Stale zacinające się BlueStack

Siemka. Mam problem, mianowicie pobrałem program BlueStack z ich strony i non stop się zacina. Posiadam Win8, w trybie zgodności jest to samo.

Miałem ten sam problem i nie znalazłem rozwiązania więc podczepiam się :D

Zacina się, czy przycina co chwilę? Bluestack potrzebuje do poprawnego działania 8GB ramu ddr3 i znośnego procka - było nie było to jednak wirtualna maszyna telefonu i na słabszych komputerach się tnie. Mam go na lapku i stacjonarce i śmiga aż miło, ale w pracy na słabym piecu (z 4GB ramu) przeycinało niemiłosiernie. Co możesz zrobić? Bez rozbudowy sprzętu niestety nic.

A jakiś słabszy program dla słabszych komputerów?

To chyba bardziej zależy od procka, niż od ramu, bo sam mam 4 gb i nie zacina się ani trochę. Co do podobnych programów mniej obciążających system... Musisz pamiętać, że jest to emulator androida, a jak dla każdego emulatora zasoby tak czy inaczej dość spore są potrzebne. Z innych w miarę przyzwoitych programów jest AndY, ale nie spodziewałbym się wielkiej poprawy.

Siemka. Mam problem, mianowicie pobrałem program BlueStack z ich strony i non stop się zacina. Posiadam Win8, w trybie zgodności jest to samo.