Sprzedam duszyczkę za wciągającego MMORPGa

Tak jak w temacie (czyli szukam jakiegoś MMO). W tego typu grach przykładam największą wagę do różnych “systemów społecznościowych” typu gildie oraz różnych ciekawych aktywności po za grindem , nie szukam również gier bardzo Hardcore, ale casualowość mnie odpycha, milewidzine gry bez P2W i te, które treść stawiają ponad wodotryski graficzne, również coś na xo, jeżeli ktoś by miał (choć wątpie).

Grałem w:
PoE
Trove
Taern
WoT
Shakes & Fidget
Cube World
Grepolis

• parę gier mobilnych, lecz w te prawię nie gram

Pozdrawiam :facepunch:

Ja ostatnio zacząłem ogrywać Dragon Ball Online Global. Sprawdź sobie, może akurat :wink:

@Rasun Nie zabardzo przemawia do mnie ta “azjatyckość”, zastanawiałem się nad czymś pokroju może Albiona. Btw dziena za jakąkolwiek propozycje i wogóle że napisałeś xD

Jeśli przywiązujesz dużą wagę do aktywności społecznych to imo tylko WoW bo duża społeczność, mnóstwo gildii (także tylko polskich), raidy, dungeony.

Główną wadą oczywiście jest abonament, ale zawsze możesz też celować w typowo polskie prywatne serwery np. Sunwell.

No i też w sumie Guild Wars 2, ono też dosyć mocno stawia na kontakty między ludźmi, ale tutaj jest o wiele gorzej z polskimi gildiami.

@Hasira głównie chodzi o możliwość pogadania bo grając nawet w clash of clans mogłem spokojnie rozmawiać na luzie i to trzymało mnie przy tym, a grając w niektóre mmo to było coś takiego że po za expieniem i handlem nic nie było + wybrana klasa postaci była aspołeczna :laughing:

Polecam Albion online tam gra toczy się w większości w około gildii.

Szczerze ? To kazde mmo bedzie pasował♠o tylko musisz znaleźć sobie dobra gildie albo grupke
Ja gram w gry z mala aktywnościa gildyjną albo dużą ale mam swoich ludzi na discordzie i nigdy sie nie nudze ;p

EDIT zeby nie bylo off topu to polecam FFXIV Glorie Victis czy nawet Gówno warsy 2
PS Dobry był archeage z gildia

Ja bym polecił Final Fantasy XIV. Fakt, gra jest P2P (dla niektórych może to być problem) i wygląda trochę “azjatycko”, ale ze wszystkich MMO ten najbardziej przypadł mi do gustu.

Ostatnio wyszło SAO Integral Factor na telefon - MMO w realiach 1 sezonu :slight_smile:

Jeżeli szukasz mmo gdzie społeczność jest najważniejsza, to zapraszam do EVE online. Gracze w tej grze tworzą organizacje czasami z kilkunastoma tysiącami członków. Sam jestem w małej polskojęzycznej grupie, która jest częścią takiego ogromnego sojuszu.
W eve można bawić sie bardzo hardcorowo, ale casual też znadzie tu swoje miejsce. P2W brak, wodotrysków graficznych trochę jest (jak się przyjrzeć to gra jest naprawdę ładna), ale to nie grafika trzyma przy tej grze setki tysięcy ludzi przez ostatnie 15 lat.

Przymierzam się do kupna nowego pc, więc do eve online napewno zajrzę. Jakby co odpiszę kiedy mogę zagrać i zmówimy się na priv.

Kiedyś była taka gra Shadowbane, gdzie gildie oraz narody (czyli grupy gildii-wasali skupionych wokół głównej gildii) walczyły o terytoria, surowce, zamki, kopalnie. To powodowało, że polityka jaka toczyła się w grze i aspekt społecznościowy był bardzo ważny. Niestety gra została już zamknięta. Wiem jednak, że ludzie, którzy ją tworzyli pracują ostatnio nad grą mocno wzorowaną na tamtej, niestety nie pamiętam tytułu, (może ktoś pomoże?) Podejrzewam, że to będzie to. Trochę podobne założenia ma chyba EVE online (tyle, że zamiast lasów i jezior jest kosmiczna pustka, a zamiast orków, goblinów i nekromancerów są kosmiczni piraci, drony i ufole).

Tak jak kolega wyżej polecam EvE Online, choć dla mnie to było za dużo.
A jeżeli około średniowieczne klimaty to polecam Mortal Online. Tylko odrazu trzeba znaleźć gildię bo inaczej odbijesz się od skomplikowanej mechaniki.

Dzięki za propozycje, można zamknąć. @Gaavrin tak jak mówiłem, niedługo się odezwę (niestety nie odemnie zależy ile to niedługo będzie trwać xP) i zmówimy się na jakieś granie. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za aktywność :facepunch:

Albion online

@Shmerf mowisz że stawiasz na system społecznościowy, gdzie w Cube World miałeś to miałeś albo kiedy, swego czasu lubiałem w to pogrywać ale odszedłem przez pustki, rzadko kiedy kogoś spotykałem

Black Desert Online

Mogę dać ci kluczyk na 7 dni to sprawdzisz sam :slight_smile: