Średniej klasy laptop vs. PS 4

Witam,

2 tygodnie temu w wyniku poważnego wypadku samochodowego zniszczeniu uległ mój PC. Aktualnie jestem bez żadnego sprzętu do grania i ze złamaną nogą. ;)

Stoję przed dylematem: czy wybrać średniej klasy laptopa, czy konsolę. Chciałbym przedstawić Wam mój punkt widzenia i poprosić Was o pomoc w podjęciu tej decyzji.

Specyfikacja laptopa:

untitledxxzlu.png

W przypadku gdybym chciał kupić konsolę musiałbym dokupić jeszcze tv + laptopa do przeglądania internetu/skype i kilka gier (Jestem bardzo nakręcony na Bloodborne, DriveClub, Destiny, itp.).

Generalnie nie zastanawiałbym się dłużej, tylko, że w przypadku laptopa moją ulubioną grą jest Diablo 3. Wiem, że w przeciągu następnego roku nie będę w stanie sobie pozwolić na tego typu zakupy, a najgorsze jest to, że do D3 w ciągu roku wyjdzie kolejny dodatek i masa patchy. :/

Jestem też strasznie nakręcony na The Crew. Przeglądałem w testy karty z laptopa i nie wypadała ona zbyt najlepiej. 40 fps na niskich ustawieniach i rozdzielczości...

No nic, nie wiem. Biję się ciągle z myślami, dlatego bardzo proszę Was o pomoc. :)

Podsumowanie:

Laptop:

+ Mobilność

+ Całkiem niezła specyfikacja

+ Do wszystkiego

+ Możliwość grania w mmorpg, na które wcześniej nie mogłem sobie pozwolić, bo mi nie szły

+ Diablo 3!

Konsola:

+ Bloodborne!

+ Kupuję raz i mam na wieki

+ Destiny!

+ Wygoda

+ Nie martwię się wymaganiami gier

Pomożecie? ;-)