Witam co myslicie o tym zestawie?
http://www.morele.net/inventory/info/Ugv2Tk/
jutro będę go zamawiał mój budżet to 4600 ujdzie ten zestaw czy cos byscie w nim zmienili? dysk SSD i dodatkowe 8 GB ramu dokupie pozniej.
jutro będę go zamawiał mój budżet to 4600 ujdzie ten zestaw czy cos byscie w nim zmienili? dysk SSD i dodatkowe 8 GB ramu dokupie pozniej.
1. poczekaj na broadwelle wychodza 2 czerwca odblokowane
2. lepiej kup i5 odblokowany niz i7 nie odblokowany i krec
3. karta zle dobrana
generalnie slaby zestaw, nie zloze Ci nic bo trzeba poczekac na 2/3 ciego czerwca na premiere broadwelli imo bo to juz pare dni tylko
Czemu ludzie pomijają SSD tworząc zestaw
@edit
Racja, nie zauważyłem.
napisalem ze dokupie pozniej SSD bo budzet mi nie pozwala
czemu karta zle dobrana?
napisalem ze dokupie pozniej SSD bo budzet mi nie pozwalaczemu karta zle dobrana?
moze kolorem do obudowy nie pasuje
Zreszta wydawac tyle pieniedzy na komp na lata ciekawe , lepiej wziasc cos o polowe tanszego a reszte wrzucic doo skarbonki i za te pare lat wyciagnac i kupic drugi lepszy komp .
zawsze moge wymieniac z czasem podzespoly wazne by wszystko mi teraz chodzilo plynnie. Jak beda gierki slabo chodzily w przyszlosci to wtedy sie pomysli o mocniejszj maszynie
Spoko zestaw, ale pytanie, co zamierzasz robić na tym kompie, że kupujesz taki mocny procesor?
Zaoszczędzisz pieniądze jak kupić płytę główną z Chipsetem B85 (np. od MSI) i procesor i5-4460.
Ramy też bierzesz 1600 MHz, więc chipset Z97 jest Ci totalnie zbędny. No i sporo przepłacasz za nazwę "gaming"
Po takich manewrach oszczędzisz z 600 zł i starczy Ci na ssd
Moja propozycja:
http://www.morele.net/inventory/info/RSYd3v/
zamierzam streamowac na tym kompie gry typu GTA V Wiedzmin 3 itd dlatego taki mocny procek
Procek Ci do tego nie potrzebny, przy takiej karcie nawet go (procesora) nie obciążysz
Przede wszystkim zmienić i7 na i5 z odbl. mnożnikiem albo i7 z odblokowanym mnożnikiem. te procesory się kręcą na tyle mocno, że starczy na parę ładnych lat. ja mam x3440, który wyszedł pod koniec 2009 roku, a nic nie jest w stanie go zatkać na ten moment (4x 3.85 ghz z HT na powietrzu). Zamiast tej obudowy bym brał z alle Gelida Darkforce (świetna i wielka obudowa, a ceny są bardzo niskie, bo~~~225 zł za taką obudowę to śmieszna cena).
I nie, obudowa z innego sklepu to nie problem, bo i tak lepiej nie dawać serwisowi komputera do złożenia, porządny sprzęt ipowinieneś sam nałożyć lepszą pastę chłodzacą, pociągnąć kable tak jak się to powinno robić,Serwis nie puści ci kabli boczną ścinką przez otwory do tego przeznaczone, więc i tak będziesz musiał wszystko rozbierać i robić od nowa, bo inaczej będzie się grzał jak stara farelka i tylko syf będzie się zbierał
Moim zdaniem wybrałeś dobry procesor bo jeśłi to ma być komputer na lata i jeszcze do streamowania to się z pewnością przyda. W dalekiej przyszłości jak pojedyńczy gtx 970 nie będzie Ci wystarczał zrobisz sobie sli 2x gtx 970 i będzie gites.
Aranruth, właśnie napisałeś taką bzdurę, że aż głowa boli. Daliśmy mu propozycję wydajniejszych opcji, a ty mówisz, że ma służyć na lata to może być ten jego (gorszy) WTF
Od kiedy i5 jest wydajniejszy od i7?
Jeśli nie wiesz po są odblokowane mnożniki w procesorach, to nie wchodź więcej do tego tematu. Podkręcony i5 4690k jest o jakieś 25-30% wydajniejszy od i7 4770, więc człowieku, weź wyjdź z tego tematu.
@Norskee
Jak się uspokoisz to wróć do tego tematu.
Ja bym na twoim miejscu powiększył budżet o 250zł i kupił i7 4790k. i7 to jest inwestycja w przyszłość i w grach które wykorzystują wielowątkowość bedzię się lepiej sprawował. https://www.youtube.com/watch?v=lz39emto_fE
Powiedziałem,. że masz nie wchodzić do tego tematu. Wlazłeś, nagadałeś bzdury człowiekowi, który chce wydać ponad 4,5 kafla na komputer. Z szacunku do jego pieniędzy nie wchodź tutaj. Teraz nagle przeczytałeś co to odblokowany mnożnik i nagle się okazało, że i5 może być mocniejszy od i7? Brawo, ale to, że teraz się czegoś dowiedziałeś nie znaczy, że możesz doradzać komuś, kto wydaje na komputer więcej pieniędzy niż kiedykolwiek w ręce trzymałeś
Norskee jesteś po prostu ograniczony umysłowo rozumiem. W przeciwieństwie do ciebie ja przynajmniej taki sprzęt posiadam.
Intel Core i7-4790K 4,0 GHz 8MB cache s. 1150 Box.
Norskee jesteś po prostu ograniczony umysłowo rozumiem. W przeciwieństwie do ciebie ja przynajmniej taki sprzęt posiadam.Intel Core i7-4790K 4,0 GHz 8MB cache s. 1150 Box.MSI GTX 970MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 LGA 1150.Thermaltake Smart SE 630W 80Plus Bronze (SPS-630MPCBEU).G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10 F3-2400C10D-8GTX.SanDisk SSD Sata3 2,5' Ultra II 120GB (SDSSDHII-120G-G25).WD Black WD2003FZEX 2TB sATA III 64MB.Microsoft Windows 8.1 BOX PL.Corsair Carbide 200R Black (CC-9011023-WW
Posiadanie dobrego sprzetu a wiedza to dwie rozne rzeczy ^^.