Sprzęt pc pomoc w kupnie

Witam

Chce żebyście pomogli w wyborze sprzętu pc .

Na dole macie mój pc w screen-shot.

ps najbardziej interesuje mnie karta graficzna . Max 300-350 zł

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/849/52uw.png

(sorry za jakość)

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=w6zjua&s=5#.UuYxFNKtamU

Może zwyczajnie wymienię specyfikację mojego kompa, dość niedrogiego i całkiem wydajnego? Żadna część w nim chyba nie przekracza 500 zł.

Moje bebechy:

- procek- AMD APU A8 taktowany zegarem 3.6 GHz z możliwością podkręcenia podobno do 3.9, ale mój system z niewiadomych przyczyn pokazuje, że do 4.1 (?),

- zasilacz- od Thermaltake'a 650 W,

- karta graficzna- AMD Radeon R7 260x 2 GB DDR3,

- dyski- dwa po 500 gb od WD,

- jakaś tam asusowska płyta główna,

-8 GB RAM DDR3 (2x 4 GB)

BF4 na ultra ok. 50 FPS, więc myślę, że wynik niezły.

Radziłbym uważać jednak na sterowniki do grafy, które lubią płatać figle.

Skoro masz xp'ka polecam zakupić nowy system, u mnie pięknie śmiga W8.

Są też tacy, którym ósemka się nie podoba, wtedy (minimalnie) mniej wydajna siódemka.

Patrząc na twój budżet radziłbym zastąpić parę z wymienionych komponentów ich tańszymi odpowiednikami.

Co do grafiki, Gigabyte GEFORCE GTX 550Ti, nie miałem z nią styczności, lecz na papierze nie wygląda tak źle oraz tania jest.

Procek, myślę, że tani. RAM możesz ograniczyć np do 4 GB.

Oczywiście pisząc to wszystko, chciałem zachęcić autora tematu do pozbierania na nowy sprzęt.

PS Nie jestem ekspertem, tylko zwyczajnym użytkownikiem tego sprzętu.

BF4 na ultra 50klatek? To na pewno nie FullHD.. wiec te ultra sobie daruj

Do tego APU T.T

Ciekawe kto składał tego kompa...

Jak GTX 770 ma średnio ~48klatek przy ultra i full hd

Wracając do sedna...

Na początku to podaj jaki masz KONKRETNIE zasilacz.

Przy takim procesorze to tylko Radeon, i to nie więcej jak HD7770 (on się będzie dusił) więc raczej HD7750 (a to kiepski wybór...)

Ale czy jest sens? Może lepiej zbierać na nowy komputer?

God damnit... Mam print'a przesłać? Wyczarowałem to 50 klatek? Tak z FHD... Tak, JA składałem tego kompa i jestem z niego cholera zadowolony. BTW gdy spojrzałem na różne testy itd. to sam się zdziwiłem jak osiągnąłem ten wynik. Choć co ciekawe w różnych MMORPG'ach nie jest już tak dobrze.

Mówisz o najwyższych klatkach jakie widzialeś? To mozliwe...

Co do MMO nie dziw się że nie jest tak dobrze jak masz taką padaczkę nie procesor... a MMORPGi kładą głównie nacisk na procesor nie karte.

W sumie to były jednocześnie prawie najwyższe wyniki i średnia. FPS'y bardzo stałe. Jednak warto zaznaczyć, że gram zawsze w jak najbardziej optymalnych warunkach, wszystko wyczyszczone, i hardware ,i software. Zapewne gdybym włączył chociażby IE to wynik byłby gorszy, ale co tam. Co do karty graficznej, te stery są chyba jednymi z najbardziej niedopracowanych jakie widziałem. Dlatego, gdy kasa będzie to zmieniam na coś trochę lepszego i NIE od AMD. Rada do autora tematu, jeśli chcesz szybko zarobić poszukaj jakiś starych monet w domu. Mój znajomy wycisnął z jednej tylko monety 1500 ojro. Ja sam za jakiś tam badziewny atlasik z paroma (ok. 25?) dostałem 150 zł.

Więcej jak 350 zł nie uciągnę to murze czekać do moich urodzin ( lipiec) a ja potrzebuje tę karty po mnie denerwuje brak shader model itd .

ps. umie na pewno nie ma monet .

A co do zasilacza :

Rubikon

300W

Atx 2.03 ( po4)

Model: 300x

Ac input : 115/230 vac 8a/4a 50/60 hz

Ac autput 115/230 1a/0.5 50/60 hz

Co do radeonow to widze ze od kilkunastu lat ciagle jest problem ze sterami.........no tak nvidia od zawsze cacy :P

Tak więc.. zasilacz do wymiany.

Potem możesz myśleć o czymś innym.

Jak od kilkunastu lat ciągle jest problem ze sterami są lepsze proszę o linki czy coś .

Witam

Chce żebyście pomogli w wyborze sprzętu pc .

Na dole macie mój pc w screen-shot.

ps najbardziej interesuje mnie karta graficzna . Max 300-350 zł

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/849/52uw.png

(sorry za jakość)