Szukam piosenek podobnych do tej:
Chodzi mi o to żeby utrzymywały taki klimat
Poszukaj innych utworów bardów (Blindów )
Chciałbym tylko jedną rzecz sprecyzować- Blind Guardian to zespół grający muzykę zwaną power metalem (to tak na przyszłość, żeby było łatwiej coś znaleźć, bo nazwa "średniowieczny rock" mało mówi ).
Coś podobnego, to np. inna piosenka owego zespołu, a mianowicie:
Jeśli chodzi o pier... o moc gitarową piosenek, to posłuchaj wszystkich płyt Blind Guardian. Od siebie polecę tez Rhapsody of Fire, Angra, Avantasia, Stratovarius, Pathfinder (polski zespół, ciekawy- przykład
Z tych zespołów powinieneś coś znaleźć, mam nadzieję, że właśnie o coś takiego Ci chodziło
@Up Ahh.. wyprzedził mnie z piosenką
HAH ŚREDNIOWIECZNEGO ROCKA SIE ZACHCIALO ;D O ILE TAKA NAZWA WGL ISTNIEJE BO NIE SLYSZALEM TAKIEGO CZEGOS ;P
no ale ok dam ci coś ( może dostane w nagrodę lubie to
) heh
https://www.youtube....h?v=P3WJX1cIuY4 - potęga jak lubisz coś mocniejszego
https://www.youtube....3SidgylIĂ Ă - kiedyś bardziej wymiatali
Jak byś chciał coś jeszcze z tego gatunku to wal albo z black metalu lub brutal technikal death metal czy jak to sie pisze
Na wszystkich co ci podałem byłem jak sobie coś jeszcze przypomne to dam znać w tym temacie. Mam nawet kostki kilku z nich , a z niektórymi się piło po koncercie .
Magia dobrych znajomości. Że by nie było że kłamie to mam kumpla który jest technicznym Behemotha ( sąsiad były ) i on mi załatwiał darmowe wejścia na koncerty z różnych wytwórni czy jak to tam się pisze i wstęp wolny nawet na scenie. śmigam tylko do niemiec bo tam jest najlepiej jezeli o takie koncerty chodzi, ale u nas tez powoli sie cos rozkręca
A tak jeszcze dla twojej wiadomości to podałem ci zespoły nie średniowieczne tylko np folk metal, viking metal i np pagan metal. zaczniesz rozrozniac z czasem
Teraz planuje jechac na wolin, będzie ktoś może? można by się było spotkać
szukaj epic metalu albo hmm...
viking metal
folk metal
power metal