Sprzęt - opinie, wycena, pomysły

Krótko i zwięźle, co sądzicie o tym zestawie, jaka winna być wg Was jego cena.

procesor INTEL Core i7-4790 3,6GHz (w trybie Turbo 4,0GHz) 8MB LGA1150

MSI H81M PRO-VD

SEAGATE 1TB (1000GB) ST1000DM003 SATA3 64MB Cache

DVD-RW Super Multi SATA

LOGIC B26 USB3.0

FEEL 2 / BE COOL 620W 12cm

Crucial 8GB DDR3 1600Hz CL11

MSI GEFORCE GTX970 GAMING 4GB DDR5 2xDVi/HDMI/DisplayPort

przepraszam za koloryzację tekstu, leniwy jestem:)

Hm w sensie, że kupujesz używany? od tego ile ma zależy cena i czy jest jeszcze gwarancja. Dwa to słaba płyta jak do i7. H81 jaka jest stworzona do budżetowych procesorów pentium.Trzy to feel nie jest dobrą firmą zasilaczy. Cztery jak bierzesz ddr3 to warto aby miały jak najniższe opóźnienie CL np cl9 Pięć to to, że według mnie procesor za półtore koła powinien być z odblokowanym mnożnikiem :P lepsza już będzie i5 z K plus cooler. Płytę i tak wypada abyś wziął solidniejszą o czym już zresztą pisałem. Jeśli używany to licz się z tym że zasilacz jak i płyta do wymiany od razu.

Nówka.

Nie mam zamiaru podkręcać go.

EDIT: 24 miesiące gwarancji, bez plomby.

Cena według neta ~ 3900zł ale trzeba dokupić nową płytę i zasilacz.

Czy płyta i zasilacz będą w AŻ tak odczuwalnym stopniu wpływały na pracę w/w sprzętu?

Płyta to chyba najtańsza jaką mieli, słaba sekcja zasilania, słaba zintegrowana karta dźwiękowa. Zasilacz także z najtańszych jakie są na rynku co oznacza słabe lub brak zabezpieczeń na zasilaniu. Procesor i karta graficzna są mocne w połączeniu z taką płytą i zasilaczem mogą powodować problemy ze stabilnością a nawet ulec uszkodzeniu.

odczuwalne to będą problemy z "osiągami" w grach i nie wykorzystasz przy tej płycie nawet 40% z tego sprzętu czy o/c potrzebne aktualnie nie lecz będą problemy bo płyta nie wytrzyma tej mocy to jest pewne jak w banku jak ktoś wyżej zauważył tj budżetówka dla pentiumów a nie mocnych i7

zasilacz czarna lista i loterie typu czy pociągnie czy nie usmaży po pewnym czasie sprzętu za 4 koła oto jest pytanie ;)

Ja bym dołożył dysk SSD na sam system. Nawet te 128GB. Przyrost wydajnosci Wczytywania programów "win",szybkosc wczytywaniua systemu to kilkanascie sekund góra i szybkość działania antywirusów przynajmniej 200% w stosunku do zwyklego HDD.

Dzięki za opinie, trochę mnie nastraszyliście. Może więc jakieś ciekawe zestawy do 3800-4000 ktoś zaoferuje? Przeleciałem wieeeeleeee ofert, aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że nie przejrzałem wszystkiego. Będę zobowiązany.

Ja bym dołożył dysk SSD na sam system. Nawet te 128GB. Przyrost wydajnosci Wczytywania programów "win",szybkosc wczytywaniua systemu to kilkanascie sekund góra i szybkość działania antywirusów przynajmniej 200% w stosunku do zwyklego HDD.

Zgadzam się. Zdecydowanie dysk SSD na system, ale te 250GB musi być na 128GB z czasem robi się ciasno. Od siebie dodam, żebyś nie oszczędzał na zasilaczu bo przyoszczędzisz 100zł, a usmażysz 4k :)

Dołączam się do tematu o zestaw do 4500zł pod procesor Skylake, jakby ktoś coś mógł złożyć ciekawego z GTX 970. Wszystkie zestawy które zazwyczaj tworzyłem przekraczały 4500zł bez ramu dysku i obudowy :/ Potrzebuję czegoś do 4500 MAX aby było to sensowne oraz na długi czas. Dziękuję

Dołączam się do tematu o zestaw do 4500zł pod procesor Skylake, jakby ktoś coś mógł złożyć ciekawego z GTX 970. Wszystkie zestawy które zazwyczaj tworzyłem przekraczały 4500zł bez ramu dysku i obudowy :/ Potrzebuję czegoś do 4500 MAX aby było to sensowne oraz na długi czas. Dziękuję

na szybko bez fajerwerków możnaby było postawić na innym mobo i trochę pomieszać budę zostawiasz tę co masz lub kupujesz sensowną do 400zł i zaznaczas opcje składanie kompa w morele, hdd/ssd zostawiasz te co masz u siebie

http://www.morele.net/inventory/info/wKCTf9/

Dzięki za opinie, trochę mnie nastraszyliście. Może więc jakieś ciekawe zestawy do 3800-4000 ktoś zaoferuje? Przeleciałem wieeeeleeee ofert, aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że nie przejrzałem wszystkiego. Będę zobowiązany.

pan raczy żartować? znajdują się tutaj i na każdej szanującej się stronie/forum o kompach propozycję zestawów, jest to wypadowa opcja dla "skręcenia" czegoś nawet lepszego czasami warto

Temat do zamknięcia, jeden z użytkowników pomógł mi w wyborze. :)

@marins dziękuję za "pomoc" :)

Temat do zamknięcia, jeden z użytkowników pomógł mi w wyborze. @marins dziękuję za "pomoc"

"polecam się na przyszłość" :)

Krótko i zwięźle, co sądzicie o tym zestawie, jaka winna być wg Was jego cena.

procesor INTEL Core i7-4790 3,6GHz (w trybie Turbo 4,0GHz) 8MB LGA1150

MSI H81M PRO-VD

SEAGATE 1TB (1000GB) ST1000DM003 SATA3 64MB Cache

DVD-RW Super Multi SATA

LOGIC B26 USB3.0

FEEL 2 / BE COOL 620W 12cm

Crucial 8GB DDR3 1600Hz CL11

MSI GEFORCE GTX970 GAMING 4GB DDR5 2xDVi/HDMI/DisplayPort

przepraszam za koloryzację tekstu, leniwy jestem:)