Witam, od dłuższego czasu próbuje złożyć sobie jakiś sensowny sprzęt komputerowy na którym będę mógł pograć w nowsze tytuły (nie zależy mi na ultra ), a także zależy mi na dobrej kulturze pracy. Zapewne większość komentarzy będzie się odnosiła wymianie procesora na intel, ale wtedy nie mogę zakupić względnie dobrej płyty i dysku ssd. Poniżej znajduje się screen z agito z poskładanym zestawem. Prosiłbym o skomentowanie i zaproponowanie jakichś zmian. Budżet jakim dysponuje to 2500 zł +/- 100zł
Sprzęt komputerowy dla casuala
Ja bym proponowała poszukać na morele i wkleić tu link z zestawu.
Ja bym proponowała poszukać na morele i wkleić tu link z zestawu.
uczepiles ze sie tego sklepu jak rzep psiego ogona akurat .. skad wiesz moze kolega ma taniej w tamtym sklepe ... wcale na morele.net nie jest tak rozowo i tanio normalnie jak w kazdym sklepie ceny ...
Zaraz tez poleca komentarze nie bierz amd boo to zlom .
Moim zdaniem fx 6300 moze nie jest krolem predkosc ale jak nie ma sie duzo hajsu i nie zalezy ci na ultra super duper hyper 9999 fps jak to niektorzy mam 250 fps heh tylo ze monitor 60hz ale co tam mam te 250 mam juz ...
http://www.morele.net/inventory/info/F5EYxe/ ile osób tyle opinii, jeden znajomy miał problem w morele z gwarancją, drugi w agito z wysyłką. To już loteria. Cena zestawów podobna z tym ze karta graficzna na morele jest inna, ale za to pamięć o wyższym taktowaniu
aczkolwiek to różnica 2 zł więc mniejsza o pamięć
uczepiles ze sie tego sklepu jak rzep psiego ogona akurat .. skad wiesz moze kolega ma taniej w tamtym sklepe ... wcale na morele.net nie jest tak rozowo i tanio normalnie jak w kazdym sklepie ceny ...Zaraz tez poleca komentarze nie bierz amd boo to zlom .Moim zdaniem fx 6300 moze nie jest krolem predkosc ale jak nie ma sie duzo hajsu i nie zalezy ci na ultra super duper hyper 9999 fps jak to niektorzy mam 250 fps heh tylo ze monitor 60hz ale co tam mam te 250 mam juz ...
Tak, ponieważ 8 rdzeni AMD równa się 4 rdzenie Intel Core. Sam mam AMD, ale znam realia tych firm.
Na twoim miejscu wymieniłbym płytę główną z socketem 775 i dałbym Intel CORE i3 4150 3.5GHz. Karta jest w sumie w porządku.
To jest moje zdanie, jak się nie podoba to napiszcie tylko nie plujcie się od razu
Witam, od dłuższego czasu próbuje złożyć sobie jakiś sensowny sprzęt komputerowy na którym będę mógł pograć w nowsze tytuły (nie zależy mi na ultra ), a także zależy mi na dobrej kulturze pracy. Zapewne większość komentarzy będzie się odnosiła wymianie procesora na intel, ale wtedy nie mogę zakupić względnie dobrej płyty i dysku ssd. Poniżej znajduje się screen z agito z poskładanym zestawem. Prosiłbym o skomentowanie i zaproponowanie jakichś zmian. Budżet jakim dysponuje to 2500 zł +/- 100zł