Star sonata 2

Misje masz - do przyjęcia w stacji kosmicznej, a za to robot na ekranie (o ile nie wyłączyłeś go w opcjach) daje podstawowe wskazówki dotyczące gry.

O to chodzi że słuchałem się tych wskazówek i w tych stacjach nie było żadnych misji... Aż taki tempy nie jestem chyba :D latałem bez celu dobra godzine próbując zrobić jakis progres, hmm... spróbuje jeszcze raz ewentualnie :P

Nie we wszystkich stacjach dostępne są misje, wiele poza tym stanowi ciąg fabularny albo wymaga posiadania określonego poziomu. Poszukaj, a znajdziejsz.

Co do pomocy - zapraszam na mój gg, 23884882

Kto chętny do teamu? Zakładam go niedługo, już zbieram chętnych.

Hm... chyba się skuszę, ponieważ strasznie przypomina mi grę "Space rangers" i "Space rangers 2: Rebelia" \@Nick: Sheitah- strona Nexus Cadet

Dodałem Cie i widziałem, że dzisiaj pogrywałeś, ale mimo całego mojego spamu chyba nie zauważyłeś, że do Ciebie pisałem. :D

Dodałem Cie i widziałem, że dzisiaj pogrywałeś, ale mimo całego mojego spamu chyba nie zauważyłeś, że do Ciebie pisałem.

Jeszcze mało ogarniam i czatem nie specjalnie się zajmowałem :)

Jako najlepszy polak w tej grze, i jeden z najlepszych graczy, chetnie pomoge kazdemu nowemu polakowi i postaram sie jak najlepiej nauczyc was grac w tak bardzo rozbudowana gre jaka jest Star Sonata. Gram w nia od jej poczatkow wiec wiem o niej na prawde sporo chociaz C2 wprowadzil kilka denerwujacych zmian.

Kontakt ze mna - spytajcie w grze na czacie globalnym ("All" chat) "shm/smok online?" ewentualnie piszcie na moje GG.

Nie pytajcie czemu, po prostu nie nawidze F2P a do tego od C2 coraz wiecej ich w grze:P

A do Star Sonaty jakoś nie mogę się przekonać .

obrazns.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mój pierwszy capital ship. ! ;]

Uploaded with ImageShack.usMój pierwszy capital ship. ! ;]

Gratuluje, a jakie augi? xD

Apollo i Hestia ftw. wiem, że to nie szczyt marzeń, ale narazie nie zanosi się, że znajdę coś lepszego od poziomu Basic także wcisnąłem to.

Właśnie ściągnąłem tą grę i zobaczymy co to będzie z tego :P

Omg apollo aug na capshipie... Chlopie, na capshipy wrzucaj augi do tanku typu hestia albo shield/resistance :P

Właśnie ściągnąłem tą grę i zobaczymy co to będzie z tego

Podaj nick w grze, jak już takowy będziesz mieć. ;]

(Siti) ale szczerze to ta gra mnie jakoś nie wciągnęła

Ściągnolem te gre i mam tylko 1 problem, nie moge się zarejstrować i zalogować. Cały czas coś jest nie tak, pomoże ktoś?

http://www.starsonata.com/

Być może niektórzy kojarzą starą, ale świetną gierkę jaką jest star sonata. Dla tych którzy jej nie znają, kilka słów opisu - arcade'owa walka rodem z asteroids, możliwość pełnej customizacji każdego statku (wybieramy silnik, broń, tarcze, jednostke dostarczania energii i co tam jeszcze chcemy? może panele słoczne czerpiące energię z promieni słonecznych albo promień przyciągający różne obiekty/statki/kosmiczne śmiecie rodem z gwiezdnych wojen? Jednym słowem gra jest bardzo rozbudowana - mnóstwo statków, mnóstwo możliwości wyposażenia/ubzrojenia), rozbudowana ekonomia (dla spokojniejszych graczy jest też alternatywna droga rozwoju handel, transport surowców potężnymi i powolnymi fraktowcami, wydobywanie surowców z asteroid), mnóstwo możliwości rozwoju frakcji (kosmiczne bazy, sklepy, drony obronne, statki AI), ogromny świat pełen różnorodnych przeciwników, pvp z częśiowym lootem/ dropem kredytów.

Skoro już wiemy czym jest star sonata to teraz 2 słowa o o części drugiej gry, kolejnym epizodzie. Dodano nową grafikę 2,5d, ZDJĘTO ograniczenia lvl'u dla graczy darmowych, dodany fajny system wbudowanych speciali dla każdego statku.

Wszystkim narzekającym na schematyczne mmorpg i zakładającym po 10 tematów "szukam mmo" polecam star sonate wypróbować, bo to zdecydowanie powiew świeżości.

Gdyby ktoś grał / będzie grał to najlepiej niech postnie nick z gry, może się uda zebrać na jakieś wspólne kosmiczne polowanie.

ingame nick: Mardock