Średniowieczne, strategiczne gry

Witam, mój tata chce se pograć w jakieś, średniowieczne, gatunku strategicznych gierek. Mi narazie wpadło do głowy, Empire Earth, Twierdza, Age Of Empires. Czy znacie jeszcze coś ? i żeby oczywiście nie miało dużych wymagań ;d

Civilization, Seria Total War w zależności od tego, co lubi, to można wybrać. Jak coś jeszcze mi przyjdzie do głowy, to dopiszę. : )

Polecam Kozacy: Wojny Napoleońskie lub Kozacy: Powrót na Wojne

Medieval: Total War to wg. mnie najlepsze RTS w średniowieczu. Jeśli nie lubi takiego typu gier, polecam Mroczne Wieki.

Hmm może Anno albo seria Cultures? Bardzo sympatyczne gry

Medieval total war a jeśli chodzi o coś łatwiejszego to Knight of Honor. Jak Twój tata lubi mitologie to Age of Mythology.

Ludzie średnioweicze. Age of Mythology to starożytność, a Kozacy to już w ogóle nie rozumiem jak można to było zaproponować. Najlepszym wyborem będzie Medieval Total War lub Twierdza.

Albo starusieńki Knights and Merchants. Jak dla mnie świetna gra.

to z mojej strony twierdza krzyżowieck, Age of Empiere co prawda to już nie średniowiecze ale daje rade, Total War będzie też pasować

knights and merchants, klasyk

Witam, mój tata chce se pograć w jakieś, średniowieczne, gatunku strategicznych gierek. Mi narazie wpadło do głowy, Empire Earth, Twierdza, Age Of Empires. Czy znacie jeszcze coś ? i żeby oczywiście nie miało dużych wymagań ;d