Sprzęt do 3,5k

Więc, jak w temacie szukam piecyka do 3500zł. Ważne aby był już złożony, nie mogę sobie pozwolić na składanie. Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/nowosc-i7-4770k-4x3-9ghz-8gb-1tb-gf-gtx750ti-2gb-i4122025175.html

I muszę przyznać, że bardzo mi przypadł do gustu. Co o tym myślicie? Cena zapewne niska z racji systemu operacyjnego, a raczej jego braku. Ewentualnie jeśli macie lepsze propozycję to możecie tu podrzucać linki. Zamierzam kupić w tym tygodniu, bądź od razu po świętach. Jeśli ktoś składa na zamówienie, ma gdzieś hurtownie czy dobry sklep z podzespołami i jest chętny to może pisać na PW. Z góry dziękuję za pomoc ;)

nie możesz sobie pozwolić na składanie, ale możesz sobie pozwolić na wpisanie kodu w morele net o złożenie przez nich komputera za złotówkę ;)

Dokładnie jak up :)

Jest możliwość za 1zł złożenie i dostaniesz kompa w całości złożonego :)

Wielkie dzięki. Jeszcze ktoś chciałby mi napisać, że mam taką możliwość? Prosiłem o ocenę, ewentualnie zaproponowanie czegoś lepszego. Chociażby korzystając z Waszej strony. Nie chcę być niemiły, czy niewdzięczny, ale takimi postami niezbyt pomagacie ;)

To tak prościej, nie musisz zamawiać słabszego gotowca z allegro tylko z powodu iż nie wiedziałeś o możliwości (prawie) darmowego złożenia. Sprzęt zaproponuje Ci ktoś inny np Xardun ale co do informacji o złożeniu mogłem pomóc. Jesteś z Radomia, wybaczam.

Cena niska z racji słabej karty graficznej. Płyta też d*py nie urywa.

Proszę Cię bardzo :)

Wszystko kupisz na: http://www.morele.net

ZESTAWY DLA OSÓB NIE PLANUJĄCYCH OC PROCESORA

Zestaw komputerowy: 3300zł

Płyta główna: MSI B85-G43

Procesor: Intel Core i5-4570

Pamięć: 2xTeam Group Vulcan 4GB

Karta: Asus R9 280X

Dysk (system): Crucial M500

Dysk: Western Digital 1TB

Zasilacz: Cooler Master G550M

Obudowa: Antec GX500

Suma: 3286,08

Zestaw komputerowy: 3600zł

Płyta główna: MSI B85-G43

Procesor: Intel Core i5-4670

Pamięć: 2xTeam Group Vulcan 4GB

Karta: Asus R9 290

Zasilacz: Cooler Master G650M

Suma: 3597,12

ZESTAWY DLA OSÓB PLANUJĄCYCH OC PROCESORA

Zestaw komputerowy: 3300zł

Płyta główna: ASRock Z87 Extreme3

Procesor: Intel Core i5-4670K

Chłodzenie: Phanteks PH-TC12DX

Pamięć: Crucial Ballistix 2x4GB

Karta: ASUS GTX 760

Suma: 3289,53

Zestaw komputerowy: 3600zł

Płyta główna: ASRock Z87 Extreme3

Procesor: Intel Core i5-4670K

Chłodzenie: Phanteks PH-TC12DX

Pamięć: Crucial Ballistix 2x4GB

Karta: Asus R9 280X

Suma: 3514,15

Autor zestawów "XarduneK"

Warto napomniec,ze Nasi forumowi specjalisci od zestawow komputerowych zakladaja ze kazdy uzytkownik bedzie podkrecal procesor do granic jego mozliwosci, korzystal z najnowszych gniazd na plycie glownej i w battlefielda bedzie smigal na najwyzszych detalach, a na koncu koncow poleca Ci po raz 100 ten sam zestaw, namawiajac zebys zwiekszyl budzet.

A po co mu najnowszy i7 skoro karta ograniczy osiągi. Lepsza płyta ma więcej wejść USB 3.0 wejście hdmi i złącze SATA 3 co daje szybsze prędkości przesyłowe w przypadku dysku SSD .

Powiec mi po co innego się kupuje droższy sprzęt jak nie do wyższych ustawień?

Wysłane z mojego Xperia Neo V przy użyciu Tapatalka

Warto napomniec,ze Nasi forumowi specjalisci od zestawow komputerowych zakladaja ze kazdy uzytkownik bedzie podkrecal procesor do granic jego mozliwosci, korzystal z najnowszych gniazd na plycie glownej i w battlefielda bedzie smigal na najwyzszych detalach, a na koncu koncow poleca Ci po raz 100 ten sam zestaw, namawiajac zebys zwiekszyl budzet.
A po co mu najnowszy i7 skoro karta ograniczy osiągi. Lepsza płyta ma więcej wejść USB 3.0 wejście hdmi i złącze SATA 3 co daje szybsze prędkości przesyłowe w przypadku dysku SSD .Powiec mi po co innego się kupuje droższy sprzęt jak nie do wyższych ustawień?Wysłane z mojego Xperia Neo V przy użyciu Tapatalka

Eh, eh. Czyli w końcu te zestawy za 3,3 i 3,6 się opłaca? Nie planuję podkręcania.

To czekawe czemu w proponowanych sa dwie kategorie...

Dla planujących OC jak i dla tych co go nie planują.

Warto natomiast można zawsze coś podmienić (ceny się zmieniają z dnia na dzień).

Pomijam fakt iz OC to łatwa "robota", kiedyś było trudniej.

Różnica w cenie miedzy 4670 a 4670k to 70zł a w przyszłości może ci się uwidzieć OC.

Dałby radę ktoś złożyć zestaw pod AMD z możliwością podkręcania ;)? Cena podobna ~3k

Jeżeli chodzi ci o procesor AMD to było to wałkowane 1000 razy. W praktyce w grach liczą się tylko układy Intela.

Ok, przetrawiłem to na spokojnie i z góry wszystkim dziękuje. Na razie prosiłbym jeszcze nie zamykać tematu. Zastanawiałem się nad AMD, ponieważ kolega używa i całkiem ładnie mu wszystko chodzi, mi polecił droższy/nowszy/lepszy zestaw niż on więc było by jeszcze lepiej, ale słyszałem również że żaden AMD nie równa się nawet z i5 - procek, więc ;) Ewentualnie, co myślicie o zmianie karty graficznej w zestawach tych z radka na nvidie?

Jesteś z Radomia, wybaczam.

No, przynajmniej nie z Sosnowca ;)

Kwestia w jakie bedziesz grac gry... jedne wola czeronych drugie zielonych.

Radki zazwyczaj ciut tańsze (wzgledem konkurenta od zielonych)

Więc, jak w temacie szukam piecyka do 3500zł. Ważne aby był już złożony, nie mogę sobie pozwolić na składanie. Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/nowosc-i7-4770k-4x3-9ghz-8gb-1tb-gf-gtx750ti-2gb-i4122025175.html

I muszę przyznać, że bardzo mi przypadł do gustu. Co o tym myślicie? Cena zapewne niska z racji systemu operacyjnego, a raczej jego braku. Ewentualnie jeśli macie lepsze propozycję to możecie tu podrzucać linki. Zamierzam kupić w tym tygodniu, bądź od razu po świętach. Jeśli ktoś składa na zamówienie, ma gdzieś hurtownie czy dobry sklep z podzespołami i jest chętny to może pisać na PW. Z góry dziękuję za pomoc ;)