Star sonata 2

http://www.starsonata.com/

Być może niektórzy kojarzą starą, ale świetną gierkę jaką jest star sonata. Dla tych którzy jej nie znają, kilka słów opisu - arcade'owa walka rodem z asteroids, możliwość pełnej customizacji każdego statku (wybieramy silnik, broń, tarcze, jednostke dostarczania energii i co tam jeszcze chcemy? może panele słoczne czerpiące energię z promieni słonecznych albo promień przyciągający różne obiekty/statki/kosmiczne śmiecie rodem z gwiezdnych wojen? Jednym słowem gra jest bardzo rozbudowana - mnóstwo statków, mnóstwo możliwości wyposażenia/ubzrojenia), rozbudowana ekonomia (dla spokojniejszych graczy jest też alternatywna droga rozwoju handel, transport surowców potężnymi i powolnymi fraktowcami, wydobywanie surowców z asteroid), mnóstwo możliwości rozwoju frakcji (kosmiczne bazy, sklepy, drony obronne, statki AI), ogromny świat pełen różnorodnych przeciwników, pvp z częśiowym lootem/ dropem kredytów.

Skoro już wiemy czym jest star sonata to teraz 2 słowa o o części drugiej gry, kolejnym epizodzie. Dodano nową grafikę 2,5d, ZDJĘTO ograniczenia lvl'u dla graczy darmowych, dodany fajny system wbudowanych speciali dla każdego statku.

Wszystkim narzekającym na schematyczne mmorpg i zakładającym po 10 tematów "szukam mmo" polecam star sonate wypróbować, bo to zdecydowanie powiew świeżości.

Gdyby ktoś grał / będzie grał to najlepiej niech postnie nick z gry, może się uda zebrać na jakieś wspólne kosmiczne polowanie.

ingame nick: Mardock

Grałem w pierwszą odsłonę tej gry i muszę ją polecić - druga część jest pewnie jeszcze lepsza, więc osobiście już zaczynam grę i zachęcam każdego, aby zrobił to samo.

Ok, pobrałem. Zobaczymy, czy gierka na prawde taka dobra.

Nie zapomnijta podać nicków z gry jak już założycie postacie, to będzie można pomyśleć nad jakąś wspólną wyprawą albo teamem. ;]

Już zacząłem grać i muszę przyznać - gra spełnia moje oczekiwania.

Nick w grze: Mac70

Strona konfliktu: Nexus Cadet

Gra jest średnia, o wiele lepsza i bez pobierania jest gra o nazwie Star Corsairs.

Mamy tam większą swobodę :)

Oto link:

Klik

@down Rzeczywiście nie zauważyłem nawet ale jak tylko włączą serwy to gorąco polecam bo gra fajna aczkolwiek pustki :(

@up na razie coś ta gra nie działa :) A do Star Sonaty jakoś nie mogę się przekonać :)

Gra jest średnia, o wiele lepsza i bez pobierania jest gra o nazwie Star Corsairs.Mamy tam większą swobodę Oto link:Klik

Ta jak szachy i warcaby, niby pionki podobne, a gry "trochę" inne.

@up na razie coś ta gra nie działa A do Star Sonaty jakoś nie mogę się przekonać

No cóż to nie gra dla każdego. Dla niektórych nieschematyczność to wada. :D

Po prostu nie przyciągnęła mnie do siebie :) Mało intuicyjna, nie wiadomo co do czego i po co :) Polatałem, postrzelałem chwilę i dla mnie już wystarczy :)

Ja tak samo, jak kolega wyżej - nie ogarniam. Nie będe negatywnej opinii wystawiał, bo chyba za głupi jestem na tą gierke xD

Ja tak samo, jak kolega wyżej - nie ogarniam. Nie będe negatywnej opinii wystawiał, bo chyba za głupi jestem na tą gierke xD

No trudno, różne ludzie mają gusta. ;]

Ja muszę powiedzieć, że dalej nie mam dość, tylko coś Mac'a online nie widzę. Bardzo fajne jest to, że nikt nas nei prowadzi za rączkę do której galaktyki możemy, a do której nie. Mamy tu całkowitą dowolność eksploracji, a jest co zwiedzać. Sporo specyficznych galaktyk rządzącymi się własnymi prawami jest do zbadania. :]

Wrzucam kilka screen'ów z polowania z moimi nowymi dronami, a nuż kogoś to sprowokuje do sprawdzenia gierki. :D

77669154.jpg

Uploaded with ImageShack.us

15228103.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Szkoda, że tu są resety co 3-4 miesiące wynikające ze specyfiki gry - poza tym jest ona jak dla mnie w pełni satysfakcjonująca. Szkoda także, że bez premium nie da się budować kosmicznych baz, ale i bez tego zabawa jest przednia.

Szkoda, że tu są resety co 3-4 miesiące wynikające ze specyfiki gry - poza tym jest ona jak dla mnie w pełni satysfakcjonująca.

Ale to dotyczy tylko stacjonarnych baz i dronów, a nie postaci, lvl'u, kredytów, posiadanego statku i dzięki remu korporacje są zmuszone żeby na nowo zdobywać galaktyki, a nie tylko obunkrować się w nich najlepszymi dronami - i tylko po to to jest, gracz do 500lvl'a tego nawet nie odczuje.

Szkoda także, że bez premium nie da się budować kosmicznych baz, ale i bez tego zabawa jest przednia.

Oczywiście, że się da. Nie w każdej galaktyce (ale nawet na prenium nie w każdej już można, bo są jakieś ograniczenia co do ilości baz na galaktyke), ale można.

Nie wprowadzaj potencjalnych graczy w błąd plix.

Już zakładam swoją pierwszą stację - gra wciąga powoli, ale jak już wciągnie... Jeszcze raz polecam, może wspólnie opanujemy jakiś układ, założymy team? :D

Powiem Ci że troche mnie zaciekawiłeś tym tytułem i chyba spróbuje ;] tylko powiedz mi grasz w Star Soana czy Star Sonata 2, bo link do 1 a mowa o 2 ;]

Podany link w pierwszym poście jest odnośnie drugiej części Star Sonaty.

Sciągnałem tą gre i musze stwierdzić że nie wie kompletnie co mam robic ? na siłe szukałem wszędzie... Ktoś mnie zabił i znalazlem sie w kapsule ratunkowej o co chodzi ? Powiem tyle, że dla kogoś kto nie ma kogoś kto go wprowadzi w tę gre to radze nie zaczynać... żadnych misji, żadnych wskazówek, nie wiem o co chodzi... Może ktoś pomoże ?

Misje masz - do przyjęcia w stacji kosmicznej, a za to robot na ekranie (o ile nie wyłączyłeś go w opcjach) daje podstawowe wskazówki dotyczące gry.

Hm... chyba się skuszę, ponieważ strasznie przypomina mi grę "Space rangers" i "Space rangers 2: Rebelia" :)\

@Nick: Sheitah- strona Nexus Cadet

Wiecie że ja również się skusze? Czy znalazła by się dobra duszyczka która pomogła by mi na samym początku?