Stan Wojny w Korei

Ponieważ jest teraz obecny stan wojny w Korei większość gier zostanie zamknięta lub wstrzymana.(oczywiście tych koreańskich) :(

Mac70: http://fakty.interia.pl/raport/korea-pln-kontra-korea-pld?gclid=CIHY6a-dvKUCFQdB3godqA_7aQ http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/310474,artyleryjska-prowokacja-komunistycznej-korei.html?gclid=CK-F77KevKUCFRQu3god4V4Uag

Nie wiem, gdzie to usłyszałeś, ale muszę ci powiedzieć - to tylko plotka.

Ależ w ręcz przeciwnie teraz spodziewał bym się większego tępa rozwoju gier na ich rynku typu FPS akcji itp itd.... XD

Ależ w ręcz przeciwnie teraz spodziewał bym się większego tępa rozwoju gier na ich rynku typu FPS akcji itp itd.... XD

Rozwaliłes mnie ! :)

Counter Strike 1.6 Korean LIVE!

Darkness powiedziałeś to serio.. jeśli tak to już mam wyrobioną opinie na twój temat ;D.

Co do stanu wojny w Korei to nie spodziewałbym się tak szybkiego pozamykania gier.. to bez sensu. Przecież ten stan może potrwać tydzień góra. Jeśli by potrwał więcej dopiero można by nad tym myśleć.

Ja bym się w ogóle tego nie spodziewał - Korea południowa zamykając serwery gier MMO straciłaby jedno z najważniejszych źródeł swojego dochodu.

Ja bym się w ogóle tego nie spodziewał - Korea południowa zamykając serwery gier MMO straciłaby jedno z najważniejszych źródeł swojego dochodu.

Od dzisiaj kraje opierają swoją gospodarkę na grach MMO.

Zakończyć pracę to mogą jak bomby będą im lecieć na głowy... nie ma zwolnienia z pracy, bo ostrzeliwują się na drugim końcu kraju.

Także tego. Dopóki nie zaczną ostrzeliwać sobie nawzajem serwerowni - wszystko po staremu?

Nvm... I tak nie gram w mmo.

To w Korei Płn są serwerownie? Po co im skoro tam jest bida? Myślałem, że oni mają tam tylko zakłady pracy i jakieś fabryki atomowe.

Spokojnie Kim Dzong II padnie to na "tronie" zasiądzie Kim Dzong Un i powinno się uspokoić. Przynajmniej z ryja wnioskuję, że jest bezpieczniejszy. I studiował na zachodzie więc może mu coś wpoili.

Ponieważ jest teraz obecny stan wojny w Korei

79137619.jpg

Cytując Zeratula z Epic Fail'a i mojego kumpla: "nikogo" oraz "z dużej d*py małe gówno", choć odnośnie Korei pasowałoby bardziej "z małej d*py małe gówno" - niepotrzebne skreślić.

We will die :* więc co się przejmujecie mmo?

Jakby ktoś nie wiedział to Korea Północna to jeden, wielki obóz koncentracyjny. Za to Korea Południowa to cybernetyczna żyła złota. Pomyśleć trochę i powód tego ataku jest już całkowicie znany.

Tak btw, na tej granicy walczą od 50 lat :D

Wątpie żeby do wojny doszło korea południowa i północna są w konflikcie od hoho wieeeeeeelu lat.A pozatym Pekin czy Ameryka na to nie pozwolą. Tak w wiadomościach mówili,że flota amerykańska tam na morzu gdzieś kursuje.Bo chyba korea południowa jest ważna dla Pekinu i nie tylko.

Prężnie rozwijającym się ekonomicznie Chinom ten konflikt jest bardzo nie na rękę. Zresztą Korea Północna nie jest ŻADNYM zagrożeniem dla kogokolwiek - kraj jest w takiej d*pie ekonomicznej, że w nocy odcinany jest dopływ prądu 99% mieszkańców.

Tutaj zdjęcia z satelity - tak ta czarna dziura to Korea Północna nocą

korea-polnocna.jpg

Wiadomo, że w dzisiejszych czasach ekonomia=>technologia=>siła militarna

Co im po 4 tysiącach czołgów, jak to czołgi pamiętające drugą Wojnę Światową. W erze informatyzacji i automatyzacji sprzętu wojskowego liczy się nie liczba, a jakość. Świetnie to obrazuje początek wojny w Iraku gdzie grupy kilku/kilkunastu Abramsów niszczyły całe oddziały pancerne Saddama. To samo z lotnictwem, które wytrzymało chyba 2 dni naporu USA.

Jakby się Chiny obraził na Koree to by tam pewnie pustynie zostawili i nie bawili się w jakieś prawa człowieka jak USA. ;]

Wiadomo, że w dzisiejszych czasach ekonomia=>technologia=>siła militarnaCo im po 4 tysiącach czołgów, jak to czołgi pamiętające drugą Wojnę Światową. W erze informatyzacji i automatyzacji sprzętu wojskowego liczy się nie liczba, a jakość. Świetnie to obrazuje początek wojny w Iraku gdzie grupy kilku/kilkunastu Abramsów niszczyły całe oddziały pancerne Saddama. To samo z lotnictwem, które wytrzymało chyba 2 dni naporu USA.

No nie zgodzę się do końca np. Wietnam (Usa 10 razy lepszy sprzęt a nie mogli sobie poradzić) czy tez aktualnie wojna z talibami B)

1. Korea się nie ostrzeliwuje, tylko bombarduje.

2. Pólnocni mogą naskoczyć południowym

3. Ta wojna trwa już od wieków i jakoś żadne MMO na tym nie ucierpiało.

@Yang

Zapomniałeś o jednej podstawowej sprawie, Korea Północna posiada broń atomową. I to sprawia, że ma ona ogromną przewagę nad Koreą Płd.

Myślę jednak, że do wojny nie dojdzie, bo tak jak napisaliście wyżej, USA i Chiny do tego nie dopuszczą ;)

@YangZapomniałeś o jednej podstawowej sprawie, Korea Północna posiada broń atomową. I to sprawia, że ma ona ogromną przewagę nad Koreą Płd. Myślę jednak, że do wojny nie dojdzie, bo tak jak napisaliście wyżej, USA i Chiny do tego nie dopuszczą

Nikt tego nie wie czy mają tą broń czy nie. To jest tylko teoria.

@YangZapomniałeś o jednej podstawowej sprawie, Korea Północna posiada broń atomową. I to sprawia, że ma ona ogromną przewagę nad Koreą Płd.

Nie zapomniałem, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy, że to są ładunki nuklearne o zasięgu taktycznym, więc jasne mogli by namieszać w Korei Południowej, tylko, że wtedy USA by nie zostawiło tam kamienia na kamieniu.