

Ponieważ kiedy na 6 moderatorów, uczciwych jest 2-3 (?), to pasowałoby zrobić jakąś selekcję ponowną, i wybrać tych, którzy przestrzegali by Regulaminu ogólnie, a nie tylko wobec nieznanych użytkowników. To, że jesteś znany nie usprawiedliwia w żaden sposób kilku Twoich bezsensownych postów z serii Memgenerator, dlatego nie muszę to nawet być ja, po prostu chce żeby na tym forum było więcej "Normalnych" i uczciwych moderatorów, Salek się do tej roboty absolutnie nie nadaje, gdyż jak sam potwierdził, kiedy nowy użytkownik zrobi błąd, trzeba go karać. Kiedy Ty jakiś zrobisz, to tylko niewinne żarty Nie ma znaczenia ile zrobił dla tego forum skoro teraz tak je niszczy, jeżeli przeczytałeś cały temat, to powinieneś wywnioskować, że nie tylko mi przeszkadza takie wywyższanie się wasze nad innymi.

Może i się nie nadaję, ale nie Tobie to oceniać. Dla mnie nie było to nic strasznego, gwarantuję Ci, że gdybym zachowywał się jak Slod miałbyś już full warnów - tylko pytam się, po co? Jestem pobłażliwy to prawda, ale na niektóre rzeczy można przymknąć oko a na inne nie. I bardzo Cię proszę nie wyzywaj mnie drogi użytkowniku od debila bo takowym na pewno nie jestem a nie zamierzam Ci ubliżać bo wolę nie zniżać się do Twojego poziomu. Nie powiedziałem nic takiego, co świadczyłoby o tym, że tylko nowych użytkowników się banuję. Większość warnów mają stali bywalcy, przyjaciele a nawet redaktorzy, u moderatorów rzadziej ale są.

Dla mnie jesteś zwykłym dzieckiem, które płacze po utracie lizaczka. Sprawiedliwość? Zdefiniuj mi to słowo. Bo jeśli dla Ciebie sprawiedliwością byłoby ukaranie dobrego użytkownika, który od 4lat przestrzega regulaminu, którego złamał istnym żarcikiem byłoby sprawiedliwe to nie mam zamiaru uczestniczyć z Tobą w dalszej dyskusji, ponieważ jesteś haterem. A jak wiadomo, haters gonna hate.

Dzz, ja mam tylko małą nadzieję, że ten Twój post był ironiczny.

Co do zamknięcia jego tematu - jeśli chodzi o mnie to praktycznie nawet nie zaglądam do działu 'Szukam MMO', jedynie jak jest jakiś raport, lub jak mnie nazwa tematu zaintryguje ale to dzieje się sporadycznie. Większość tematów tam jest poniżej jakiegokolwiek poziomu, tak ja większość użytkowników, którzy się tam wypowiadają. Jeszcze raz, jak Wam się nie podoba, to nikt Was tutaj nie trzyma. bb

Już spokój, było - minęło. Zamknijcie ten temat i nie róbmy więcej offtopu. Jestem pewien, że moderator już rozumie swój błąd.

Temat został zamknięty. Powód: Myślę ,że sprawa wyjaśniona. Jeżeli ktoś ma jakieś spostrzeżenia lub skargi odnośnie tematu proszę na PW.

Dzz, ja mam tylko małą nadzieję, że ten Twój post był ironiczny.

Nie, nie jest ironiczny. Osobiscie codziennie zamykalem tematy podobne do tego, ktory napisal nasz kolega i robilem to dopisujac zgryzliwe komentarze, co juz swiadczylo tylko o tym, ze takich tematow rzeczywiscie bylo az nadto. Dlatego kiedy pan moderator zrobil kolejny taki topic, to az sie zdziwilem, kiedy zobaczylem, jak staraliscie sie go bronic. Ale, jak sam zaznaczyles:

Co do zamknięcia jego tematu - jeśli chodzi o mnie to praktycznie nawet nie zaglądam do działu 'Szukam MMO', jedynie jak jest jakiś raport, lub jak mnie nazwa tematu zaintryguje ale to dzieje się sporadycznie. Większość tematów tam jest poniżej jakiegokolwiek poziomu, tak ja większość użytkowników, którzy się tam wypowiadają. Jeszcze raz, jak Wam się nie podoba, to nikt Was tutaj nie trzyma. bb

Skoro nie zagladasz do szukam MMO, to nie wiesz, dlaczego temat Vayneera powinien zostac zamkniety.

Nikogo nie broniłem, nie interesował mnie temat Vayne'a, zostałem zaatakowany i nazwany debilem, dlatego właśnie chciałem udowodnić osobie, które mnie tak nazwała, że jest hipokrytą.

Pewnie zaraz warn poleci za to, ale mam to gdzieś. To nie tylko moje zdanie, ale wielu innych użytkowników. Niedawno w tym temacie moderator Vayneer szukał MMO. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że podał ledwo cztery cechy, a takich MMO są setki. Gdyby zwykły użytkownik napisał taki temat, od razu warn i temat do kasacji. Wszyscy, którzy zwrócili na to uwagę dostali po warnie. Za co? Za pisanie prawdy? To, że ktoś jest moderatorem nie znaczy, że nie musi trzymać się zasad panujących na forum. Sami je wprowadziliście a teraz macie je gdzieś? Porażka...