"Średniowieczny" rock

Szukam piosenek podobnych do tej:

Chodzi mi o to żeby utrzymywały taki klimat :)

Poszukaj innych utworów bardów (Blindów :P)

Chciałbym tylko jedną rzecz sprecyzować- Blind Guardian to zespół grający muzykę zwaną power metalem (to tak na przyszłość, żeby było łatwiej coś znaleźć, bo nazwa "średniowieczny rock" mało mówi :) ).

Coś podobnego, to np. inna piosenka owego zespołu, a mianowicie:

Jeśli chodzi o pier... o moc gitarową piosenek, to posłuchaj wszystkich płyt Blind Guardian. Od siebie polecę tez Rhapsody of Fire, Angra, Avantasia, Stratovarius, Pathfinder (polski zespół, ciekawy- przykład

).

Z tych zespołów powinieneś coś znaleźć, mam nadzieję, że właśnie o coś takiego Ci chodziło :)

@Up Ahh.. wyprzedził mnie z piosenką :D

HAH ŚREDNIOWIECZNEGO ROCKA SIE ZACHCIALO ;D O ILE TAKA NAZWA WGL ISTNIEJE BO NIE SLYSZALEM TAKIEGO CZEGOS ;P

no ale ok dam ci coś ;) ( może dostane w nagrodę lubie to :D ) heh

- DLA MNIE NAJLEPSZY

- już mi to przeszło ale dalej oczywiscie potęga

- byłem nie raz z nimi na trasie i powiem ze nie dosc ze ludzie boscy to muzyka piękna oczywiście

- od niej dostałem kolanem w bańkę jak po pogo oparłem się o nagłośnie a ona akurat się schylała :P, to były czasy

https://www.youtube....h?v=P3WJX1cIuY4 - potęga jak lubisz coś mocniejszego

- pieprzone trole ;D ale kocham ich

- z tej nazwy zawsze miałem polew i zawsze będę go mieć :P

https://www.youtube....3SidgylIĂ Ă - kiedyś bardziej wymiatali

- ta piosenka gra mi w bańce zawsze jak widze jaskiniowców :P, ale oczywiscie inne piosenki bardziej jak to ty mowisz sredniowieczne :P

- dla mnie przejedzone bo na kazdej trasie innych kapel praktycznie zawsze mozna ich spotkach

- się pogo kręciło i się czuło epicko przy tej piosence ;P

- raz byłem i się dobrze zapowiadali

- a tu coś pirackiego :P

- ten teledysk epicki i polecam na nich jechać bo chyba na żadnym koncercie nie biłem ludzi w pogosie, aż tak jak przy tej piosence :P a może dlatego ze ściana śmierci którą sobie wokalista zażyczył liczyła z 300 osób kosa była

- dobrze grają

- na nich byłem w Polsce we wrocławiu akurat i było bez pogo , ale i tak było fajnie bo na spokojnie się człowiek uczył bawić

Jak byś chciał coś jeszcze z tego gatunku to wal :) albo z black metalu lub brutal technikal death metal czy jak to sie pisze

Na wszystkich co ci podałem byłem jak sobie coś jeszcze przypomne to dam znać w tym temacie. Mam nawet kostki kilku z nich ;), a z niektórymi się piło po koncercie .

Magia dobrych znajomości. Że by nie było że kłamie to mam kumpla który jest technicznym Behemotha ( sąsiad były ) i on mi załatwiał darmowe wejścia na koncerty z różnych wytwórni czy jak to tam się pisze i wstęp wolny nawet na scenie. śmigam tylko do niemiec bo tam jest najlepiej jezeli o takie koncerty chodzi, ale u nas tez powoli sie cos rozkręca

A tak jeszcze dla twojej wiadomości to podałem ci zespoły nie średniowieczne tylko np folk metal, viking metal i np pagan metal. zaczniesz rozrozniac z czasem

Teraz planuje jechac na wolin, będzie ktoś może? można by się było spotkać

szukaj epic metalu albo hmm...

viking metal

folk metal

power metal

Szukam piosenek podobnych do tej:

Chodzi mi o to żeby utrzymywały taki klimat :)